Valokuvien siirtäminen iPhonesta tai iPadista tietokoneelle

Kuvien siirtäminen iPhonesta tai iPadista tietokoneelle

Ennen kuvakirjan tekemistä iPhonessa tai iPadissa olevat kuvat pitää saada tietokoneelle. Helpointa on siirtää ne yhteen kansioon. Se onnistuu näillä ohjeilla.

Salli puhelimen kuvien käyttö tietokoneella

1. Avaa puhelimesi lukitus ja yhdistä se usb-kaapeliin ja kytke toinen pää tietokoneen usb-porttiin. Kyseessä on sama kaapeli, jota käytät myös puhelimesi lataukseen.

2. Mikäli näyttöön tulee kysymys: Sallitaanko tämän laitteen käyttää kuvia ja videoita? Tämä laite voi käyttää kuvia ja videoita kun iPhone/iPad on yhteydessä siihen. Vastaa Salli. Jos tuota kysymystä ei tule, olet sallinut tämän toiminnon jo aiemmin.

Tuo valokuvia tietokoneelle

3. Avaa Windowsin Valokuvat-sovellus. Napsauta Tuo-kuvaketta. Tämän jälkeen Windows etsii kytketystä laitteestasi kuvat ja videot. Valitse Jatka.

Aloita valokuvien tuonti

4. Windows kysyy Aloitetaanko tuonti? Tarkista ensin tuontipaikka. Se on oletusarvoisesti tietokoneesi Kuvat-kansio. Tuontipaikan pitäisi näkyä muodossa
C:\käyttäjä\nimi\OneDrive\Kuvat. Viimeisenä ketjussa on sen kansion nimi, jonne kuvat siirtyvät. Mikäli haluat laittaa kuvat johonkin toiseen kansioon, klikkaa Muuta tuontipaikka ja valitse haluamasi kansio.

Valitse järjestetäänkö kuvat kuukauden vai päivämäärän mukaan

5. Voit määritellä myös, järjestetäänkö kuvasi automattisesti kansioihin kuukauden tai päivämäärän mukaan. Näin ne löytyvät kätevämmin jatkossa.

Valitse halutessasi poistetaanko tuodut kuvat iPhonen/iPadin muistista

6. Mikäli haluat, että kuvat poistetaan iPhonen tai iPadin kirjastosta tietokoneelle tuomisen jälkeen, laita rasti Poista tuodut kohteet laitteesta Apple iPhone/Apple iPad tuomisen jälkeen. Poistamalla kuvat iPhonesta tai iPadista, vapautat samalla tilaa uusille kuville laitteen muistista.

Näytä viimeisimmät tuodut kuvat

7. Nyt kaikki on valmista. Valitse Tuo ja kuvasi siirtyvät tietokoneelle. Tämä voi kestää jonkin aikaa kuvien määrästä riippuen. Kun kuvien siirto on tapahtunut, tulee tietokoneen näytön oikeaan alakulmaan ilmoitus Kaikki valmista.

8. Klikkaa Valokuvat-soveluksessa Albumit-välilehteä ja Viimeisin tuonti-kohtaa. Löydät juuri siirretyt kuvasi.

9. Ennen kuvakirjan tekemistä kannattaa turhat ja epäonnistuneet kuvat karsia pois.  

10. Kun tuot seuraavan kerran kuvia puhelimelta tietokoneelle, sovellus etsii automaattisesti kaikki valokuvat, joita ei ole tuotu aiemmin, ja valitsee ne. Voit myös napsauttaa kutakin tuotavaa valokuvaa ja videota tai valita Valitse kaikki, jolloin kaikki kuvat siirtyvät tietokoneelle.

11. Kuvat tallentuvat automattisesti tietokoneesi Kuvat-kansioon. Löydät ne sieltä päivämäärän mukaan nimetystä alikansiosta.

Nämä ohjeet koskevat Windows 10 -tietokonetta.

-------

Muista, että kun tuot kuvia ja videoita iOS-laitteesta Windows-tietokoneeseen, jotkin niistä saattavat olla väärässä suunnassa Windowsin valokuvavalikoimassa.

Lue lisää