• Elina Salminen vuosikirjansa kanssa
  Elina on tehnyt kuvakirjoja ennenkin. Hyllystä löytyy penkkarikirja ja yhdessä äidin kanssa isoäidille ja isotädille tehty 80-vuotislahjakirja.

  Tee vaikuttava cv tai portfolio kuvakirjana!

  Elina Salminen teki luokkansa kanssa Yearbookin työnhakuun

  "Jenkkimeiningillä kohti tulevaisuutta", toteaa Elina Salminen, 21, Yearbook-kuvakirjan lähtöasetelmasta. Haaga-Helian SAMPO15-luokan 40 opiskelijaa päättivät tehdä yhdessä jotain erityistä, josta heidät muistettaisiin koulussa ja yritysvierailuilla. Syntyi amerikkalaistyylinen kuvakirja.

  "Kuvakirja on englanninkielinen esittely ryhmästämme. Jokainen kertoo siinä omin sanoin taustastaan ja osaamisestaan. Saimme idean samanlaisen kirjan tehneiltä restonomiopiskelijoilta.

  Opiskelemme englanninkielistä kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin linjaa. Meitä on 17 eri kansalaisuutta. Yksi tulee Japanista, toinen Hondurasista.

  Jokainen valmisteli itsestään esittelyn kirjaa varten. Opiskelukaverini Anna otti valokuvat ja Joonas suunnitteli kirjan sivut erillisessä taitto-ohjelmassa, jossa hän käytti Haaga-Helian väreillä muokkaamaansa taustaa. Minun tehtäväni oli tuoda valmiit sivut jpg-kuvina ifolorin Designer-kuvakirjaohjelmaan ja tehdä tilaus. Kirja valmistui kahdessa viikossa."

  Aukeama Yearbook-kuvakirjasta

  "Uskon, että vuosikirja on hyödyllinen jokaiselle. Idea on omaperäinen ja herättää huomiota. Olemme antaneet luokkamme kuvakirjoja yritysvierailuilla kiitoslahjaksi. Esimerkiksi muutamia kirjoja jäi luokkaretkellämme Amsterdamiin.

  Ennen kaikkea Yearbook on muisto, mutta toivon, että se auttaisi meitä harjoittelupaikan ja kesätyöpaikan haussa."

  Elinan vinkit:

  Näin erotut kuvakirjalla työnhakijoista

  1. Voit tehdä kuvakirjasta kiinnostavan ja omaperäisen ansioluettelon tai vaikka portfolion. Sillä erotut joukosta ja jäät mieleen.
  2. Kirjan ulkoasun on hyvä olla selkeä ja siisti, jotta tärkeimmät faktat nousevat esiin. Käytä fonttia, joka erottuu taustasta ja on helppo lukea. Lisää kirjaan myös edustava kuva itsestäsi.
  3. Ole rehellinen ja vakuuttava mutta anna myös persoonasi näkyä. Lisää kirjaan muutama yksityiskohta, jotka kertovat sinusta.
  4. Lue kirja huolella läpi ennen tilaamista ja tarkista oikeinkirjoitus.

  Tilaa nyt oma kuvakirjasi!

  Lue lisää