Ifolorin toimitukset kulkevat Postin lakosta huolimatta. Lue lisää »

Upeat hääkortit – viisi eri tyyliä

Upeat hääkortit – viisi eri tyyliä

Hääkutsujen pohtimiseen kannattaa käyttää kunnon tuumaushetki.
Jo Save the date -kortin tyyli johdattaa siihen, millainen juhla on tulossa. Sama teema jatkuu virallisissa kutsukorteissa, kirkko-ohjelmissa, menu- ja plaseerauskorteissa sekä kiitoskorteissa.

Millainen juhla, sellainen kutsu

Tärkeän päivän tunnelmaan voi tulla särö, jos viesti on todellisuuden kanssa ristiriitainen. Jos kutsu antaa liian rennon fiiliksen, mutta paikka onkin hieno ja hääpari viimeisen päälle, vieraat eivät olekaan esimerkiksi pukeutuneet tarpeeksi juhlavasti. Ellei sitten pukukoodia ole erikseen mainittu.

Yksi johtoajatus on ja pysyy: häille kannattaa valita tyyli ja tehdä kutsut, koristelu ja muu rekvisiitta saman hengen mukaan.

Suunnittelimme viiteen erityyliseen hääteemaan kutsukortit, kirkko-ohjelman, menu- ja plaseerauskortit. Tässä kolme hyvää yleisohjetta kaikkiin tyyleihin.

• Tee virallisesta kutsusta hieman kruusatumpi kuin Save the date -kortista.
• Käytä vain yhtä tai kahta tekstityyppiä. Rauhallinen yleisilme on tyylikäs. Liikoja kursivointeja ja lihavointeja kannattaa välttää, jotta väärät asiat eivät korostuisi kutsussa tai yleisilmeestä tulisi rauhaton.
• Jos haluat painettuun korttiin käsintehtyä fiilistä, se onnistuu pienelläkin tuunauksella. Voit lisätä korttiin silkkinauhan, pienen ruusukkeen tai teemaan sopivan koristeen.

Valitse omantyylisesi!

1. Romanttiset hääkortit

Romanttisissa korteissa saa hempeillä. Pastellisävyisellä ruusukuviolla koristelet hääjuhlasi kaikki kortit kutsuista plaseerauskortteihin. Teimme teille valmiiksi ihanan ruusugrafiikan, jonka voit vapaasti ladata käyttöösi.

VINKKI: Näin teet kiitoskortin ruusugrafiikalla

Mikä korttimalli? Hempeään kukkakuvioon sopii erityisesti neliötaitekortti.

Miten tehdään? Suosittelemme korttien suunnitteluun Designer-ohjelmaa, jolla voit suunnitella juuri sellaiset hääkortit kuin itse haluat. Plaseerauskortit voi tilata esim. yksipuolisena kuvakorttina ja leikata sopivankokoisiksi.

Täältä voit ladata ruusugrafiikat käyttöösi. Tallenna kuvat koneellesi. Käytä korteissa kuin mitä tahansa muuta kuvaa. Vinkki: Valkeapohjaista kukkakuvaa voit käyttää esimerkiksi plaseerauskorttien nurkassa.

2. Modernit mustavalkoiset hääkortit

Mustavalkoinen väri on tyylikäs ja sopii hääkortteihin, jos häidenne teema on moderni ja pelkistetty. Voit laittaa kutsun kanteen kuvanne ja sen alle tekstin tai pelkän kuvan. Hienostunut valinta on myös laittaa runo kanteen.

Mikä korttimalli? Moderniin mustavalkoiseen tyyliin sopivat oikeastaan kaikki kiiltolakatut korttimme, esimerkiksi klassiset taitekortit ja klassiset kuvakortit.

Miten tehdään? Nämä kortit voit tilata helposti netissä, linkit kuvassa käytettyihin valmiisiin pohjiin: Save the date -kortti, kutsukortti ja kiitoskortti. Menukortti on suunniteltu Designer-ohjelmalla.

3. Vintage-hääteema

Vintage-henkeä hääkortteihin tuo kuvat, jossa hääparilla on yllään teemaan sopivat asut ja kampaukset. Se kertoo vieraille hääjuhlan pukukoodin. Kuvat on myös käsitelty vanhan ajan henkeen hieman pehmeämmän sävyiseksi. Kiitoskortin sijaan voi kaasoille ja bestmaneille antaa kiitoslahjaksi neliökuvat lahjapakkauksessa.

Mikä korttimalli? Vintage-kortteihin sopii valmiista korttipohjistamme esim. Kyyhkyset. Pohja löytyy useimmista korttimalleistamme, myös isosta jättikortista.

Miten tehdään? Nämä kortit voit tilata helposti netissä, linkit kuvassa käytettyihin valmiisiin pohjiin: kutsukortti, menukortti ja kirkko-ohjelma.

4. Bling-bling hääkortit

Näistä häistä ei glamouria puutu, se näkyy jo kutsukorteissa. Valmiit mallipohjat ovat helppoja ja tähän teemaan löytyy myös korttipohja ilman kuvapaikkaa, jota voi käyttää esimerkiksi menukorteissa. Häiden teemaväriksi sopii valkoinen ja kulta.

Mikä korttimalli? Kaikki korttimalli sopivat tähän teemaan ja malli löytyy useimmista korttimalleista.

Miten tehdään? Nämä kortit voit tilata helposti netissä, linkit kuvassa käytettyihin valmiisiin pohjiin: Save the date kortti, kutsukortti, menu ja kiitoskortti.

5. Hääkortit omalla kuvalla

Jokainen hääpari haluaa omannäköisensä häät. Hääkortteihin kannattaa laittaa ajatusta, mutta vaikeaa sen ei tarvitse olla. Hyvä kuva voi olla koko kortin juju. Miettikää yhdessä, millainen valokuva kuvaa suhdettanne ja kuvatkaa sellainen. Kuvalla voi kuvittaa korttien lisäksi myös juhlapaikan.

Mikä korttimalli? Kaikki korttimallit, ei tarvita valmiita pohjia.

Miten tehdään? Suosittelemme korttien suunnitteluun Designer-ohjelmaa, jolla voit suunnitella juuri sellaiset hääkortit kuin itse haluat ja saat kirjoitettua tekstiä myös kuvan päälle.

Mitä tekstiksi hääkortteihin?

Tässä runoja hääkutsukorttiin:

Tule kanssamme juhlimaan, hääparin malja nostamaan.

Saavu sinäkin todistamaan, kun toisillemme lupaudutaan.

Hopeaa hiuksilla hohtelee, vaan se ei meistä vanhaa tee. Tervetuloa siis juhlimaan ja meille malja nostamaan.

On elämä suurta onnea,
kun kaksi ihmistä saa toisensa.
Voi toiselle avata sydämen
ja uskoa kaikki salat sen.
Saa toisen syliinsä sulkea
ja rakkauden polkua kulkea.

”Rakkaus ei ole samaa kuin
katsoa toisiaan silmiin, se on katsomista yhdessä samaan suuntaan.”
Antoine de Saint-Exupéry

Tässä värssyjä hääkiitoskorttiin:

Teitte päivästä ikimuistoisen, siksi lausumme kauneimman kiitoksen.

Tärkeintä elämässä ovat rakkaat, nyt ja tässä.

Kera lämpimän halauksen annan kauneimman kiitoksen.

Moni on kiitoksen arvoinen, teistä ihan jokainen.

Juhla on silloin vasta todellinen, kun sen voi jakaa kanssa läheisten.

Suunnittele ja tilaa omat hääkortit!

Kirjoittajat:
ifolor

Lue lisää