Kuvakirja koiran elämästä

Kuvakirja koiran elämästä

Oman lemmikin kuvia kertyy puhelimeen vuoden mittaan helposti satoja. Kokoamalla kuvat kirjaksi muistot eivät unohdu puhelimeen, vaan saat koirakaverisi seikkailuista kokonaisen tarinan, joka herättää hauskat muistot vuosienkin päästä. Lue vinkkimme, miten lemmikin kuvista saa kiinnostavan tarinan.

Kuusi vinkkiä lemmikkikuvakirjan tekoon

Vinkki 1: Keksi koirakirjallesi punainen lanka. Voit esimerkiksi jakaa kuvat – uudet ja vanhat – eri vuodenaikoihin, jolloin siitä saa kirjaan mielenkiintoisen kulman: millaista on koiran arki meidän perheessämme.

Tekstiä kuvakirjan sivulla
Tämän vuodenaikakirjan koko sivun kuviin on lisätty tekstinpätkä, joka vie tarinaa sujuvasti eteenpäin.

LISÄVINKKI: Vuodenaikakirjan kuvista saa helposti tehtyä myös kalenterin, itselle ja vaikkapa myös lahjaksi asti. Valitse vain suosikkikuva jokaiselta kuukaudelta ja liitä sen kuukauden kuvaksi.

Vinkki 2: Valitse kuvakirjaasi ne kuvat, joihin liittyy itsellesi merkityksellisiä muistoja tai joissa koirasi on erityisen kuvauksellinen. Lemmikin ei tarvitse aina katsoa kameraan. Jonkun kuvan aihe voi olla pelkkä yksityiskohtakin – esimerkiksi kuononpää tai tassu. Voit huoletta tallentaa sekaan myös vähän epätarkkoja kuvia, jos niissä välittyy kiva tunnelma.

Kuvakollaasi kirjan aukeamalla

Vinkki 3: Laita kirjaan tulevat kuvat tietokoneellasi yhteen kansioon. Se nopeuttaa kirjan tekemistä merkittävästi. Jos tarvitset koirasi kuvia muuhunkin, innostut vaikkapa tekemään lemmikkikalenterin joululahjaksi tutuille, niin se käy nopeasti, kun parhaat kuvat ovat jo valmiiksi lajiteltuna kansiossa ja kaikille kuukausille löytyy helposti oikean vuodenajan kuva.

Vinkki 4: Onko joku kuva ylitse muiden? Teknisesti hyvistä kuvista tulee näyttäviä, kun laitat ne suurina koko sivun kuvina kirjaan. Pienistä kuvista voit tehdä hauskoja kollaaseja.

Koko sivun kuva koirasta

Vinkki 5: Ei pelkkiä lemmikin kuvia. Täydennä aukeamia kuvilla maisemista joissa olette lenkkeilleet, kavereita joiden kanssa olette viettäneet aikaa ja yksityiskohdilla joihin koirakaveri on kiinnittänyt huomionsa.

Kuvakirja-aukeama metsäretkestä

Lue lisää