Sarita Marjamäki ja Lauri Pirhonen lähettivät vierailleen Save the date -kutsun puoli vuotta ennen häitä.
Kuva: Hanni Laaksonen

Kerro tulevista häistä Save the date -kortilla

Sarita tilasi kuvat ifolorilta ja tuunasi loput itse.

Porilainen Sarita Marjamäki innostui nyt niin trendikkäistä Save the date -korteista ja teetti niitä heti 80 kappaletta:

"Häämme olivat vilkkaimman lomakauden aikaan, joten halusimme kertoa häävieraillemme ajoissa hääjuhlamme päivämäärän, jotta mahdollisimman moni pääsisi paikalle. Itse innostuin Save the date -korteista selaillessani netin syövereitä. Lisäksi tuttuni vinkkasi tästä kivasta tavasta, joka on maailmalla yleisempi kuin Suomessa. Lopullisena motivaattorina korttien tekoon toimi hyvän ystäväni meistä ottamat ihanat kihlakuvat.

Koska en ole itse innokas väkertäjä, oli mahtavaa, että löysin kätevän digitaalisen tavan tehdä Save the date -kortti. Latasin kännykästä ilmaisen kuvanmuokkausohjelman, jonka avulla sain lisättyä haluamani tekstin kuvan päälle.

Tilasin ifolorilta muutaman kuvan itselleni koekappaleeksi. Ne olivat luonnossakin tosi hyvännäköisiä. Tilasin heti 80 kappaletta. Hinta ei todellakaan päätä huimannut. Halusin tuunata korttia vähän lisää, joten ostin Sinelli.fi-sivustolta korttipohjat ja nauhaa, joilla kokosin kortit valmiiksi.

Vastaanotto Save the date -kutsullamme oli hyvä. Nuorempi väki ymmärsi Save the date -kortin idean todella hyvin ja tykkäsi. Jotkut vähän vanhemmasta vieraskaartista ihmettelivät, kun hääpaikkaa ei ollut merkattu korttiin. Se paljastetaan sitten virallisessa kutsukortissa."

Saritan Save the date -korttivinkit:

1. Jos olet väkertäjätyyppiä, aloita korttien teko ajoissa. Digitaaliset versiot syntyvät huomattavasti nopeammin, mutta niidenkin vaihtoehdoissa voi pää mennä pyörälle.

2. Lähetä Save the date -kortit vieraille viimeistään puoli vuotta etukäteen. Jotkut suosittelevat aikajanaksi 4–12 kuukautta, sillä jotkut varaavat kesälomareissunsa jo vuoden etukäteen.

3. Mitä kortin ilmeeseen tulee, niin omasta mielestäni vähempi on aina parempi. Itse päädyin pelkkään Save the date -tekstiin, häiden päivämäärään ja meidän nimiimme.

4. Tee virallinen hääkutsu samalla tyylillä kuin Save the date -kortti. Lähetä se pari kuukautta ennen h-hetkeä.

5. Nauti ihanasta juhlasta odotetun hääväen kera.

4 ideaa Save the date -kortteihin

Save the Date -kortteja
Panoraamataitekortti, malli: Kokokuva ja läpikuultava palkki

Tee omannäköinen Save the date -kutsu. Rento tunnelma saattelee hauskasti h-hetkeen.
 

Pullo kuohuvaa -malli
Taitekortti yksittäin, malli: Pullo kuohuvaa

Valmiskortti voi olla myös persoonallinen. Kaunis piirroskuvitus vie juhlaviin tunnelmiin.
 

Save the Date -kortti kertoo: häät ovat tulossa
Taitekortti yksittäin, malli: Kirsikankukat, valkoinen

Save the date -kortti voi myös kertoa uutisen: Enää se ei ole salaisuus - häät ovat tulossa.
 

Save the date -kortti
Taitekortti yksittäin, malli: Punainen kukka

Tärkeä viesti voi olla myös lyhyt, eikä kuvassa tarvitse aina katsoa kameraan.
 

Suunnittele ja tilaa omat Save the date -kortit:

Lue lisää

ylös