Vauva-ajan muistolaatikko

Parhaat ideat vauva-ajan muistolaatikkoon – näitä muistoja on ihana tutkia myöhemmin

Mitä kerätä muistoksi lapsen ensimmäisiltä vuosilta? Nappaa vinkit ja toteuta muistolaatikko, jonka voit myöhemmin antaa lahjaksi lapsellesi.

Lapsen ensimmäiset vuodet ovat täynnä unohtumattomia hetkiä ja merkittäviä tapahtumia. Muistolaatikon luominen on ihana tapa tallentaa näitä rakkaita muistoja ja tarjota lapselle arvokas lahja myöhemmin elämässä. Laatikon voi antaa lahjaksi esimerkiksi lapsen täyttäessä 18 vuotta, mutta sen sisältöä voi toki tutkia yhdessä jo aiemminkin. Poimi alta vinkit muistolaatikon tekemiseen ja mitä kaikkea kerätä sen sisään.

Talleta muistot tyylikkään metallirasian sisään

Mikä olisikaan ihanampi tapa säilöä vauva- ja taaperoajan rakkaat muistot kuin pienokaisen kuvalla ja nimellä varustettu metallirasia. Jotta mahdollisimman moni tärkeä muisto mahtuisi rasiaan, suosittelemme suorakulmaista tai neliönmallista rasiaa. Metallirasia on kevyt, kaunis ja kestävä, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon muistojen säilyttämiseen.

Vauva-ajan muistolaatikko

Kuvakirja ensimmäisistä sanoista

Lapsen ensimmäiset sanat ovat ikimuistoisia hetkiä. Jotta tärkeät sanat eivät unohtuisi vuosien saatossa, ne kannattaa kirjoittaa muistiin. Toteuta tätä varten Spiral-kuvakirja. Suunnittele kirjalle haluamastasi valokuvasta kansi ja jätä loput sivuista tyhjiksi muistiinpanojen kirjoittamista varten.

Magneetit elämänviisauksilla

Kerää lapsen elämässä mukana olevilta ihmisiltä elämänviisauksia ja toteuta niistä näyttävät magneetit. Magneetit tuovat iloa, kun lapsi aikanaan muuttaa pesästä pois omaan kotiinsa. Voit painattaa magneetteihin elämänviisauksien ohella myös kuvia lapselle merkityksellisistä hetkistä ja läheisistä.

Onnittelukortit

Säilytä muistolaatikossa onnittelukortteja lapsesi ensimmäisistä syntymäpäivistä ja muista merkittävistä tapahtumista. Myös pienokaisen kuvalla varustetut joulutervehdykset ovat arvokkaita muistoja, jotka herättävät lämpimiä tunteita vuosienkin päästä.

Retrokuvat vauva-ajan muistolaatikkoon

Retrokuva vauvavuoden joka kuukaudelta

Mikä olisikaan parempi tapa seurata lapsen kasvua ja kehitystä kuin teettää valokuva vauvavuoden jokaiselta kuukaudelta. Kun teetät otoksista kompaktin kokoisia retrokuvia, ne eivät vie muistolaatikossa paljoakaan tilaa. Retrokuvien alaosaan voit kirjoittaa myös muistiinpanoja ja päiväyksiä, jotka auttavat muistamaan tarkasti jokaisen hetken.

Kuvakortteja terveisillä

Teetä kuva-arkiston aarteista kauniita kortteja, ja kirjoita niihin terveisiä ja muistoja lapsesi varhaisvuosilta. Voit kertoa lapselle, miten hän kehittyi ja kasvoi näiden vuosien aikana, miten hän toi iloa ja rakkautta elämääsi ja miten ylpeä olet hänen jokaisesta saavutuksestaan. Kun lapsi on varttunut, on kiinnostavaa lueskella kortteja omasta menneisyydestä.

Photo booth -kuvat virstanpylväistä

Lapsen kasvun ja kehityksen seuraaminen on ainutlaatuinen matka täynnä unohtumattomia hetkiä ja saavutuksia. Merkityksellisiä virstanpylväitä ovat esimerkiksi lapsen ensimmäinen hymy, ensimmäinen askel, ensimmäinen syntymäpäivä, ensimmäinen joulu ja muut tärkeät tapahtumat. Ikuistamalla nämä hetket Photo booth -kuvaliuskoihin saat aikaan muistoja, joihin lapsen on mukava palata myöhemmällä iällä.

Näiden ideoiden ohella muistolaatikko voi sisältää mitä tahansa, mikä tuntuu sinusta merkitykselliseltä ja tärkeältä. Mahtuisiko laatikkoon esimerkiksi lapselle rakas unilelu tai -riepu? Kenties haluat säästää myös vauvan ensimmäisen tai viimeisen tutin, sairaalasta saadun rannekkeen ja pienokaisen jalkoja lämmittäneet sukat. Valitsitpa vauva-ajan muistolaatikkoon mitä tahansa, voit olla varma, että näitä muistoja lapsi haluaa tutkia myös aikuisena.

Lue lisää