Kuvakollaasi: Näin asettelet taulut seinällesi

Kuvakollaasi:
Näin asettelet taulut seinällesi

Sisustustaulujen asettelussa on hyvä muistaa pari perussääntöä. Ripusta taulut aina sopivalle katselukorkeudelle ja suunnittele taulujen asettelu kokonaisuutena. Kokosimme esimerkit miten tehdään näyttävä taulukollaasi erilaisilla asettelumalleilla.

Alareunat samalle viivalle

Alareunat samalle viivalle

Suosittu, harmoninen asettelumalli on tasata taulujen alareunat samalle viivalle. Tämä onnistuu myös helposti tauluhyllyllä, jonka päälle taulut sijoitellaan nojaamaan seinää vasten. Vaihtoehtoisesti taulujen yläreunat voi tasata keskenään samalle viivalle.

Ripustus keskilinjan mukaan

Ripustus keskilinjan mukaan

Taidenäyttelyistä tuttu tapa on ripustaa taulujen keskikohdat samalle tasolle. Kuvittele seinän keskelle vaakasuora viiva, jonka kohdalle jokaisen taulun keskikohta asettuu. Eri kokoisten taulujen sommittelu vaatii tarkkuutta, joten naulaamista ei kannata aloittaa ennen kuin jokaisen taulun paikka on mietitty. Näppäränä apuna toimivat vaikkapa pahvin palaset, jotka leikataan kunkin taulun kokoiseksi. Sommittelua on helpompi testata pahveilla kuin tauluilla.

Luova ruudukko ristin ympärillä

Luova ruudukko ristin ympärillä

Myös eri kokoiset taulut voivat muodostaa kauniin kokonaisuuden. Lopputulos säilyy yhtenäisenä, kun pitää taulujen välit yhtä leveinä. Taulukollaasin voi rakentaa esimerkiksi kuvitteellisen ristin ympärille niin, että asettelun runkona on yksi pystyviiva ja yksi vaakaviiva. Kaikkien taulujen reunat tasataan näiden viivojen mukaisesti. Kollaasia voi laajentaa niin kauan kuin seinää riittää.

Neljä taulua kahdessa eri koossa = täydellinen neliö

Neljä taulua kahdessa eri koossa = täydellinen neliö

Asettele tauluista neliö. Esimerkiksi kahdesta 20 x 30 cm kokoisesta taulusta ja kahdesta 30 x 40 cm kokoisesta taulusta saat tyylikkään, silmää miellyttävän kokonaisuuden. Tarkka sisustaja mittaa neliön sivut ensin mittanauhan kanssa ja merkkaa kulmien kohdat lyijykynällä – tällä tekniikalla saat taatusti tasaisen muodostelman.

Ruudukko panoraama-asettelulla

Ruudukko panoraama-asettelulla

Jos kotonasi tai työpaikallasi on pitkä seinä, voit hyödyntää sen panoraama-asettelulla. Tähän sopivat luonnollisesti panoraamakuvista tehdyt taulut, ja kokonaisuutta voi piristää sujauttamalla väleihin neliönmallisia tauluja. Sopivaa ripustusväliä voi kokeilla ensin tekemällä rivin lattiatasoon.

Kuvamosaiikki

Kuvamosaiikki

Pienistä neliönmallisista tauluista saat näyttävän gallerian seinälle. Neliötauluja löytyy monta eri kokoa ja taulukollaasia voi helposti laajentaa. Minitaulu on mosaiikin tekemisessä kätevä, sillä magneettikiinnitys tekee ripustamisesta vaivatonta. Huomioi, että pienessä taulussa kuva-aihe saa olla yksinkertainen, jotta kokonaisuudesta ei tule liian ruuhkainen.

Kolmiosainen taulusarja

Kolmiosainen taulusarja

Helppo ja suoraan valmis ripustusidea on tilattavissa verkkokaupastamme – taulusarja. Yksi leveä vaakakuva tulostetaan automaattisesti kolmeen 40x60 cm koon pystytauluun, jotka yhdessä luovat upean galleriatyylisen kokonaisuuden. Tarvitset siis vain yhden hienon kuvan. Suurelle seinäalalle voi hahmotella suorakulmion, jonka sisälle kaikki kolme taulua asettuvat. Voit testata taulusarjan koon sopivuutta omalle seinällesi esimerkiksi maalarinteipin avulla.

Kaipaatko ideoita taulujen tekoon? Voit käyttää suunnittelun työkaluna älypuhelintasi, kurkkaa vinkit omannäköisten sisustustaulujen loihtimiseen täältä

Sitten vain tuumasta toimeen. Tutustu ifolorin sisustustaulujen valikoimaan ja rakenna ikioma taidenäyttelysi.

Lue lisää