Kuvat pilveen talteen

Näin siirrät kuvat pilveen talteen

Puhelin täyttyy sadoista ja tuhansista kuvista ja puhelimen oma tallennustila täyttyy uhkaavasti. Silloin on korkea aika ryhtyä toimeen ja ottaa avuksi pilvipalvelu. Mutta miten puhelimen kuvien tallentaminen pilveen onnistuu?

Kun kuvaaminen on niin helppoa ja kivaa, puhelin täyttyy kuvista ja videoista lähes huomaamatta. Puhelimen muistitila on hyvin rajallinen, joten ennen pitkää rakkaille kuville ja videoille on saatava jokin muu tallennuspaikka. Kätevintä on siirtää kuvamuistot puhelimesta pilveen.

Miten siirtää kuvat puhelimesta pilveen?

Älypuhelin on niin fiksu, että kuvien pilveen siirtämiseen tarvitaan vain yhden toiminnon aktivoiminen. Puhelimen asetuksista löytyy otsikko ”Varmuuskopiointi” ja sen aktivoimalla kuvat siirtyvät pilvipalveluun automaattisesti. Helppoa kuin mikä!

Kuvien tallentaminen pilvipalveluun pitää kuvat hyvässä turvassa, vaikka puhelin hajoaisi. Mikä parasta, omat kuvat ja videot ovat nähtävillä ja käsiteltävissä muissakin laitteissa. Onhan kuvien editoiminen vaikka kuvakirjaksi mukavampi tehdä tietokoneen isommalla ruudulla.

Tallenna kuvat pilvipalveluun

Mihin pilveen kuvat talteen?

Älypuhelimilla on omat käyttöjärjestelmän mukaiset pilvipalvelunsa, jotka ovat jo valmiina asennettu puhelimeen. Android-puhelimesta kuvat siirtyvät Google Kuviin ja Applen iPhone-puhelimista iCloudiin. Pilvipalvelun valinta on siis jo siinä vaiheessa tehty, kun on ostettu esimerkiksi Samsung-puhelin (Android-käyttöjärjestelmä) tai iPhone (iOS-käyttöjärjestelmä).

Pilvipalvelut ovat ilmaisia tiettyyn tallennusmäärään asti. Puhelin kertoo hyvissä ajoin, kun tallennustila on täyttymässä ja silloin ensimmäinen toimi on järjestää kuvat ja poistaa sieltä kaikki ylimääräiset, vanhentuneet ja epätarkat kuvat. Lue lisää, miten pääset alkuun kuvien järjestämisessä.

Muita helppokäyttöisiä, tiettyyn rajaan asti ilmaisia pilvipalveluita ovat esimerkiksi Dropbox ja Microsoftin OneDrive.

Mihin kannattaa tallentaa kuvat: pilveen vai kovalevylle?

Helpoiten kuvat saa talteen pilvipalveluun, mutta kovalevylläkin on kannattajansa. Erityisesti monet kuvaamiseen intohimoisesti suhtautuvat käyttävät kuvien varmuuskopiointiin pilven ohella tietokonetta ja ulkoista kovalevyä. Kuvat saa siirrettyä kovalevylle joko puhelimen pilvipalvelusta tai käyttämällä siirtoon puhelimen latausjohtoa. Kovalevyjä saa eri kokoisia eri tarpeisiin. Mutta kuten kaikki tekniset vempaimet maailmassa, kovalevykin voi mennä rikki.

Teetä digikuvista aitoja valokuvia

Bonusvinkki: Säilytä kuvat teettämällä niistä paperikuvia, kalentereita, kuvakirjoja ja muita ihania lahjoja

Hyvä keino kuvien varmuuskopiointiin on teettää niistä paperikuvia rauhassa selattavaksi tai inspiroivaksi kalenteriksi keittiön seinälle. Entäpä hauska kuvamuki ystävälle synttärilahjaksi? Upean matkan tai tärkeän juhlapäivän kuvia ei kannata jättää pilvipalvelun syövereihin muhimaan, vaan teettää niistä kuvakirja ihanaan fiilistelyyn. Tai kun kotiin haluaa persoonallisen sisustuksen, siihen auttaa omasta kuvasta teetetty taulu tai juliste.

Entä onko juhlat tiedossa ja mietit yksilöllistä lahjaa? Tutustu valtavaan valikoimaan kuvalahjoja ja yllätä läheinen vaikka sohvatyynyllä, palapelillä tai t-paidalla, jossa komeilee valitsemasi kuva!

Lue lisää