Apua kirjamallien valintaan

Apua kirjamallien valintaan

Tutustu kuvakirjojen eri malleihin ja löydä sopiva kirjamalli joka tilanteeseen. Hyödyntämällä kirjamallien eroja saat enemmän iloa kuvakirjoista.

Tiesitkö, mitä eroa on liima- ja kierresidonnalla?

Liimasidonnasta puhutaan, kun kuvakirjan sivut sidotaan toisiinsa liimaamalla. Ifolorin valikoimissa tällaisia kuvakirjamalleja ovat Deluxe ja Soft. Vaikka sidontatapa on sama, mallit eroavat toisistaan kannesta; Deluxessa on kovat kannet ja Softissa nimensä mukaisesti pehmeät.

Liimaa käytetään myös Premium-kuvakirjoissa, mutta sen kohdalla puhutaan erikoissidonnasta. Premium-kirjan sivut ovat valokuvapaperia ja ne liimataan toisiinsa koko matkalta, jolloin aukeama aukeaa tasaiseksi eikä taitto katkaise kuvaa.

Liimasidotut kuvakirjat ovat monikäyttöisiä. Kirjojen selkään voi lisätä tekstin, jolloin ne on helppo erottaa toisistaan ja säilyttää siististi kirjahyllyssä. Myös lahjakirjoina ne ovat tyylikkäitä.

Kierresidotussa Spiral-kuvakirjassa kokoja on kolme, A4, A5 ja kätevä A6. Kierresidottujen kirjojen sivut kääntyvät tarvittaessa vaikka toisten sivujen taakse ja kirja pysyy hyvin auki. Kirjojen etu- ja takakansi ovat samaa materiaalia kuin sisäsivut, ja kansilehtiä suojaa läpikuultava muovi sekä edessä että takana. Sopii mainiosti esimerkiksi keittokirjaksi.

Kierresidotut kuvakirjat valmistuvat tuotannossa liimasidottuja nopeammin. Työvaiheita on vähemmän ja liiman kuivumista ei tarvitse odotella. Nopeutensa vuoksi niitä käytetään paljon muun muassa polttarikirjoina.

Kokeile rohkeasti eri kirjamalleja! Tutustumalla malleihin löydät uusia ideoita, mihin kaikkeen kuvakirjoja voikaan käyttää.

Sidonta ja koot

Sidonta ja koot

Deluxe-kuvakirjat Premium-kuvakirjat
A3 42 x 29,7 cm (vaaka) Valokuvapaperilla 28x28 cm (neliö)
A4 29,7 x 21 cm (vaaka/pysty) Valokuvapaperilla A3 42 x 29,7 cm (vaaka)
A5 21 x 14,8 cm (vaaka) Valokuvapaperilla A4 29,7 x 21 cm (vaaka/pysty)
21x21 cm 21 x 21 cm (neliö)  
Sidonta ja koot
Soft-kuvakirja Kierresidotut Spiral-kuvakirjat
A4 21 x 29,7 cm (pysty)
A4 21 x 29,7 cm (pysty/vaaka)
  A5 21 x 14,8 cm (pysty/vaaka)
  A6 14,8 x 10,5 cm (vaaka)
   

Tilaa nyt oma kuvakirjasi

Kirjoittajat:
ifolor

Lue lisää