Valokuvakollaasi seinällä

Sisustusvinkki:
Lomakuvista iloa arkeen!

Perheloma Italiassa tallentui valokuviin, joista syntyi näyttävä ja värikäs kollaasi kodin seinälle. Nyt lomatunnelmiin voi palata kesken arkiaskareiden. Matkakuvia voi käyttää monella tavalla – katso inspiroivat vinkkimme miten sisustat kotia lomakuvilla.

Virittäydytäänkö hieman lomatunnelmaan? Laske hartiat alas, hengähdä, ota rento asento. Kaksi viikkoa Italiassa, Adrianmeren rannalla pienessä idyllisessä kylässä. Lepoa, uintia, jäätelön syöntiä, musiikkia. Italian lungin elämäntyylin voi tallentaa muistiin. Tuskinpa kukaan on käynyt matkoilla ottamatta kuvia! Kunpa lomatunnelmiin voisi palata myöhemminkin. Kyllä voi – valokuvien avulla.

Valokuva on kuin pieni ikkuna menneeseen. Matkustaessa huomaa, että aikaisten aamujen auringonnousut ja iltojen myöhäiset aurongonlaskut ovat ihan toista kuin kotona. Valo-olosuhteet saavat maiseman näyttämään erilaiselta, kun ollaan muilla leveyspiireillä. Joko iski matkakuume? Siihen voi auttaa, kun laittaa ihanimmat lomakuvat esille.

Neliökuvat narulle ripustettuna

Kuvamuistot ripustettuna

Vaikka viimeisimmästä matkasta olisi aikaa, voi muistot kaivaa esiin arkea ilahduttamaan jälkikäteen. Eikä reissu aina tarkoita ulkomaanmatkaa – myös kotimaassa otetut kuvat ovat upeita! Neliökuvat voi laittaa esille hauskasti kuin pyykkinarulle. Retrokuviin voi kirjoittaa tussilla nimiä, paikkoja ja muita kuviin liittyviä sanoja. Klipseillä naruun kiinnitetyt kuvat ovat piristys sisustukseen ja helppo toteuttaa, jos seiniin ei voi tehdä naulanreikiä.

Alumiinitaulut lomakuvista

Sisustustaulut lomatunnelmasta

Kun kotona katse kiinnittyy lomalla otettuun kuvaan, saa mielenrauhaa arkeen ainakin hetkeksi. Maisema tuo lämpöiset muistot mieleen – tai ehkä kyseessä ovatkin viileät muistot? Unelmakohde on yhdelle huojuvan heinikon reunustama aurinkoranta, toiselle taas lumihuippuinen vuoristo. Millaisiin maisemiin haluaisit itse palata? Maisemakuvaan sopii yhtä hyvin niin canvas-taulu kuin mattapintainen alumiinitaulukin, mutta kiiltäväpintaisessa metallitaulussa värit loistavat upeasti.

Kesälomakuvat seinäkalenteriin

Lomakuvakalenteri – lomalla joka kuukausi

Joskus on vaikea valita yhtä suosikkikuvaa, mutta seinäkalenteriin mahtuu 12 otosta tai enemmänkin. Joka kuukausi kalenterin sivuilla odottavat uudet herkulliset muistot menneiltä lomilta. Valitsisitko kuvitukseen mukaan maisemakuvia, kukka- ja kasviaiheita vai kenties lomasta nauttivia perheenjäseniä? Kalenterin sivuille mahdutat nämä kaikki.

Lomakuvakollaasi tasolla

Taulukollaasi paikoista, joissa olet käynyt

Oletko kierrellyt maailmalla tai kotimaan kohteissa useinkin? Poimi tämä idea: kuvakollaasi kasvaa sitä mukaa, kun uusia matkoja tulee. Taulut voi asetella monella tavalla, niin tasoille kuin seinällekin. Koostimme seinälle tehtävästä kuvakollaasista esimerkit yhteen, ja löydät monipuoliset asetteluvinkit täältä. Voit asetella taulut ja kehystetyt julisteet sopivaan kohtaan sisustuksessa, tai päinvastoin – luo taulujen ympärille väreihin ja tunnelmaan sopiva sisustus.

Lue lisää