Ilmainen toimitus vain 1.-3. joulukuuta

 • Raskaana oleva nainen nojaa talon seinään

  Vauva tulee taloon – hauskoja vinkkejä raskausajan kuviin!

  Odotusaika on jännittävä elämänvaihe. Ensin vatsassa tuntuu pientä kuplintaa – ja tosi pian jo kipakoita potkuja. Mielialassa käy samanlainen kuhina.

  Vatsan kasvusta ja matkasta vanhemmuuteen on hauska räpsiä kuvia. Aiheita riittää: Ensimmäinen neuvola. Ultrakuvat paljastavat: se on poika! Nyt se vatsa jo näkyy. Äitiyspakkaus saapui. Ostimme rattaat. Tällainen on vauvasänkysi.

  Näitä ihania kuvia ei kuitenkaan kannata jättää puhelimeen lojumaan. Tee niistä kätevästi kuvakirja tai tallenna muistosi vähitellen valokuvakansioon ja teetä sisustustaulu. Intiimi taulu sopii hyvin makuuhuoneen seinälle. 

  Tässä muutamia vinkkejä odotusajan kuviin:

  Vauvamasu kuukausi kuukaudelta, viikko viikolta

  Vauvamasu kuukausi kuukaudelta, viikko viikolta

  Nappaa kuva vatsastasi joka viikko tai vaikka kerran kuukaudessa. Vatsan kasvu näkyy parhaiten, jos otat kuvan aina samassa paikassa, samasta kulmasta ja samanlaisissa vaatteissa. Mitä tiukempi vaate, sitä paremmin vatsa erottuu. Pyydä kaveriasi ottamaan kuva, ota selfie vaikka peilin kautta tai hyödynnä kamerasi itselaukaisijaa.

  Muistat parhaiten, milloin mikäkin kuva on otettu, jos kirjoitat pitelemääsi liitutauluun tai pahviin viikon tai kuukauden numeron. Voit kirjoittaa tauluun myös sen hetken kuulumiset: ”Tällä viikolla potkin ensimmäisen kerran.” tai ”Tässä kuussa painan jo yli 2 kiloa!”

  Kännykkäsovelluksilla, kuten Obaby- tai Baby Pics -sovelluksilla, tekstien lisääminen onnistuu helposti myös jälkeenpäin. Sovelluksissa on paljon hauskoja kuvia ja tekstejä, joita voit lisätä kuviin myös vauvan synnyttyä. Ikuista vauvan hetket niin ikään ihanien tähtihetkikorttien avulla.

  Isän ja perheen pienimpien odotus

  Raskausaika on jännittävää myös läheisille. Puoliso, nuoremmat lapset ja jopa perheen kotieläimet odottavat innokkaina tulevia muutoksia. Ota heidät kuviin mukaan. Tässä muutama idea:

  • Tuleva isosisko pitelee kylttiä, jossa lukee ”minusta tulee isosisko pp.kk.vvvv”
  • Pidelkää koko perhe yhdessä kädessä ultrakuvia, pieniä vauvankenkiä tai vaikka kylttiä (esimerkiksi liitutaulua), jossa lukee laskettu päivämäärä.
  • Vertaile vitsaillen vatsojen kokoa puolisosi tai lapsiesi kanssa.
  • Puoliso tai sisarukset pussaavat vatsaa.
  • Huijaa karvainen lapsesi pussaamaan masua herkkujen avulla.
  Koira ja raskaana oleva nainen

  Hemmottele itseäsi päivällä valokuvamallina

  Vaikka olo ei odotusaikana aina olisikaan niin kukoistava, ammattivalokuvaajan ottamia kuvia katselemalla muistat raskaudestasi hehkeät hetket!

  Hemmottele siis itseäsi: laittaudu parhaimpiisi ja anna ammattilaisen ikuistaa hehkusi. Googlaamalla vaikka "raskausajan kuvaus" löydät useita masukuviin erikoistuneita valokuvaajia. Näistä kuvista kannattaa teettää itselle tai puolisolle lahjaksi myös taulu.

  Raskaana oleva nainen punaisessa mekossa meren rannalla

  Ota ammattivalokuvaajan kanssa vaikka tällaisia valokuvia:

  • Vatsa näkyy kauniina siluettina auringonlaskua vasten.
  • Hempeät kuvat puolisosi kanssa.
  • Sensuellit raskauskuvat: heitä äitiystrikoot nurkkaan ja pukeudu pitsiin tai peitä intiimit paikat vaikka kädelläsi. Ole rohkeasti seksikäs!
  • Perhekuvat, jossa yhdessä silitellään vauvavatsaa. 
  • Jos tiedät vauvasi sukupuolen, paljasta se vaaleansinisen ja -punaisen väreillä. Pienet tossut, ilmapallo, pieni leluauto, leikkiprinsessakruunu, silkkinauha vatsasi ympärillä tai vaikka vaaleanpunaiseksi lakatut kynnet, jotka lepäävät vatsasi päällä, ovat hauskoja vinkkejä vauvan sukupuolesta.

  Lue lisää