Näin teet kuvakirjan

Näin teet kuvakirjan

Designer-ohjelmalla kuvakirjan tekeminen on helppoa ja hauskaa

1. Lataa ifolor Designer

Voit ladata Designer-ohjelman Windowsille tai Macille ilmaiseksi nettisivuiltamme. Avaa lataustiedosto ja etene ohjeiden mukaisesti, kunnes ohjelma on latautunut koneellesi. Käynnistä Designer-ohjelma klikkaamalla työpöydälle ilmestynyttä ifolor Designer -kuvaketta.

Kirjamallin valinta

2. Valitse kuvakirja

Aloita uusi kuvakirja. Ensin sinun on valittava kirjamalli. Klikkaamalla mallia näet lisätietoa kyseisestä mallista. Jos et osaa päättää: valitse valikoiman ensimmäisenä oleva Deluxe A4, joka on suosituin kuvakirjamme. Valitse ja paina Seuraava.

Designerin pikatoiminto

3. Pikatoiminto

Pikatoiminnosta löydät valmiita teemapohjia kuvakirjaasi. Valitse niistä kirjaasi parhaiten sopiva. Pikatoiminto asettelee kuvat automaattisesti. Voit kuitenkin vapaasti muokata pikatoiminnolla tehtyä kirjaa.

Valitse kuvat

4. Valitse kuvat

Valitse kirjaasi tulevat kuvat ja siirrä ne harmaalle alueelle. Voit lisätä kuvia myös verkkoalbumeistasi (esim. Picasa, Facebook). Pidä Ctrl-painiketta pohjassa poimiaksesi yksittäiset kuvat kirjaan, Shift-painiketta jos haluat valita useamman kuvan kerralla, Ctrl-A valitaksesi kansion kaikki kuvat.

Vinkki: siirrä kuvakirjaan valitsemasi kuvat jo valmiiksi yhteen kansioon. Näin nopeutat kuvakirjan tekemistä tässä vaiheessa.

Oliko tässä kaikki?

Kuvat on nyt aseteltu kirjan sivuille. Valitse vielä kirjasi kansi ja ensimmäinen kuvakirjasi on jo melkein valmis. Voit tilata kirjan tai jatkaa sen muokkaamista: alla kerromme muutaman lisävinkin kirjan muokkaamiseen.

Tärkeimmät toiminnot

Tässä esiteltävät toiminnot löytyvät Designer-ohjelman vasemmasta reunasta. Ainoastaan sivumäärän valinta löytyy oikeasta reunasta ominaisuuksien alta.

Kaikki elementit (kehykset, taustat jne.) voidaan ottaa käyttöön kirjaan samalla tavoin kun kuvatkin lisätään kirjaan, eli tartu hiirellä kiinni ja siirrä kirjasi sivuille.

Klikkaamalla hiiren oikealla kirjassasi olevan elementin päällä saat käyttöösi erilaisia muokkausmahdollisuuksia. Kannattaa kokeilla!

Kannet

Kannet

Kun haluat vaihtaa kannen, varmista ensin että olet kansisivulla (oikea reuna, sivut-kohdassa kaikkein ylin aukeama valittuna). Klikkaa sitten vasemmalta Kannen ulkoasut -kohtaa ja vedä sieltä haluamasi kansi vanhan kannen päälle.

Sivupohjat

Sivun ulkoasut

Ohjelmassa on valmiina paljon erilaisia sivu- ja aukeamapohjia. Vedä haluamasi pohja sivun päälle.

Usein käyttämäsi sivun tai aukeaman voit tallentaa, jolloin sitä voi helposti käyttää uudelleen ja uudelleen.

Vinkki: Näin tallennat omia sivupohjia
Voit muokata sivua käyttämällä erilaisia taustoja, leikekuvia jne., jonka jälkeen voit tallentaa sen sivu- tai aukeamamalliksi klikkaamalla hiiren oikeaa painiketta. Voit käyttää tallentamiasi sivumalleja kirjan muilla sivuilla tai uudessa kirjaprojektissasi.

Leikekuvat (cliparts)

Leikekuvat (cliparts)

Voit viimeistellä kuvakirjasi erilaisin leikekuvin, joita löytyy moneen teemaan liittyen (esim. vauva, häät…). Vedä haluamasi leikekuvat kirjan sivulle, ja suurenna tai pienennä sitä sen jälkeen nurkasta vetämällä.

Ifolorin inspire-tiimin suosikkeja ovat ympyrät, niiden päälle voi lisätä tekstielementin ja kirjoittaa tekstiä!

Kehykset

Kehykset

Voit lisätä kuvaan kehyksen. Vedä haluamasi kehys kuvan päälle. Valitse, haluatko saman kehyksen vain kyseiseen kuvaan, kyseiselle sivulle/aukeamalle vai kaikkiin kirjan kuviin. Erikoiskehykset valitaan jokaiseen kuvaan erikseen.Kehyksillä vai ilman? Kokeile rohkeasti!

Lisää sivuja?

Lisää sivuja?

Haluatko kuvakirjaasi lisää sivuja? Oikealla ylhäällä voit valita haluamasi sivumäärän. Sivut lisätään kirjan loppuun. Voit myös vaihtaa aukeamien järjestystä: tartu aukeamaan ja siirrä se haluamaasi väliin.

Anna kuvillesi reilusti tilaa ja lisää sivuja aina, kun tarvitset.

Tekstiä ja tarinoita

Tekstiä ja tarinoita

Haluatko lisätä kuvatekstit? Kuvien lisäksi kannattaa tallentaa muistot myös kirjoittamalla. Voit joko valita sivupohjan, jossa on tekstipaikat valmiina tai voit lisätä uusia tekstielementtejä. Tartu tekstielementtiin, vedä se haluamaasi kohtaan sivulla ja tuplaklikkaamalla pääset kirjoittamaan.

Tekstielementin lisäksi voit lisätä sivuille myös värielementtejä, puhekuplia ja sivunumerot.

Kuvan muokkaus

Kuvan muokkaus

Tuplaklikkaa kuvaa (tai vaihtoehtoisesti: paina hiiren oikeanpuoleista painiketta -> Muokkaa) ja voit muokata kuvaa erilaisin efektein, rajata kuvaa ja poistaa punaiset silmät kuvassa.

Uutta: Designer-ohjelmasta löydät niin trendikkäät retroefektit kuin myös suositun harmaasävy-filtterin.

Taustat

Taustat

Valkoinen tausta liian tylsä? Erilaisilla taustoilla saat kuvakirjan sivuille värikkyyttä. Vedä haluamasi tausta sivun päälle. Tässäkin ohjelma kysyy sinulta, haluatko taustan vain kyseiselle sivulle/aukeamalle vai koko kirjaan.Tuo elävyyttä kirjaasi erilaisin värein, kuvioinnein ja taustakuvin.

Vaihda kuva

Vaihda kuva

Kuvan vaihtaminen onnistuu helposti: vedä uusi kuva vanhan kuvan päälle.

Kuvakirja on nyt valmis!

Kuvakirja on nyt valmis!

Lopuksi on tärkeää tarkistaa, että kuvakirja on juuri sellainen kuin haluat. Esikatsele siis huolellisesti ja kun kirjasi on valmis, siirrä se ostoskoriin ja tilaa.

Paras osuus on vielä edessä: Postitse saat tuota pikaa selattavaksesi aidon kuvakirjan, joka on täynnä sinulle tärkeitä muistoja! Tätä kirjaa on ilo katsella ystävien ja sukulaisten kanssa vielä vuosien päästä!

Vielä yksi vinkki

Vielä yksi vinkki

Tallenna suosikkikuvat kansioon. Koska kuvia tulee otettua niin paljon, kannattaa suosikkikuvat koota yhteen kansioon säännöllisesti. Näin säästät aikaa kuvakirjan tekemisessä jatkossa!

Kirjoittajat:
ifolor

Lue lisää