Mitä viemisiksi mökille? Nappaa tästä uusia ideoita mökkituliaisiksi!

Mitä viemisiksi mökille?

Nappaa tästä uusia ideoita mökkituliaisiksi!

Oletko menossa kyläilemään sukulaisten tai ystävien mökille ja mietit sopivaa, persoonallista tuliaista? Ruoka- ja juomalahjojen ohella on kiva viedä jotain pysyväisempää, joka saa hymyn isäntäväen huulille. Katso tästä ideoita uusiin ja yksilöllisiin mökkiviemisiin.

Mökkivieraalta ei välttämättä odoteta tuliaisia, mutta onhan se kiva mennä kyläilemään mukavien mökkiviemisten kanssa. Valitse yksi tai useampia kivoja kuvia ja teetä niistä isäntäväelle sopiva lahja tuliaiseksi. Helppoa ja hauskaa! Kokosimme tähän muutamia yksilöllisiä ja oivaltavia ehdotuksia:

Kuvamuki mökkituliaisiksi

Kuvamuki on yhtä aikaa kiva ja käytännöllinen mökkituliainen

Kuvamuki toteuttaa kerralla mökkiviemisten kaksi tärkeää kriteeriä: se on sekä kiva että käytännöllinen. Mökillä mukit eivät mene sekaisin ja jokainen tietää oman tiskattavan mukinsa, kun sen kyljessä on oma hymyilevä naama. Mukissa myös upea tunnelmakuva mökin luonnosta tai lähikuva kukassa levähtävästä perhosesta saa isäntäväen ilahtumaan. Vai olisiko tekstimuki sittenkin kivempi? Mietelauselma, otsikko tai motto kertoo, että tämä muki kuuluu juuri tälle mökille: ”Suomen ihanin mökki”, ”Villen työleiri”, ”Ehtiihän tuon tehdä huomennakin… tai ensi kesänä”

Kuvamuki on helppo tehdä ja voit valita peräti 60 erilaisesta mallipohjasta.

Palapeli omalla kuvalla mökkituliaisiksi

Hauskaa tekemistä mökillä: kuvapalapelit lapsille ja aikuisille

Ei mökilläkään aina, uida ja saunoa ja puuhailla ulkosalla. Joskus sataa vettä tai muuten vaan on mukavampaa olla sisätiloissa. Niitä hetkiä varten sopii mökkiviemisiksi kuvapalapeli omasta valokuvasta.

Kuvapalapelissä voi olla 50, 196, 500 tai 1000 palaa. Pienemmät palapelit ovat loistava lahja mökkiperheen lapsille – siihen tietysti sisältyy ihanaa yhteistä palapelin kokoamisaikaa. Lapsi innostuu palapelistä, jossa on kuva tutusta aiheesta: hänestä itsestään, vanhemmista, mökistä tai muusta mukavasta.

Kun kuvapalapelissä on enemmän paloja, kuluu mökkivierailun isäntäväeltä monta kivaa hetkeä sen parissa. Olisiko palapelissä vaikka hääkuva, luokkakuva tai joku muu yhteinen muisto tai matkakuva?

Kuvapalapeli painetaan kovalle pahville, joka tekee siitä pitkäikäisen. Kokoamista helpottaa iso mallikuva. Palapeli pakataan laatikkoon, joten se on valmis lahja jo sellaisenaan.

Muistipeli omilla kuvilla mökkituliaisiksi

Muistipelistä riittää iloa!

No missäs tämä kuva äsken olikaan? Muistipelit ovat sekä hauskoja että haastavia! Ilo vain lisääntyy, kun muistipelin kuvat onkin valittu omista kuvista ja kiinnostuksen kohteista. Pienten lasten on kiva pelata vaikka sukulaisten kuvilla, eläimillä tai kirjaimilla. Lisähauskuutta peliin saa siten, että esimerkiksi eläinparin löytyessä on matkittava sen ääntä.

Muistipelissä on yhteensä 48 korttia, joten valitse peliin 24 sopivaa kuvaa. Aikuisille kuvamuistipeleistä on yhtä lailla iloa – kuva-aiheita on vain vaikeutettava. Kerää mökkiviemiksi muistipeliin vaikka luonnonvaraisia kasveja tai lintuja. Jännitys säilyy, kun peliä kellotetaan tarkasti.

Muistipelin pienet 6x6 cm:n kokoiset kortit valmistetaan tukevasta pahvista. Muistipeli toimitetaan käytännöllisessä laatikossa, lahja on valmis annettavaksi!

Muita mukavia viemisiä omista kuvista

Lasinaluset omilla kuvilla

Kun mökillä istuskellaan mukien ja lasien kanssa ulkopöytien ääressä ja laiturilla, ovat lasinaluset kivoja ja tarpeellisia. 4 tai 8 kappaleen setti lasinalusia on persoonallinen ja pitkäikäinen mökkivieminen, jota voi koristaa hieno luontokuva, lemmikki tai vaikka valikoima mietelauseita.

Kuvaviltti

Entäpä jos pakkaisitkin mökkiviemisiksi kuvaviltin? Se on aina tarpeellinen niin päiväunille riippumattoon, lisäpeittona sängyssä kuin vietettäessä kesäiltaa ulkosalla. Laadukkaita kuvavilttejä saa kolmessa eri koossa.

Lue lisää