Remu-koira ja Sirpa Järvinen aurinkoisena syyspäivänä ulkona

Kuvakirja koiran elämästä

Neljä vuodenaikaa Remu-koiran silmin

Kuvaamista rakastava Sirpa Järvinen innostui vuorotteluvapaallaan tutkiskelemaan perheen rakkaan jäsenen, Remu-koiran, vuotta. Yhteisistä luontoretkistä syntyi kuvakirja, jossa edetään tassunmitalla kaikki neljä vuodenaikaa.

"Remu on 5-vuotias borderterrieri, jossa on sopivasti sohvaperunan ja lenkkikaverin sekoitusta. Kuvasin yhteistä elämäämme ja kaivoin myös arkistojen aarteita. Voi, miten suloinen Remu olikaan pentuna! Ja miten mahdottoman komea siitä onkaan tullut. Kirjasta huokuu se, miten tärkeä Remu on perheellemme, todellinen piristäjä ja liikkeelle laittava voima."

Aukeama koiran vuosikirjasta

"Arjessa kuvaankin nykyään eniten Remua, sitten lapsia. Nuorimmatkin lapset nimittäin alkavat olla jo teini-iässä, etteivät halua aina olla kuvattavana. Lisäksi ikuistan mielelläni luonnon kauneutta eläimiä ja öttiäisiä myöten. Tähän mennessä eläinmaailman parhaat kuvat ovat yhdestä oravasta, muutamasta perhosesta ja etanasta. Peurat ovat juosseet karkuun, kiitos Remun, jolla on vahva metsästysvietti."

Kuvakalenteri Remu-koirasta

Remusta on paljon kuvia, joista olen tehnyt muun muassa canvas-taulun ja kuvakalenterin. "Nyt olen löytänyt myös kuvakirjat, ja ne tuntuvat tosi käteviltä!", Sirpa sanoo

Sirpan 5 vinkkiä koiran omaan kuvakirjaan:

  1. Keksi koirakirjallesi punainen lanka. Jaoin Remun kuvat – uudet ja vanhat – eri vuodenaikoihin, jolloin siitä sai kirjaan mielenkiintoisen kulman: millaista on Remun arki meidän perheessämme.
  2. Valitse kuvakirjaasi ne kuvat, joihin liittyy itsellesi merkityksellisiä muistoja tai joissa koirasi on erityisen kuvauksellinen. Lemmikin ei tarvitse aina katsoa kameraan. Jonkun kuvan aihe voi olla pelkkä yksityiskohtakin – esimerkiksi kuononpää tai tassu. Voit huoletta tallentaa sekaan myös vähän epätarkkoja kuvia, jos niissä välittyy kiva tunnelma.
  3. Laita kirjaan tulevat kuvat tietokoneellasi yhteen kansioon. Se nopeuttaa kirjan tekemistä merkittävästi. Tilasin saman tien Remusta seinäkalenterinkin ensi vuodelle, kun parhaat kuvat oli jo valmiiksi lajiteltuna kansiossa ja kaikille kuukausille löytyi helposti oikean vuodenajan kuva.
  4. Onko joku kuva ylitse muiden? Teknisesti hyvistä kuvista tulee näyttäviä, kun laitat ne suurina koko sivun kuvina kirjaan. Pienistä kuvista voit tehdä hauskoja kollaaseja.
  5. Kaipaatko väriä ja pilkettä kuvakirjaasi? Designer-kuvakirjaohjelmasta löydät valmiita leikekuvia, joilla elävöität kirjasi sivuja.

Tilaa nyt oma kuvakirjasi!

Lue lisää