• Värikkäät kuvakirjat
  Kirjan kannen fontti: Snap ITC ja aukeaman fontti Fredericka The Great jossa jokaisen kirjaimen väri on määritelty erikseen.

  Kolme kikkaa värikkäisiin kuvakirjoihin

  Kirjoittaja ifolor,

  Syksyisen kuvakirjan ei tarvitse olla harmaa ja yllätyksetön. Näillä Designer-ohjelmasta löytyvillä jutuilla saat iloa ja väriä kuvakirjan sivuille. Ja mikä parasta, samoja ominaisuuksia voi hyödyntää vaikkapa seinäkalenterissa.

  Näin kuvitat kuvakirjasi Designer-ohjelmassa:

  1. Hauskat ympyrät

  Kuvakirjan kuvien ei aina tarvitse olla suorakulmio tai neliö. Erikoiskehyksistä löytyy eri muotoja sydämistä tähtiin. Ympyräkehyksiä on kahdenlaisia: utuisella tai tarkalla reunalla. Ne löytyvät kohdasta Design > Kehykset > Erikoiskehykset. Leikekuvista (ClipArt) löydät myös eri värisiä ympyröitä, joilla saa ympyräkehyksiin väriä.

  Pyöreät kuvat kuvakirjassa

  Vasemmanpuoleisen sivun fontti: Batik Regular

  Oikeanpuoleisen sivun fontti: Fontdinerdotcom Loungy

  2. Värilaatikot

  Yhdestä tilanteesta tulee usein otettua monta kuvaa. Joskus kuvasarjasta saa yhtä kuvaa mielenkiintoisemman tarinan ja kirjan sivuille tulee ikuistettua vaikkapa lasten hauska leikki. Väriä tarinaan saa värikkäillä tekstilaatikoilla.

  Näin saat taustavärin tekstielementtiin:

  1. Vedä tekstielementti kuvakirjan sivulle kohdasta Design > Elementit > Tekstielementti.
  2. Suurenna tai pienennä tekstilaatikkoa vetämällä reunoista.
  3. Kirjoita ja muotoile haluamasi teksti.
  4. Pidä tekstilaatikko valittuna ja valitse Muokkaus-välilehden pudotusvalikoista Teksti. Klikkaa Tausta-kohta auki ja valitse Yksivärinen tai Liukuväri.
  5. Valitse väri ja säädä halutessasi värin läpinäkyvyyttä.

  Taustaväri tekstilaatikolle kuvakirjaan

  Fontti päällimmäisessä kirjassa: PMingLiU-ExtB

  Alemman kirjan fontti: Fontdinerdotcom Loungy

  3. Synttärikuvitus

  Ryhtiä kuvakirjan asetteluun saat myös käyttämällä erilaisia valmiita kehyksiä, joita löytyykin niin hillittyyn kuin räväkämpäänkin makuun. Lisää räväkkyyttä tuovat muun muassa erilaisiin juhlateemoihin sopivat leikekuvat. Koiran synttärikirjassa käytetyt lahjapaketit löytyvät leikekuvista (ClipArt). Sisäsivuilla käytetyt ilmapallot löydät sekä Taustoista että leikekuvista (ClipArt).

  Syntymäpäiväteemainen kuvakirja

  Kirjan kannessa käytetty fontti: Eccentric Std

  Lataa Designer ja tee oma kuvakirja!

  Lue lisää