• Valokuvakollaasi seinällä

  Sisustusvinkki: Lomakuvista iloa arkeen!

  Perheloma Italiassa tallentui valokuviin, joista syntyi näyttävä ja värikäs kollaasi työhuoneen valkoiselle seinälle. Nyt lomatunnelmiin voi palata kesken arkiaskareiden! Katso myös muut inspiroivat tavat sisustaa lomakuvilla.

  Kaksi viikkoa Italiassa, Adrianmeren rannalla pienessä idyllisessä kylässä. Lepoa, uintia, jäätelön syöntiä. Italian lungi elämäntyyli tallentui valokuviin, joista syntyi näyttävä ja värikäs kollaasi työhuoneen valkoiselle seinälle. Kunpa lomatunnelmiin voi palata myöhemminkin. Kyllä voi – valokuvien avulla!

  Valokuvakollaasin 27 hetkeä tuovat lomatunnelman mieleen kesken arkiaskareiden. Vilkaise arkikiireiden keskellä tai viipyile kuvien äärellä pidempää. Italiassa aikaiset aamut ja auringonnousut ovat kuvaajan unelmahetkiä. Aamuisin ja iltaisin valo on kauneimmillaan, aurinko paistaa matalalta ja valo taittuu kauniin pehmeästi. Iltaisin kannattaa tehdä valokuvausretki kaupungille tai rannalle, sillä auringon painuessa hetkessä unten maille valo on upea.

  Kokeile myös näistä vinkkejä matkakuvilla sisustamiseen:

  Retrokuvat ripustettuna

  Upeita ovat myös kotimaassa otetut lomakuvat, joissa parasta on ystävät! Hyvä ystävä on kuin kesä – aina odotettu. Retrokuviin voi myös kirjoittaa tussilla nimet, paikat ja muut kuviin liittyvät sanat. Klipsinaruun kiinnitettyinä retrokuvat ovat opiskelijakämpän piristys sisustukseen ja helppo toteuttaa, kun seiniin ei saa tehdä naulanreikiä.

  Retrokuvat narulla

  Canvas-taulu lomatunnelmasta

  Monen mielessä on haave rennosta fiiliksestä myös silloin, kun arki meinaa jyrätä päälle. Kun kotona katseen kiinnittää sotkuisen keittiön sijaan lomalla otettuun kuvaan lempimaisemasta, saa mielenrauhaa arkeen edes hetkeksi. Maisema herättää muistot ja kuvan kauniit värit luovat kotiin tunnelmaa. Maisemakuvaan sopii vaikkapa canvas-taulu, jossa on mattamainen pinta. Kuvan taulun koko on 60 x 80 cm.

  Canvas-taulu lomatunnelmasta

  Metallitaulu reissun kauneimmasta maisemasta

  Se lomareissu Kreetalla ei unohdu ikinä. Patikointiretki luonnon helmassa ja hyvässä seurassa on elämää parhaimmillaan. Ikimuistoiset hetket lomalta ja arjesta on helppo tuoda myös kodin sisustukseen. Kevyeen metallitauluun voit valita vaikka kuvan lomamatkanne henkeäsalpaavimmista maisemasta. Asettele taulu sopivan kohtaan sisustuksessa, tai päinvastoin – luo taulun ympärille kuvan väreihin ja teemaan sopiva sisustus.

  Metallitaulu reissun kauneimmasta maisemasta

  Lomakuvakalenteri seinälle

  Joskus on vaikea valita yhtä suosikkikuvaa tai omat otokset eivät tunnu tarpeeksi hienoilta isoon tauluun. Silloin voi toteuttaa kuukausikalenterin, johon voi valita lomalta 12 kuvaa tai enemmänkin. Joka kuukausi kalenterin sivuilla odottavat uudet muistot lomalta.

  Kuukausikalenteri lomakuvilla

  Kalenterilla sisustat myös mökin. Silloin pääasiassa voivat olla kauniit maisemakuvat ja sellaiset pikkuseikat kuin ajanhallinta jää vähemmälle huomiolle. Panoraamakalenterissa kuvat pääsevät oikeuksiinsa ja tuovat väriä mökin sisustukseen.

  Panoraamakalenteri mökin seinällä

  Taulukollaasi paikoista, joissa olet käynyt

  Oletko kierrellyt maailmalla enemmänkin? Kurkkaa tämä idea! Tee taulu eri paikoista, joissa olet käynyt. New York, Berliini, Marokko, Kreikka. Kollaasi kasvaa sitä mukaa, kun uusia matkoja tulee. Taulut voi asetella monella tavalla, katso asetteluvinkit.

  Katso videolta, miten matkataulut kasvavat tyylikkääksi kollaasiksi »

  Kuvakollaasi: näin asettelet taulut seinälle

  Lue lisää