• Mustan mökin vuosi -kuvakirja voitti ifolorin kuvakirjakilpailun Luovuus-sarjan

  Kuvakirjakilpailun satoa: Luontokuvia tunteella

  Kirjoittaja ifolor,

  Fiilistelykirja. Niin Rilla Tervonen kuvailee kuvakirjaansa Mustan mökin vuosi. Kauniit tunnelmointikuvat toivat voiton ifolorin kuvakirjakisan Luovuus-sarjassa. Kirja esittelee nimensä mukaisesti vuodenaikojen vaihtumista mökillä.

  – Tykkään kuvata samoja paikkoja pitkin vuotta ja vertailla, miltä kaikki näyttää eri vuodenaikoina. Mökilläkin olen paljon kuvannut aina samasta kohdasta eri vuodenaikoina. Siitä näkee hyvin vuoden kierron, Tervonen kertoo.

  Vaikka kuvakirja on Tervosen henkilökohtaista fiilistelyä, voi kuvista jokainen tunnistaa suomalaiseen luontoon ja mökkeilyyn kuuluvia asioita: linnunpoikaset pesässä suut ammollaan, marjojen ja sienten poiminta, hiirenkorvat koivun oksissa, saunan pesässä palavat puut… Kirjassa suomalaisen luonnon kauneus tulee esille kaikkine puolineen.

  – Luontokuvaamisella pyrin tallentamaan nimenomaan tunnelmia. En ole mikään luontotutkija, en tunne sieniä ja kasveja, eläimiä vähän pelkäänkin. Tallennan tavallista luontoa, jossa on läsnä fiilis.

  Kuvakirjan aukeama: kesäisiä kuvia
  Uusien juttujen kokeilija

  Uusien juttujen kokeilija

  Tervosen luontokuvat ovat taidokkaita, eikä ihme: hän on opiskellut valokuvaamista ja tehnyt sitä myös työkseen usean vuoden, lehtikuvaajana ja bloggaajana. Hänellä on kamera mukana usein, joten kuvattua tulee paljon.

  Mustan mökin vuosi on jo kolmas kuvakirja, jolla Tervonen on voittanut ifolorin kuvakirjakilpailussa. Tämä teos on pelkistetyn tyylikäs ja taitoltaan selkeä, sillä siten kauniit luontotunnelmat pääsivät parhaiten oikeuksiinsa. Tervonen tykkää kuitenkin kokeilla erilaisia tyylejä ja uusia juttuja. Hänen edelliseen kuvakirjaansa oli koottu vuoden tapahtumia Instagram-kuvina. Tähän mennessä eniten omaksi on osoittautunut pystymallinen kirja, sillä Tervoselle on tärkeää linjakas, hyvältä näyttävä taitto.

  Käsin kirjoitettu teksti kuvakirjassa

  – Olen käyttänyt kuvakirjoissa esimerkiksi kuvanmuokkausohjelmalla itse tekemiäni taustoja ja lasteni piirustuksia. Tähän kirjaan testasin ensi kertaa käsin kirjoitettuja pieniä lauseita. Vaikka ifolorin kuvakirjaohjelma on helppokäyttöinen, sen kanssa pystyy kikkailemaan melkein mitä tahansa.

  Sarjavoittaja, luovuus

  Tilaa nyt oma kuvakirjasi

  Lue lisää