• Joulu aikuisten kesken

  10 kivaa kuvausideaa: Joulu aikuisten kesken

  Miltä näyttää joulu aikuisen silmin? Oletko jo kuullut joulupalloselfiestä tai miettinyt mitä tehdä kaapissa pyörivälle joulukravatille? Nappaa tästä hauskat kuvaideat ja tee kuvista vaikkapa joulukortteja ystävillesi. 

  Itse kuvassa mukana: Jouluterveisiä meiltä!

  Itse kuvassa mukana: Jouluterveisiä meiltä!

  Yksinkertainen sopii myös jouluun: Ripusta ovikranssi kivannäköiselle seinälle tai oveen. Laita kranssin sisälle valokuvasta tehty joulupallo, josta kortin antaja kurkistelee. Tai ota selfie joulupallon kautta. Valitse peiliksi tarpeeksi kirkas lasipallo, jotta te selfien ottajat näytte. Muovipallossa kuva jää sumeaksi.

  Pari teknistä vinkkiä: Mitä tiukemmin zoomaat palloon, sitä pehmeämmiksi taustalla olevat valot ja tavarat jäävät. Muista myös sivuvalon voima valokuvauksessa. Selfiepallokuvassa valo tulee oikealta ikkunoista. Heijasta valoa myös vasemmalle – varjopuolelle – jotta käden vasempaan reunaan tulevat varjot eivät jää kuvassa liian jyrkiksi. Voit käyttää heijastimena – lisävalon antajana – vaikka valkoista paperia. Pyydä kaveria avuksi tai teippaa paperi vaikka tuolin selkänojaan.

  Rakkaat lemmikit pääosassa

  Rakkaat lemmikit pääosassa

  Kun haluat lemmikkisi joulukortin pääosaan, rauhoita tausta. Harmonisen kuvan saat, kun kuvauspaikan seinä ja lattia ovat samansävyisiä ja sointuvat hyvin lemmikin omaan väritykseen. Voit käyttää apuna tapettitaustaa, kankaita ja mattoja.

  Valitse lisäksi kuvaan yksi väri, jonka puet lemmikin ja sen omistajan päälle. Pari jouluista elementtiä, kuten samansävyiset paketit ja niihin sopiva tähti, riittävät koristeiksi.

  Joulupuuhissa

  Joulupuuhissa

  Jouluvalmistelut ovat myös mainio joulukortin aihe. Ota kuva piparkakuntekohetkestänne.

  Kun rajaat pelkät kädet näkymään kuvaan, kuvasta tulee rauhallinen, mutta silti siinä on aidon läsnäolon tuntu. Tällaisella rajauksella kuvaan ei tarvitse alkaa erikseen tälläytyä, talvisen puseron hihat riittävät hyvin. Jotta saat Hyvää joulua -tekstiin ja piparkakkuihin kolmiulotteisuutta, kuvaa siten, että valo tulee ylhäältä edestä. Myötävalo latistaisi tekstin ja piparit.

  Koristeltuja joulupipareita

  Hyödynnä kuvissa myös leivontapöytää. Asettele piparkakkumuotit ja piparit rennosti kuvaan. Kaiva mukaan kauniita kippoja sekä leivontarekvisiittaa. Ei haittaa, vaikka keittiön sotkut vähän näkyvät. Tekemisen meininki kuuluu jouluun!

  Jos haluat pehmeyttä kuvaan, käytä kamerassasi suurta aukkoa. Katso myös valon suunta. Tässä kuvassa valo tulee takaa ylhäältä ikkunoista, Varjopuolelle valoa annettiin heijastimen avulla.

  Yksin ja yhdessä

  Yksin ja yhdessä

  Kolme asiaa, ja kuva on valmis: pehmoiset tumput, kahvimuki ja pehmoinen villapaita. Rauhallisen ja kauniin tunnelman saat, kun valitset vaatteisiin ja kuppiin vaaleita sävyjä ja kiinnität huomiota valon suuntaan. Ota kuva ikkunan äärellä, niin että valo tulee sivusta. Varjopuolella voit jälleen käyttää valoa tasoittavaa heijastinta.

  Jouluiset villasukat
  Otetaanko teillä joulunaikaan rennosti tai haluatteko toivottaa ystäville lokoisaa joulua? Vetäkää villasukat jalkaan, heittäytykää sohvalle ja ottakaa kamera syliin, jotta saatte kuvan tarpeeksi matalalta. Kun kuvaat hämärässä, tue kamera hyvin, muuten kuvasta tulee epäterävä. Taustalla voi loimottaa takka, kynttilärivistö tai seinälle ripustetut jouluvalot. Hauska idea saada myös teinit tai nuoripari mukaan joulukorttikuvien tekoon!
  Jouluista päällä

  Jouluista päällä

  Tämä kuvausaihe sopii kokeilunhaluisille ja jouluhuumorin ystäville. Jos teitä on kaksi, kaivakaa hassut joulukravatit kätköistänne ja laittakaa ne rennosti kaulaan roikkumaan. Muun vaatetuksen kannattaa olla yksinkertaista. Jos vastaanottajana on nuori mies tai hänen puoliskonsa, laita korttiin mukaan kravatin solmimisohjeet. Hyvä lahja tärkeisiin hetkiin!

  Jouluiset saappaat

  Myös pelkät joulusaappaat ovat pirteä korttiaihe. Anna jouluisen hameenhelman näkyä, ja lisää joulua vaikkapa lattialle ripotelluilla pienillä joulutähdillä. Anna muun taustan olla rauhallinen. Kravatin kanssa voit myös leikitellä ja pyytää kuvattavaa kokeilemaan erilaisia kädenasentoja.

  Kuvat: Arto Vuohelainen

  Lue lisää