10 ideaa äitienpäivälahjaksi

Äitienpäivänä hemmotellaan valkovuokoilla, itse tehdyllä aamiaisella ja yhteisillä hetkillä. Mutta mitä lahjaksi äidille? Jotain tosi yllättävää ja persoonallista? Tärkeästä kuvamuistosta tehty taulu, onnittelukortti tai perhekuvista koottu kuvakirja on täydellinen lahja. Katso lahjavinkit äidille ja mummille, tilaa helposti netissä ja yllätä! Sillä niinhän se on, että parhaat äitienpäivälahjat syntyvät yhteisistä hetkistä.

Kuvakirja ädille

Kuvakirja äidille

Mestari itse esiintyy äidin kuvakirjan sivuilla. Se on tarina arjen pienistä hetkistä ja yllätyksistä. Lahja, joka on tehty suurella sydämellä.

alk.   per-item alk.  
Kuvakirja äitienpäivälahjaksi

Kuvakirja nopeasti - näin se onnistuu!

Suunnittele äidille oma kuvakirja Designer-ohjelmalla tai jos aikaa on vähän, nappaa tästä pikakaista kuvakirjan tekoon:

1. Valitse 25 kuvaa.
2. Vedä kuvat valmiiseen pohjaan.
3. Lisää halutessasi tekstit ja tilaa.

alk.   per-item alk.  
Kollaasitaulu äidin rakkaista

Kollaasitaulu äidin rakkaista

Iloista taidetta päivänsankarin seinälle! Kuvan taulu on metallitaulu – ifolorin uutuus, joka on kauniin kiiltävä ja kevyt asentaa seinälle tai hyllylle nojaamaan. Katso ohjeet, miten tällaisen kollaasitaulun tekeminen onnistuu.

alk.   per-item alk.  
Kuvamuki äitienpäivälahjaksi

Muki mukaviin kahvihetkiin

Resepti parempiin aamuihin ja iloisempiin iltapäiväkahveihin on simppeli: Poimi kuvavirrasta suosikki-ilme ja tee siitä kuvamuki!

alk.   per-item alk.  
Mummille lahjaksi nimipäiväkalenteri

Mummille lahjaksi nimipäiväkalenteri

Kalenterille on aina käyttöä - erityisesti sellaiselle, jossa joka kuukausi paljastuu uudet kuvaterveiset maailman suloisimmilta tyypeiltä. Tuunaa kalenteria ympyröimällä tärkeät merkkipäivät jo valmiiksi!

alk.   per-item alk.  
Sisarusjuliste lasten synttäripäivillä

Sisarusjuliste lasten synttäripäivillä

Julisteen juju on perheen lasten kuvat ja syntymäajat. Herttaiset hymyt viimeistelevät ikimuistoisen lahjan. Smile!

alk.   per-item alk.  
Taulu äitienpäivälahjaksi

Anna mummille lahjaksi taideteos

Mummi rakastaa valokuvia, ja täydellinen lahja syntyy kolmen sukupolven kuvasta tehdystä canvas-taulusta. Tiesitkö, että monen kännykkäkuvan koko riittää tauluun?

alk.   per-item alk.  
Kehyskuva on kiva kuvalahja

Kehyskuva on kiva kuvalahja

Kaunis kuvalahja äidille ja mummille syntyy jo yhdestäkin kuvasta. Kaiva kännykän kätköistä tai kamerastasi, tilaa ja hymy on taattu!

alk.   per-item alk.  
Äitienpäiväkortti

Äitienpäiväkortti

Onnea äiti! Onnea mummi! Kuva kortissa kertoo, miten rakas hän on ja vie lämpimät terveiset myös kauempana asuvalle mummille. Kortteihin voit lainata äitienpäivärunon täältä.

alk.   per-item alk.  
Valokuva on aina hyvä lahja

Valokuva on aina hyvä lahja

Eikä se ole hinnalla pilattu! Valokuvat tuovat mieleen muistoja, jotka tuovat hymyn huulille. Tilaa lisäksi myös tyylikäs akryylikehys, niin valokuvat eivät jää piiloon pöytälaatikkoon.

alk.   per-item alk.  

Lisää lahjaideoita äitienpäiväksi

Äitienpäivä: hyvä tietää

Mistä äitienpäivän viettoperinne tulee?

Äitienpäivää vietetään ympäri maailmaa, mutta sen juuret ovat Yhdysvalloissa. Ensimmäistä "virallista" äitienpäiväjuhlaa vietettiin Philadelphiassa vuonna 1908, ja muutama vuosi myöhemmin vuonna 1914 Yhdysvaltain presidentti Woodrow Wilson julisti äitienpäivän kansalliseksi juhlapäiväksi.

Suomessa äitienpäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1918, kylläkin vain yhdellä paikkakunnalla, Alavieskassa. Vuonna 1947 äitienpäivä vahvistettiin viralliseksi liputuspäiväksi.

Milloin äitienpäivää vietetään?

Äitienpäivää vietetään 13.5.2018. eli toukokuun toisena sunnuntaina, jolloin sitä on vietetty jo vuodesta 1927 lähtien.

Tiesitkö, että äitienpäivän ajankohta vaihtelee eri maissa? Esimerkiksi Norjassa sitä vietetään helmikuun toisena sunnuntaina, Ranskassa toukokuun neljäntenä sunnuntaina ja Iso-Britanniassa maaliskuussa.

Venäjällä äitienpäivä on marraskuun viimeisenä sunnuntaina, mutta äitejä juhlitaan myös kansainvälisenä naistenpäivänä, maaliskuun 8. päivänä. Serbiassa äitienpäivää juhlitaan joulukuussa ja se on osa juhlapyhien putkea, johon kuuluvat myös lastenpäivä ja isänpäivä.

Toukokuun toisena sunnuntaina äitienpäivää vietetään Suomen lisäksi myös muun muassa Saksassa, Kreikassa, Islannissa ja Sveitsissä.

Lähde: Studio55.fi, Wikipedia.

Mikä on suosituin äitienpäiväkortti?
Kirsikankukat, valkoinen -korttimalli

Omista valokuvista tehdyt äitienpäiväkortit ovat yleistyneet vuosi vuodelta. Isä ja lapset tilaavat onnittelukortin äidille usein lasten kuvista tai perheen yhteisestä muistosta. Äidit tilaavat äitienpäiväkortin mummille eli omalle äidilleen, ja silloin kortissa on kuva lapsista tai edelliseltä mummolareissulta.

Suosituin äitienpäivän korttimalli on Kirsikankukat, valkoinen

Milloin pitää tilata äitienpäivälahjat ifolorilta?
Katso tästä äitienpäivän tilauspäivät

Mitä aiemmin sen parempi. Silloin säästyt viime hetken stressiltä.

Viimeiset tilauspäivät:

Premium-kuvakirjat ja Deluxe A3 –kuvakirjat 24.4.

Deluxe- ja Soft-kuvakirjat sekä kortit, jotka haluat postittaa 2.5.

Valokuvat värifilmistä 2.5.

Spiral-kuvakirjat, kuvakalenterit, taulut ja julisteet, kuvalahjat, kortit annettavaksi sekä painettu lahjakortti 5.5.

Valokuvat digikuvista 6.5.

Lahjakortti (PDF) 13.5.