Save the date -kutsu häihin

Näin teet persoonalliset
Save the date -kortit

Häät on odotettu uutinen lähipiirille. Häävieraat arvostavat etukäteisinfoa hääjuhlan ajankohdasta, etenkin jos häitä juhlitaan vilkkaimman lomakauden aikaan. Näillä vinkeillä loihdit kauniit kortit omista kuvista ja varmistat, että mahdollisimman moni pääsee paikalle.

Vinkit Save the date –korttien tekoon:

1. Aloita korttien teko ajoissa. Digitaalinen ilmoitus syntyy toki nopeammin ja löytää perille vaikka tekstiviestinä, mutta huomattavasti persoonallisempi tapa juhlista ilmoittamiseen on tyylikäs kuvakortti.

2. Visuaalisessa mielessä usein vähempi on parempi – kaikessa yksinkertaisuudessaan Save the date -kortti voi olla pelkkä kuva ja vihjeen antava teksti. Arvoituksellisuus kuuluu asiaan.

3. Tee virallinen hääkutsu samalla tyylillä kuin Save the date -kortti. Voit lähettää Save the Date -kortin vaikkapa postikorttina ja valita hääkutsuihin jonkun kaksiosaisen korttimallin. Esimerkiksi helmiäispintainen neliötaitekortti sopii hääkutsuihin loistavasti!

Miksi Save the date -kortit kannattaa tehdä?

• Vaikka hääpäivä olisi jo päätetty, eivät muut hääjärjestelyt ole välttämättä vielä edenneet siihen pisteeseen, että suunnitelmia uskaltaa painattaa korttiin. Silloin hyvä tapa varata päivä vieraiden kalentereista on lähettää Save the date -kortit.

• Häiden suunnittelusta voi tehdä itselleen kivaa! Monipuolisin työkalu kuvakorttien suunnitteluun on ifolorin Designer-ohjelma, jonka voit ladata tietokoneellesi. Designer-ohjelmalla voit suunnitella kuvistasi juuri teidän hääjuhlanne tyyliin sopivat Save the date -kortit.

Milloin hääkutsut pitää lähettää?

• Save the date -kortit on hyvä lähettää vieraille noin puoli vuotta ennen häitä. Jotkut suosittelevat ennakoinnin pituudeksi 4-12 kuukautta. Etenkin kesäloma-aikojen näkökulmasta vieraat arvostavat, jos tieto tulevista häistä tulee hyvissä ajoin.

• Sopiva aika hääkutsujen lähettämiseen on n. 2 kuukautta ennen h-hetkeä.

Ideoita Save the date -kortteihin

Läheisyyskuva luo tunnelman

Läheisyyskuva luo tunnelman

Tämä on Save the date -korttien trendi juuri nyt: romanttinen yhteiskuva teistä kahdesta rauhallisella taustalla & tulevien häiden päivä. Moni käyttää läheisyyskuvaa Save the date -kortissa ja ammattikuvaajan ottamaa kihlajaiskuvaa vasta varsinaisessa hääkutsussa.

Korttimalli: Neliötaitekortti, 10 kortin setti sis. kirjekuoret

Save the date -kortissa kuva kihlasormuksista

Lähikuva sitoutumisesta

Tunnelman voi luoda myös ilman kasvokuvaa. Lähikuva kihlasormuksista kertoo suuresta päätöksestä. Sormukset voi asetella kaunista taustaa vasten tai valita kuvan, jossa pidätte toisianne kädestä kiinni sormukset näkyvillä.

Korttimalli: Panoraamapostikortti, 10 kortin setti

Save the date -kortissa mustavalkoinen kuva ja päivämäärä

Korosta päivämäärää

Tässä Save the date -ideassa korostuu vieraiden osallistumisen kannalta se tärkein: päivämäärä. Yhdellä vilkaisulla on helppo tarkistaa häiden ajankohta. Tämä idea toimii hyvin silloinkin, kun kyseessä on syys- tai talvihäät. Nykyään hääjuhlia vietetään paljon myös muulloin kuin kesällä.

Korttimalli: Klassinen kuvakortti, 10 kortin setti sis. kirjekuoret

Save the date -kortit suoraan puhelimesta

Nopein tapa lähettää Save the date -kortit lienee tämä:

  1. Ota kuva kännykällä tai valitse kuva puhelimen muistista.
  2. Lataa ilmainen ifolor-sovellus puhelimesi sovelluskaupasta.
  3. Tee ja tilaa Save the date -kortit ifolor-sovelluksella. Kun valitset korttimalliksi Postikortti suoraan postiin, me postitamme kortit suoraan vastaanottajille. Kätevää!

Katso myös tämä:

👉 Upeat hääkortit – viisi eri tyyliä

Lue lisää