Vuoden kuvakirja 2014 -kilpailun satoa.

Kuvakirja joka vuodesta

Vuoden kuvakirja 2014 -kilpailun satoa

Vuosikirja on suosittu tapa laittaa perheen kuvat talteen ja niitä tuli runsas määrä myös Vuoden kuvakirja 2014 -kilpailuun. Esittelemme muutaman mieleenpainuvimman vuosikirjan, jotka antavat vinkkejä entistä persoonallisempiin kuvakirjoihin.

Miksi tehdä vuosikirja?

Perhe-sarjan voittajan ja kokonaiskilpailussa täpärästi kakkossijalle jääneen kuvakirjan tekijä Rilla Tervonen kertoo vastauksen heti kirjansa ensilehdillä: "On nimittäin sillä tavalla, että välillä elämässä tulee aikoja, jolloin mielessä on vain ikäviä asioita. Silloin on hyvä, että on olemassa tällainen kirja, johon on pistetty muistiin mukavia asioita. Retkiä, yhteisiä leivontahetkiä, lomamuistoja, mukavia hetkiä arjesta, leikeistä ja tekemisistä."

Tämä kirja kertoo perheen vuodesta lasten silmin. Löytyy arjen pieniä hetkiä, jotka piristävät niitä joskus eteen tulevia harmaitakin päiviä.

Olipa kerran vuosi 2013

Rilla Tervonen: Olipa kerran vuosi
2013 Perhe-sarjan voittaja & kokonaiskilpailun 2. sija (Deluxe A4 pysty)

Instagram-kuvissa on ideaa

Tavallisin tapa tehdä vuosikirja on kerätä vuoden mittaan kertyneet kuvat ja laittaa ne kirjaan aikajärjestyksessä. Kirjaan saa kuitenkin aivan uudenlaista särmää, kun katsoo maailmaa vähän eri kulmasta. Terhi Viinikanojan kuvakirjasta perinteinen vuosikirja on taipunut sarjaan neliönmallisia jalkakuvia. Minne popot veivätkään? Siitä syntyi kokonainen tarina vuoden tapahtumista.

Koipi(k)reisi

Terhi Viinikanoja: Koipi(k)reisi
Luovuus-sarjan voittaja (Deluxe 21x21 cm)

Myös Laura Olsson on ihastunut neliönmallisiin Instagram-kuviin.
Kuvakirjan sivuilla arjen pienet väripilkut muodostavat hauskan,
taiteellisen kokonaisuuden vuosikirjalle. Kurkkaa kivat asetteluvinkit
neliönmallisille kuville.
 

_lauraemilia_

Laura Olsson: _lauraemilia_
Raadin suosikki (Deluxe 21x21 cm)

Pääosassa Lego-ukot!

Kilpailuraati ilahtui tästä hulvattomasta ideasta: vuosikirjassa seikkailevat oikeiden ihmisten sijaan Lego-ukot! Nämä Lego-ukot eivät ole mitä tahansa hahmoja, sillä esikuviensa lailla he ehtivät vuoden mittaan tehdä kaikenlaista. Lapset aloittivat koulutien, leikkivät, ulkoiluttivat koiraa ja herkuttelivat, ja pääsiväthän Lego-perheen äiti ja iskä piipahtamaan yhdessä ulkomaillakin.

Lego-perhe messuilla

Meillä oli ilo tavata nämä päähenkilöt ihan livenä, kun he vierailivat
osastollamme Kuva&Kamera 2014 –messuilla. Ja tottahan yhdennäköisyys
esikuviin oli ilmiselvä.

Meidän vuosi

Anne Jonasson: Meidän vuosi
Raadin suosikki (Easy A5 pysty)

Tilaa nyt oma kuvakirjasi

Lue lisää