• Anna lahjaksi jotain ainutlaatuista: 7 erilaista kuvakirjaideaa

  Videolla tubettaja Maria The Realm of Maria -kanavalta inspiraatiota kuvakirjan tekoon. Nämä ideat voivat pelastaa etenkin superpersoonallista lahjaa pähkäilevät joulustressiltä.

  Marian kuvakirjaideat:

  1. Motivaatiokirja kannustamaan sinulle tärkeää ihmistä hänen tärkeissä tavoitteissaan esim. maratonille valmistautumisessa tai vaikkapa opiskelujen loppuunsaattamisessa.

  2. Ohjekirja nuorelle, joka muuttamassa ensimmäiseen omaan kotiinsa. Tällaiseen kirjaan voi sisältää vaikkapa kodinhoitoon liittyviä vinkkejä, ja kirjan tekstit voi hyvin kirjoittaa pilke silmäkulmassa. Rakkaudella lapsuuden perheeltä.

  3. Lasten suusta -kuvakirja on takuuvarma lahja läheisille. Pienen lapsen suusta päässeistä lausahduksista ja kommenteista koottu hauska kirja höystetään lasten arkikuvilla. Vinkki: Jos lasten lausahduksia ei vielä ole tallessa, lapsia haastattelemalla näitä takuulla saa hankittua kirjaan.

  4. Kuvakirja voi olla myös päiväkirja, jossa sivut on jaoteltuna kuukausien ja viikkojen mukaan. Kirja koristetaan kauniilla kuvilla, mutta kirjaan jätetään myös tyhjiä sivuja, joihin lahjansaaja voi kirjoittaa päiväkirjaa, muistiinpanoja elämästä.

  5. Hyvän mielen kehukirja rakkaalle ihmisille. Tekstit kirjaan saat pyytämällä lahjansaajan läheisiltä erilaisia viestejä ja terveisiä, jotka kokoat yksiin kansiin.

  6. Tämä vinkki toimii etenkin suvun isoille ja pienille taiteilijoille: taidekuvakirja, johon kokoat sinun, lapsien tai muiden läheisten tekemiä piirustuksia tai muita taideteoksia. Tallenna kuvat kirjaan mielellään aikajärjestyksessä, jolloin taiteilijan kehitystä on mahdollista seurata kirjan edetessä.

  7. Viikko omasta elämästä -kirja on lahja itsellesi. Se syntyy näin:

  a. Kuvaa arjen pienet asiat kuten vaikka katsomasi sarjat, syömäsi ruuat, lempitavarasi, paikat jne.
  b. Kerää kaikki vähäpätöisiltäkin tuntuvat asiat kirjan sivuille.
  c. Anna kirja lahjaksi itsellesi ja kymmenen vuoden päästä voit tehdä aikamatkan omaan elämääsi.

  Kiitos kivoista vinkeistä, Maria! Lisää lahjavinkkejä löydät joulusivuiltamme.

  Lue lisää