Upeat hääkutsukortit – 5 eri tyyliä

Upeat hääkutsukortit

– 5 eri tyyliä

Onko aika suunnitella hääkutsut? Jo Save the date -kortin tyyli voi johdattaa siihen, millainen juhla on tulossa. Sama teema voi jatkua virallisissa kutsukorteissa, ohjelma-, menu- ja plaseerauskorteissa sekä kiitoskorteissa. Autamme luomaan yhtenäisen kokonaisuuden – näillä ideoilla voit tehdä hääkortit itse.

Millainen juhla, sellainen kutsu

Parhaimmillaan kutsuista löytyy vieraille kaikki tarvittava tieto, ja lisäksi kauniista kutsuista jää ihana muisto. Kutsua tehdessä kannattaa miettiä, millaista tunnelmaa toivoo häihin. Jos kutsu on kuorrutettu juhlavilla kuvilla, mutta lokaatio on vähemmän pramea ja pukukoodina onkin rennompi smart casual, voi kortin tyyli johtaa harhaan. Meiltä löydät monta korttimallia, joilla voit luoda juuri sellaista juhlatunnelmaa kuin tahdot.

Muutama hyvä yleisohje hääkutsukorttien tekoon:

• Tee virallisesta kutsusta kattavampi kuin Save the date -kortista ja liitä mukaan olennaisimmat infot kuten kellonajat, saapumisohje, pukukoodi, mahdollinen lahjatoive, vastauspyyntö (V.P. / RSVP) ja tieto, onko kutsu tarkoitettu myös lapsille.

• Valitse kuvat ja tyyliinne sopiva fontti. Tekstiin voi korostaa huomionarvoisia asioita, mutta jo kappalejako auttaa tietojen hahmottamisessa.

• Jos haluat painettuun korttiin käsintehtyä fiilistä, se onnistuu pienelläkin tuunauksella. Voit lisätä kortin ympärille esimerkiksi silkkinauhan.

• Tilaa kortteja riittävä määrä. Extra-kappaleet eivät ole pahitteeksi, jos kirjoitat kortteihin tekstiä myös käsin. Häähumussa voi käydä niinkin, että tulee kirjoitettua vahingossa jotain muuta kuin mitä piti (älä huoli, näitä käy meille jokaiselle joskus).

Milloin hääkutsut pitää lähettää?

• Sopiva aika hääkutsujen lähettämiseen on n. 2 kuukautta ennen h-hetkeä.

• Kiitoskortit lähetetään tyypillisesti sitten, kun juhlapäivänä otetut kuvat ovat tulleet.

Viisi erilaista kortti-ideaa

Romanttiset hääkortit

1. Romanttiset hääkortit

Romanttisissa korteissa saa hempeillä. Läheisyyskuva teistä kahdesta on jo itsessään superromanttinen! Lisää hempeyttä saat pienistä yksityiskohdista: kuvioidusta mallipohjasta ja kauniista fontista.

Hääkortit ruusugrafiikalla

Vinkki!

Teimme teille valmiiksi ihanan ruusugrafiikan, jonka voit vapaasti ladata käyttöösi täältä. Tallenna kuvat koneellesi ja käytä korteissa kuin mitä tahansa muuta kuvaa. Valkeapohjaista kukkakuvaa voit käyttää esimerkiksi tehdessäsi plaseerauskortit. Tämän kortti-idean toteutat helpoiten klassisiin kuvakortteihin ifolorin ilmaisella Designer-ohjelmalla. Pystymallisesta kortista voi leikata saksilla sopivan määrän paikkakortteja.

Hääkortit mustavalkoisella teemalla

2. Mustavalkoiset hääkortit

Harmaasävyiset mustavalkokuvat ovat tyylikkäitä ja sopivat hääkortteihin hyvin. Voit laittaa kutsun kanteen kuvanne ja sen alle nimet, sanan "Kutsu" tai häiden päivämäärän. Moderniin mustavalkoiseen tyyliin sopivat oikeastaan kaikki korttimallimme, esimerkiksi klassiset taitekortit, joiden mukana saat myös valkoiset kirjekuoret.

Vintage-henkiset hääkortit

3. Vintage-henkiset hääkortit

Persoonallista vintage-henkeä hääkortteihin tuo kuvat, joiden sävyt ovat pehmeät ja värimaailma murrettu. Neliötaitekortit painetaan kauniille, luonnonvalkoiselle helmiäispaperille. Moni valmiista mallipohjistamme sopii vintage-kortteihin, mutta myös pienellä tuunauksella saat aikaan retrompaa fiilistä – kietomalla vaikkapa juuttinarua taitoksen ympärille, jolloin kortin sisään on mahdollista lisätä myös paperinen sisäsivu esim. saapumisohjeita varten.

Juhlavat hääkortit

4. Juhlavat hääkortit

Usein sekä kirkkovihkiminen että juhlatila pitää varata jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Jos häiden lokaatio on tiedossa, voit napata korttiin kuvan esimerkiksi rakennuksen julkisivusta. Kollaasina tehty kuvitus on juhlava. Voit valita joukkoon yksityiskohtia sormuksista ja koota visuaalisesti näyttävän kokoelman läheltä ja kauempaa otettuja kuvia. Jos mallipohjien joukosta ei löydy suoraan ideaasi sopivaa korttia, niin Designer-ohjelmalla saat eniten vapautta omannäköisten kutsukorttien suunnitteluun.

Kaikki hääkortit kuvista

5. Kaikki hääkortit kuvista

Jokainen hääpari haluaa omannäköisensä häät. Hääkortteihin kannattaa laittaa ajatusta, mutta vaikeaa sen ei tarvitse olla. Kuva voi olla koko kortin juju. Miettikää yhdessä, millaiset valokuvat kuvaavat suhdettanne ja järjestäkää kuvaus. Saatte materiaalia kaikkiin hääkortteihin. Kuvilla voi kuvittaa korttien lisäksi myös juhlatilan – ideoita juhlapaikan koristeluun löydät tästä.

Mitä tekstiksi hääkortteihin?

Lainaa tästä runo hääkutsukorttiin:

Tule kanssamme juhlimaan, hääparin malja nostamaan.

Saavu sinäkin todistamaan, kun toisillemme lupaudutaan.

Hopeaa hiuksilla hohtelee, vaan se ei meistä vanhaa tee. Tervetuloa siis juhlimaan ja meille malja nostamaan.

On elämä suurta onnea,
kun kaksi ihmistä saa toisensa.
Voi toiselle avata sydämen
ja uskoa kaikki salat sen.
Saa toisen syliinsä sulkea
ja rakkauden polkua kulkea.

”Rakkaus ei ole samaa kuin
katsoa toisiaan silmiin, se on katsomista yhdessä samaan suuntaan.”
Antoine de Saint-Exupéry

Lue lisää