• Perhekalenterin sarakkeet voi nimetä vapaasti vaikka perheenjäsenten nimillä tai muiden tarpeiden mukaan. perhekalenteri

  Perhekalenterista apua arjen pyöritykseen

  Kun kiire puskee päälle ja kaikki pallot eivät meinaa pysyä hallussa, kannattaa turvautua kätevään perhekalenteriin. Katso vinkit omanlaisen kalenterin luomiseen ja personointiin.

  Hetkittäin hyvinkin hektisessä arjessa ei välttämättä aina ole ihan kristallinkirkasta kuvaa siitä, mitä kaikkea esimerkiksi seuraavalle viikolle on sovittuna. Vähintäänkin lähipiirin syntymäpäivät unohtuvat, kun aikuinen yrittää keskittää kaiken energiansa viikoittaisen logistiikan läpikäymiseen. Ifolorin personoitu perhekalenteri on oivallinen apukeino harrastusten, kyläilyreissujen ja muiden menojen muistamiseen.

  Vaaleapohjaiselle kalenterisivulle on helppo kirjoittaa tekstiä.

  Suunnittelu ja tilaus sujuvat näppärästi

  Perhekalenterin suunnittelu ja tilaaminen onnistuu samalla ifolor Designer -ohjelmalla kuin kuvakirjat ja muut kuvatuotteet. Omilla kuvilla saa elävöitettyä kalenteria esimerkiksi lisäämällä talvikuukausien kohdalle kuvia pulkkamäestä ja hiihtolenkeistä ja kesäkuukausille taas kuvia mökkireissuista ja jäätelöannoksista. Toinen hauska idea on kuvittaa kuukausia kyseisenä kuukautena synttäreitään viettävän kuvalla. Tämä on kiva muistikikka esimerkiksi isovanhemmille, joilla on useampia lapsenlapsia ja syntymäpäivä muistettavana. Fonttivaihtoehtoja on runsaasti, joten kalenterin ulkonäköä pääsee halutessaan hiomaan hyvinkin yksityiskohtaisesti.

  Merkkipäivät ja muut merkittävät tapahtumat voi merkitä valmiiksi kalenteriin jo suunnitteluvaiheessa. Nimipäivät löytyvät osasta kalenteripohjista valmiina ja silkkimatta-paperille on helppo lisätä menoja ja muistiinpanoja kynällä jälkikäteenkin.

  Ifolor Designer -ohjelmalla kalenterin suunnittelumahdollisuudet ovat monipuoliset.

  Sovella sarakkeita

  Näkyvälle paikalle sijoitettuna ja tunnollisesti täytettynä A3-kokoinen perhekalenteri on aikuisten ja miksei myös lukutaitoisten lasten viestintäväline. Kun perheen yhteiset sekä perheenjäsenten yksityiset menot roikkuvat seinällä kaikkien nähtävillä, kalentereiden synkronoitu seuranta on helppoa ja uusien menojen aikataulutus onnistuu ilman päällekkäisyyksiä.

  Sarakkeita löytyy viisi, mutta niiden täyttämisessä ei välttämättä tarvitse tyytyä kirjoittamaan perheenjäsenten nimiä vaan ruutuja täyttäessä voi hyödyntää yhtä saraketta esimerkiksi auton käyttötarpeesta ilmoittamiseen. Suurempien perhekokojen kohdalla ratkaisuna toimii oma kalenteri lapsille ja aikuisille, jotka voi sijoittaa seinälle loogisesti kalenterin katsojien silmien tasolle ylös ja alas.

  Mikäli ei tarvitse tilaa merkinnöille niin paljoa, vaihtoehtona voi harkita personoitavaa kuukausikalenteria.

  Ifolor Designer -ohjelmalla saat valittua kuukausikalenteriin ison kuvan myös taustalle.

  Lue lisää