Kolme vinkkiä kuvien karsimiseen tietokoneella

Kolme vinkkiä kuvien karsimiseen tietokoneella

Kun haluat ikuistaa valokuvasi kirjaksi, sinun pitää ensin valita kirjaan sopivat kuvat. Se on työlästä, jos tietokoneen kuvakansio on sekaisin ja täynnä jos jonkinlaisia kuvia. Ennen kuvakirjan tilausta kannattaa tehdä esikarsinta. Näin se onnistuu helposti Windows 10 -tietokoneella.

1.	Avaa tietokoneen Valokuvat-sovellus

1. Avaa tietokoneen Valokuvat-sovellus

Löydät sen klikkaamalla Windowsin työpöydän vasemmassa alakulmassa olevaa suurennuslasi-kuvaketta. Kirjoita Hae Windowsista-kenttään ”valokuvat” ja Valokuvat-sovellus ilmestyy Paras vastaavuus-tekstin alapuolelle. Vie hiiren osoitin sovelluksen kohdalle. Klikkaamalla pääset katsomaan tietokoneella olevia kuvia. Kuvat on järjestetty automaattisesti päivämäärän mukaan. Voit tarkastella kuvia Kokoelma-, Albumit- tai Kansiot-näkymissä.

2.	Valitse ja poista selkeästi epäonnistuneet kuvat.

2. Valitse ja poista selkeästi epäonnistuneet kuvat.

Tällaisia ovat esimerkiksi vahingossa räpsäistyt kuvat lattiasta, seinästä tai vaikkapa omista varpaista. Epäonnistuneita kuvia ovat myös tärähtäneet, epätarkat, sekä yli- tai alivalottuneet kuvat.

3.	Poista kuvasarjojen ylimääräiset kuvat
Saat suurennettua kuvan klikkaamalla sitä.

3. Poista kuvasarjojen ylimääräiset kuvat

Juhlissa ja muissa merkittävissä tapahtumissa tulee usein kuvattua paljon. Jos ja kun sinulla on paljon kuvia samasta tilanteesta, kannattaa ylimääräiset karsia pois tilaa viemästä.Tarkista kuvista, näkyvätkö kasvot tarkasti. Suurentamalla ja liikuttamalla kuvaa, saat nopeasti selville, onko kamera tarkentanut kasvojen sijaan esimerkiksi kukkapuskaan. Kasvojen lisäksi kuvia kannattaa karsia esimerkiksi hauskojen ilmeiden perusteella. Tai jos pää- tai sivuhenkilöllä on jossain kuvassa silmät kiinni, sen voi todennäköisesti karsia pois. Valitse parhaat kuvat ja poista muut.

Zoomaa kuvaa suurennuslasilla ja liukusäätimellä.
Zoomaa kuvaa suurennuslasilla ja liukusäätimellä.
4.	Poista turhat kuvat
Valitse kuvat jotka haluat siirtää kansioon ja klikkaa sivun ylälaidasta "Lisää kansioon". Vaihtoehtoisesti voit klikata valittujen kuvien päällä hiiren oikealla ja valita "Lisää kansioon".

4. Poista turhat kuvat

Kuvat ovat kätevä tapa tehdä itselleen kuvamuotoisia muistilappuja. Ne jäävät usein roikkumaan esimerkiksi kännykän kuvakansioon pitkiksi ajoiksi ja täyttävät ajan mittaan muistia ihan turhaan. Mikäli olet siirtänyt muistilappukuvia tietokoneelle, ne kannattaa poistaa tilaa viemästä.

Jos olet ottanut kuvia esimerkiksi takuukuiteista tai ruokaresepteistä, kannattaa niille luoda omat kansiot tietokoneelle ja siirtää nämä kuvat omiin kansioihinsa.

Lisää kuvat kansioon
Voit joko luoda uuden kansion tai lisätä kuvat olemassa olevaan kansioon.

5. Muista kuvien sijainti

Varmista, että kuvakirjaan haluamasi kuvat ovat yhdessä tietokoneen kansiossa. Jos näin ei ole, siirrä kaikki samaan kansioon.

VINKKI: Näin löydät kuvasi Ifolor Designer-ohjelmassa

VINKKI: Näin löydät kuvasi Ifolor Designer-ohjelmassa

Kun teet kuvakirjaa Ifolor Designer-ohjelmalla, löydät kuvasi näin:

  • Käynnistä ohjelma ja valitse Uusi kuvakirja.
  • Valitse haluamasi kuvakirjamalli (Deluxe, Premium, Soft tai Spiral/Easy/Pocket).
  • Valitse Koko, kannet, sisäsivut ja sivumäärä. Tämän jälkeen ohjelma tekee sinulle kuvakirjan pohjan valmiiksi.
  • Valitse seuraavaksi Kuvat-välilehti ja klikkaa Kansio-kuvaketta. Näytölle avautuu Windowsin kansionäkymä, joista pitää valita Kuvat-kansio ja sen alakansiot. Tässä vaiheessa on tärkeää muistaa, minkä nimisessä kansiossa kuvakirjaan tarkoitetut kuvat sijaitsevat.
OTA IISISTI!

OTA IISISTI!

Keskity yhteen kohtaan kerralla, jolloin samantyylisten kuvien karsiminen on nopeampaa! Valitse siis esimerkiksi kohta kolme ja tee ykkönen tai kakkonen joku toinen päivä.

Silmän harjaantuessa osan kuvista voi karsia jo suoraan galleria-näkymästä, jolloin homma hoituu vielä nopeammin, kuin yksitellen koko näytöllä tehtäessä.

Lue lisää