• Upeat hääkortit – viisi eri tyyliä

  Upeat hääkutsut

  – 5 eri tyyliä

  Hääkutsujen suunnittelu kannattaa tehdä huolella. 
  Jo Save the date -kortin tyyli voi johdattaa siihen, millainen juhla on tulossa. Sama teema voi jatkua virallisissa kutsukorteissa, kirkko-ohjelmissa, menu- ja plaseerauskorteissa sekä kiitoskorteissa muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden. 

  Millainen juhla, sellainen kutsu

  Parhaimmillaan kutsuista löytyy vieraille kaikki tarvittava tieto minkä lisäksi kauniista kutsuista jää myös ihana muisto. Kutsua tehdessä kannattaa miettiä, millaista tunnelmaa toivoo häihin. Jos kutsu antaa liian rennon fiiliksen, mutta paikka onkin hieno ja hääpari viimeisen päälle, vieraat eivät olekaan esimerkiksi pukeutuneet tarpeeksi juhlavasti. Ellei sitten pukukoodia ole erikseen mainittu.

  Yksi johtoajatus on ja pysyy: häille kannattaa valita tyyli ja tehdä kutsut, koristelu ja muu rekvisiitta saman hengen mukaan.

  Suunnittelimme kortit viiteen erityyliseen hääteemaan. Tässä kolme hyvää yleisohjetta kaikkiin tyyleihin:

  • Tee virallisesta kutsusta hieman kruusatumpi kuin Save the date -kortista.
  • Käytä vain yhtä tai kahta tekstityyppiä. Rauhallinen yleisilme on tyylikäs. Liikoja kursivointeja ja lihavointeja kannattaa välttää, jotta väärät asiat eivät korostuisi kutsussa tai yleisilmeestä tulisi rauhaton.
  • Jos haluat painettuun korttiin käsintehtyä fiilistä, se onnistuu pienelläkin tuunauksella. Voit lisätä korttiin silkkinauhan, pienen ruusukkeen tai teemaan sopivan koristeen.

  Valitse omantyylisesi!

  1. Romanttiset hääkortit

  Romanttisissa korteissa saa hempeillä. Läheisyyskuva teistä kahdesta on jo itsessään superromanttinen! Lisää hempeyttä saat pienistä yksityiskohdista: sydänkuvioidusta mallipohjasta ja kauniista fontista. 

  VINKKI: Teimme teille valmiiksi ihanan ruusugrafiikan, jonka voit vapaasti ladata käyttöösi. Täältä voit ladata ruusugrafiikat käyttöösi. Tallenna kuvat koneellesi. Käytä korteissa kuin mitä tahansa muuta kuvaa. Vinkki: Valkeapohjaista kukkakuvaa voit käyttää esimerkiksi plaseerauskorttien nurkassa.

  2. Modernit mustavalkoiset hääkortit

  Mustavalkoinen väri on tyylikäs ja sopii hääkortteihin, jos häidenne teema on moderni ja pelkistetty. Voit laittaa kutsun kanteen kuvanne ja sen alle nimet, sanan "Kutsu" tai päivämäärän. Hienostunut valinta on myös laittaa runo kanteen.

  Moderniin mustavalkoiseen tyyliin sopivat oikeastaan kaikki kiiltolakatut korttimme, esimerkiksi klassiset taitekortit. Neliötaitekortit puolestaan painetaan helmiäispaperille.

  3. Vintage-henkiset hääkortit

  Vintage-henkeä hääkortteihin tuo kuvat, jossa hääparilla on yllään teemaan sopivat asut ja kampaukset. Asuvalinnalla viestit myös vieraille hääjuhlan pukukoodin. Kuvat on myös käsitelty vanhan ajan henkeen hieman pehmeämmän sävyiseksi. 

  Vintage-kortteihin sopii nettisivujemme valmiista korttipohjistamme esim. Kyyhkyset. Pohja löytyy useimmista korttimalleistamme. Designer-ohjelmalla lohdit juuri omannäköiset kortit.

  4. Juhlavat hääkortit

  Haluatko jakaa vieraillesi tunnelmakuvia häistä? Toteuta kiitoskortti kuvakollaasina hääpäivän parhaista paloista. Jotta kokonaisuus pysyy kauniina, valitse joukkoon yksityiskohtia sormuksista ja koristeista, ja kokoa kollaasiin nätti valikoima läheltä ja kauempaa otettuja kuvia.

  5. Kaikki hääkortit kuvista

  Jokainen hääpari haluaa omannäköisensä häät. Hääkortteihin kannattaa laittaa ajatusta, mutta vaikeaa sen ei tarvitse olla. Kuva voi olla koko kortin juju. Miettikää yhdessä, millaiset valokuvat kuvaavat suhdettanne ja järjestäkää kuvaus. Saatte materiaalia kaikkiin hääkortteihin. Kuvilla voi kuvittaa korttien lisäksi myös juhlapaikan.

  Mitä tekstiksi hääkortteihin?

  Tässä runoja hääkutsukorttiin:

  Tule kanssamme juhlimaan, hääparin malja nostamaan.

  Saavu sinäkin todistamaan, kun toisillemme lupaudutaan.

  Hopeaa hiuksilla hohtelee, vaan se ei meistä vanhaa tee. Tervetuloa siis juhlimaan ja meille malja nostamaan.

  On elämä suurta onnea,
  kun kaksi ihmistä saa toisensa.
  Voi toiselle avata sydämen
  ja uskoa kaikki salat sen.
  Saa toisen syliinsä sulkea
  ja rakkauden polkua kulkea.

  ”Rakkaus ei ole samaa kuin
  katsoa toisiaan silmiin, se on katsomista yhdessä samaan suuntaan.”
  Antoine de Saint-Exupéry

  Tässä värssyjä hääkiitoskorttiin:

  Teitte päivästä ikimuistoisen, siksi lausumme kauneimman kiitoksen.

  Tärkeintä elämässä ovat rakkaat, nyt ja tässä.

  Kera lämpimän halauksen annan kauneimman kiitoksen.

  Moni on kiitoksen arvoinen, teistä ihan jokainen.

  Juhla on silloin vasta todellinen, kun sen voi jakaa kanssa läheisten.

  Suunnittele ja tilaa omat hääkortit!

  Lue lisää