• Joulukortit esillä pöydällä

  5 vinkkiä: Koristele koti joulukorteilla!

  Jäävätkö saamasi joulukortit lojumaan pöydänkulmalle? Ota ne käyttöön ja laita kotisi joulukuntoon kivoilla joulukorttiasetelmilla!

  Joulukortit on teipattu nauhaan ja ripustettu seinälle

  Kulkuset, kulkuset…

  Tämän helpompaa ei joulusisustus voi olla. Tarvitset vain nauhaa, kaksipuolista teippiä ja kauniita joulukortteja. Teippaile joulukortteja nauhaan sitä mukaa kun niitä saat. Vuorottele pysty- ja vaakakorteilla, saat hauskemman kokonaisuuden.

  Voit kiinnittää nauhat kaksipuoleisella teipillä tai pikkunauloilla seinään. Jos taas kaipaat kalvakkaan kaapinoveesi piristystä, heitä nauha oven yli ja kiinnitä nauha oven sisäpuolelta vaikka napakalla ilmastointiteipillä. Etupuolella voit koristella nauhat kulkusilla tai puuhelmillä.

  Joulupuu on rakennettu…

  Joulukortit on kiinnitetty seinään kuusen muotoon.

  Mitä jos joulupuu kasvaisikin tänä vuonna seinällesi?

  Aloita latvasta kahdella pystyllä joulukortilla. Laita sen alle kaksi vaakasuoraa korttia ja seuraavalle riville taas kolme pystymallista joulutervehdystä. Jatka näin vuoron perään, kunnes haluamasi kokoinen kuusi on valmis. Kruunaa puu latvatähdellä.

  Voit harjoitella korttikuusen kasaamista etukäteen vaikka lattialla. Lajittele kortit värien, aiheiden tai koon mukaan ja testaa kuinka ison kuusi niistä tulee. Käytä kaksipuolista teippiä korttien ripustamiseen.

  Lempijoulukortit oksille

  Lempijoulukortit oksille

  Rakkaiden kuvista tehtyjä joulukortteja, iso lasimalja, komea oksa tai pari – kaunis jouluasetelma syntyy näistä aineksista.

  Ripusta kortit oksille nätillä langalla tai nauhalla. Laita pari kaunista joulukoristetta roikkumaan sekaan. Täytä lasimalja kävyillä, kivillä tai vaikkapa vanhoilla kakku- sekä piparimuoteilla. Viereen vielä pari kynttilää, ja joulutunnelma on valmis!

  Piirrä raamit jouluun

  Piirrä raamit jouluun

  Kuka kurkkii kotonasi tänä vuonna? Piirrä liidulla hauskat kehykset joulukortteihin, joissa komeilevat lemmikkisi – niin eläimet kuin ihmisetkin. Kätevimmin korttien kehystäminen käy liitutaulumaalilla maalattuun seinään.

  Ripusta joulukortteja eri korkeuksille ja piirrä niihin erilaisia kehyksiä. Voit myös tehdä joulutaulumaailman irto- tai sisustusseinään.

  Joulukortit pöydällä pöytänipsuissa

  Pöytä koreaksi

  Joulukorteista saat hauskan asetelman pöydälle tai ikkunalaudalle, kun ripustat kortit pöytänipsuihin. Jos löydät samankokoisia kortteja, laita ne vastakkain, niin näkymä on molemmilta puolilta jouluinen. Parhaassa tapauksessa saat kaikki läheisesi samaan pöytään!

  Kuvat: Arto Vuohelainen

  Lue lisää