Näin teet vanhoista valokuvistasi digikuvia

Näin teet vanhoista valokuvistasi digikuvia

Laatikoiden, kuva-albumien ja kehysten kätköistä löytyy aarteita, joista ei ole olemassa digitalista versiota. Niinpä niiden lähettäminen esimerkiksi sähköpostilla on mahdotonta. Valjasta apuun kännykkäsi kamera tai muu laadukas digitaaliseen muotoon kuvaava kamera ja tee näin:

Lajittele erikokoiset kuvat omiin pinoihinsa

1. Etsi ensin kuvat, jotka haluat digimuotoon. Lajittele erikokoiset kuvat omiin pinoihinsa. Mitä enemmän kuvia, sen parempi, että voit kuvata niitä sarjatuotantona.

Kuvaa vanhat valokuvat kännykällä

2. Etsi sopiva tasainen alusta. Pöytä jossa on kunnolla tilaa, on kuvaamisen ja kuvien asettelun kannalta paras. Jos kuvat ovat isoja, niin on parempi kuvata lattialla. Pinnan tulisi olla mielellään mahdollisimman neutraalin värinen, jotta otettuihin kuviin ei tule värivirheitä.

3. Tarkista valaistus. Mikäli mahdollista, kuvaa aina luonnonvalossa. Parhaat kuvat saat kirkkaalla pilvisellä ilmalla päivänvalossa, vaikkapa ison ikkunan äärellä. Loisteputket ja useimmat energiansäästölamput eivät anna sävynsä vuoksi parasta mahdollista valoa tähän tarkoitukseen.

Tarkista ettei kuviin tule heijastuksia

4. Tarkista heijastukset. Kuvan kiiltävä pinta on herkkä heijastamaan kaikkea valoa, kuten katossa ja muualla huoneessa olevia päällä olevia lamppuja. Varo myös omaa varjoasi ja kännykästä tulevaa varjoa.

5. Kuvaa. Etsi oikea etäisyys, zoomaa ja tarkenna siihen, mikä kuvassa on sinulle tärkeintä.

Jätä kuviin rajausvaraa

6. Älä rajaa liian tiukasti. Kun teet kuvista kuvatuotteen, voi pieni rajausvara olla hyödyksi. Jätä siis kuvan ympärille hieman ”ylimääräistä”.

Vinkki

Vinkki

Kameran asetuksista kannattaa laittaa apuviivat päälle, jos sellaiset löytyy. Ne auttavat ottamaan kuvat suoraan ylhäältä.

Lue lisää