Kuvien karsiminen kännykällä

3 vinkkiä kuvien karsimiseen kännykällä

Kun haluat tehdä parhaista lomakuvistasi kuvakirjan, pitää ensin valita siihen sopivat kuvat. Se ei ole ihan helppoa, jos kännykän kuvakansio pullistelee liitoksissaan. Niinpä kannattaa suorittaa esikarsinta. Näillä kolmella tavalla kevennät kuvakirjastoasi tuntuvasti.

1. Valitse ja poista selkeästi epäonnistuneet kuvat

Tällaisia ovat esimerkiksi vahingossa räpsäistyt kuvat lattiasta, seinästä tai vaikkapa omista varpaista. Epäonnistuneita kuvia ovat myös tärähtäneet, epätarkat, sekä yli- tai alivalottuneet kuvat.

2.	Poista kuvasarjojen ylimääräiset kuvat

2. Poista kuvasarjojen ylimääräiset kuvat

Juhlissa ja muissa merkittävissä tapahtumissa tulee usein kuvattua paljon. Jos ja kun sinulla on paljon kuvia samasta tilanteesta, kannattaa ylimääräiset karsia pois tilaa viemästä. Tarkista kuvista, näkyvätkö kasvot tarkasti. Suurentamalla kuvaa eri kohdista saat nopeasti selville, onko kamera tarkentanut kasvojen sijaan esimerkiksi kukkapuskaan. Kasvojen lisäksi kuvia kannattaa karsia esimerkiksi hauskojen ilmeiden perusteella. Tai jos pää- tai sivuhenkilöllä on jossain kuvassa silmät kiinni, sen voi todennäköisesti karsia pois. Valitse parhaat kuvat ja poista muut.

3.	Poista turhat kuvat

3. Poista turhat kuvat

Kännykkä on kätevä tapa tehdä itselleen kuvamuotoisia muistilappuja. Ne jäävät usein roikkumaan kuvakansioon pitkiksi ajoiksi ja täyttävät ajan mittaan muistia ihan turhaan. Niinpä muistilaput voi huoletta poistaa, kun niitä ei enää tarvita.

Kännykän kamera on myös mainio tapa saada kuitit ja ruokareseptit talteen. Niitäkin saattaa vilistä kuvagalleriassa muiden kuvien seassa. Resepteille ja takuukuiteille kannattaa luoda omat kansiot, siirtää olemassa olevat ja uudet jo valmiiksi oikeisiin paikkoihin.

OTA IISISTI!

OTA IISISTI!

Keskity yhteen kohtaan kerralla, jolloin saman tyylisten kuvien karsiminen on nopeampaa! Valitse siis esimerkiksi kohta kolme ja tee ykkönen tai kakkonen joku toinen päivä.

Silmän harjaantuessa osan kuvista voi karsia jo suoraan galleria-näkymästä, jolloin homma hoituu vielä nopeammin, kuin yksitellen koko näytöllä tehtäessä.

Lue lisää