Nainen lukee kuvakirjaa sohvalla

Ifolorkirja on paras lahja! Katso 10 kuvakirjaideaa

Kirjoittaja ifolor,

Persoonallisempaa lahjaa on vaikea löytää! Eikä kirjalahjan tarvitse olla mikään kirjallisuuden huipputeos, vaan läheinen ja mieltä lämmittävä. Tarinan päähenkilö voi olla kuka tahansa meistä tai kaikki yhdessä! Kirjan juoni rakentuu yhteisistä hetkistä, reissuista tai arjen sattumuksista.

Kirjavinkki 1: Runoja ja luontokuvia

Kirjavinkki 1: Runoja ja luontokuvia

Kirjoitatko runoja pöytälaatikkoon? Tai kulkeeko kamera mukana luontoretkillä? Ifolorkirja voi olla juuri sinulle matalan kynnyksen ensipainos omasta runo- tai luontokuvakirjasta. Ja ensimmäiset kappaleet kirjasta voit antaa joululahjaksi heille, jotka ovat kannustaneet sinua harrastuksessasi.

Kirjavinkki 2: Yhteinen Kanarian-loma

Kirjavinkki 2: Yhteinen Kanarian-loma

Reissukuvat jäävät usein kännykkään ja muistikorteille. Matkakuvista on paljon enemmän iloa, kun ne laittaa jakoon. Matkakuvakirja on mukana olleille isovanhemmille lahja, jota he todella arvostavat ja johon he palaavat monta kertaa joulun jälkeenkin.

Kirjavinkki 3: Vuoden parhaat kuvat

Kirjavinkki 3: Vuoden parhaat kuvat

Aattoillan uusi perinne: oman perheen kuluneen vuoden kuvien selailu ja muistelu. Tähän lahjaan voi koota kuvat järjestyksessä kuukausittain tai vuoden hassuimmat puuhat. Ja aattoillan parhaat naurut on taattu!

Kirjavinkki 4: Aakkoskirja lapselle

Kirjavinkki 4: Aakkoskirja lapselle

A on Anni-serkku, B on banaani, C on c-vitamiini… ABC-kuvakirjassa hauskuus ja hyöty ovat samassa paketissa! Samalla kun selaillaan kuvakirjaa tutuista ihmisistä ja asioista, opetellaan yhdessä aakkosia. Hauska joululahjaidea kummilapselle tai perheen pienimmälle!

Kirjavinkki 5: Juhlakuvakirja

Kirjavinkki 5: Juhlakuvakirja

Oliko perheessänne ylioppilas- tai rippijuhlat? Tai vietittekö sukujuhlaa? Missä ovat kuvat juhlista? Tee juhlakuvista Ifolorkirjat joulupukin konttiin – saat lahjat samalla kertaa koko suvulle!

Kirjavinkki 6: Lempireseptit kansiin

Kirjavinkki 6: Lempireseptit kansiin

Perheen lempireseptit koottuna kirjaksi sopii lahjaksi niin sukulaisille kuin kotoa muuttavalle nuorelle. Uskallatko valita kansikuvaksi avaruushirviöltä näyttävän piparkakun tai keittiön ennen loppusiivousta? Kuvakirjassa epätäydellisyys voi olla täydellistä, sillä se herättää parhaat muistot.

Kirjavinkki 7: Karvaisen kaverin oma kirja

Kirjavinkki 7: Karvaisen kaverin oma kirja

Jokainen koiranomistaja tietänee tilanteen, kun se oma rakas karvaturri yllättää toden teolla koko perheen! Nämä hetket tuovat sopivaa särmää kuvakirjaan, jonka pääosassa on lemmikki itse.

Millainen kuvakirja syntyy lemmikkikanista? Lue ”Huggiksen” tarina.

Kirjavinkki 8: Tarinoita sieltä ja täältä

Kirjavinkki 8: Tarinoita sieltä ja täältä

Kuvakirja on siitä kiva, ettei se välttämättä tarvitse sen kummempaa juonta. Kuvat puhuvat puolestaan ja kuvatekstit värittävät tarinaa lisää. VINKKI: Kun kuvat on koottu sieltä täältä, nosta kanteen yksi kuva ja otsikoi kirja sen mukaan kuten tässä: Irronnut hammas & muita tarinoita.

Kirjavinkki 9: Vuosikirja

Kirjavinkki 9: Vuosikirja

Vuosikirjan voi antaa lahjaksi monelle – lapsen parhaalle ystävälle, isovanhemmille, omalle perheelle, harrastusporukalle tai puolisolle. Jo pienikin kuvakirja tuo suuren ilon.

Lue myös:

6 vinkkiä vuosikirjan tekemiseen 

Helposti hauskempi vuosikirja (sis. ladattavan vuosikirjapohjan) 

Kirjavinkki 10: Minulta sinulle

Kirjavinkki 10: Minulta sinulle

Lahja elämäsi merkkihenkilölle. Hänelle, jolle aivan liian harvoin tulee kerrottua, miten tärkeä hän sinulle on. Tiina Yli-Kivistö teki kuvakirjan isälleen. Kirjaprojekti teki isästä ja tyttärestä entistä läheisemmät. Lue Tiinan ajatukset.

Tilaa oma kuvakirjasi!

Lue lisää