Luontokuvat sisustustauluiksi

Uuden kodin sisustukseen tunnelmaa: omat luontokuvat sisustustauluiksi

Yhteistyössä Viimeistä murua myöten Saara Atulan kanssa

 

“Aamu-usva suolla, huurteen peittämät maahan ravisseet lehdet, tuulessa tanssivat tupasvillat, laulujoutsenperhe hoivaamassa poikastaan. Luonnossa liikkuja pääsee todistamaan toinen toistaan lumoavampia luontohetkiä, joista jokainen on lopulta hetkessä ohi", tunnelmoi Saara Atula.

Retkeilyyn, kasvisruokaan ja leivontaan erikoistunut valokuvaaja, vaikuttaja ja bloggaaja Saara Atula on mestari taltioimaan sekä luonnon henkeäsalpaavan kauneuden että itse tehdyn ruuan taian.

Saara on julkaissut Retkiruokakirjan vuonna 2022. Saaran sisäinen mielen ja kehon tasapaino löytyy luonnossa retkeilystä, ja valokuvauksen kautta hän tallentaa näkemäänsä visuaalisesti jaettavaan muotoon. Saaran lempeä rakkaus ruokaan välittyy niin Instagramissa kuin Saaran blogissakin.

Yhteistyö ifolorin kanssa lähti liikkeelle, kun päätimme yhdistää meille yhteisen intohimon: rakkaimmat kuvat ja muistojen tallentamisen. Uuden kodin sisustuksesta tuli erittäin tunnelmallinen, kun Saaran upeat luontokuvat pääsivät ansaitsemalleen paikalle osaksi kodikasta sisustusta.

Vihreä makuuhuone, jonka kruunaa canvas-taulu

Jo edelliseen kotiinsa Saara oli teettänyt tauluja ifolorilla, joten kuvanlaadusta hänellä oli entuudestaan hyviä kokemuksia. Kun uuden kodin sisustaminen tuli ajankohtaiseksi, oli luontevaa tilata sisustustaulut tutusta paikasta, jonka laatun voi luottaa. On tärkeää, että värit, kontrastit ja kirkkaus toistuvat kuten alkuperäisessä kuvassa. Myös tila määrittelee millainen taulu sopii tunnelmaan. Makuuhuoneen tummanvihreäksi maalatut seinät osoittautuivat huikean kauniiksi pariksi uudelle canvas-taululle.

Canvas-taulu makuuhuoneeseen

”Tupasvilla-canvastaulu oli juuri se, mitä tarvittiin viimeistelemään kutsuvan kotoisa makkari. Yksi taulu voi tehdä huoneen ilmeelle todella paljon, sitoa kaiken yhteen.

Vuosien varrella on tietokoneeni kovalevy saanut täytettä upeista luontokuvista. Mutta kuinka usein istun koneelleni katselemaan kuvia? Osan kuvista olenkin tallentanut ja teetättänyt kuvakirjoiksi. Osan valokuviksi ja koonnut albumeihin. Pidän niistä, on eri asia lehteillä ja tuntea kuvat albumien sivuilla kuin tietokoneen näytöllä.

Mutta kaikista upeimmat hetket ja kuvat ansaitsevat päästä vielä paremmin näkyville. Kodin seinällä ne ovat näkyvillä joka päivä, jolloin niistä saa ammennettua aina uudestaan tuon vahvan luontokokemuksen antamaa voimaa.”

Tummanpuhuva vierashuone galleriatauluilla

Joskus suunnitelmat muuttuvat, ja tässäkin kodissa vierashuoneesta oli vähällä tulla makuuhuone. Vierashuone toimittaa samalla työhuoneen virkaa, ja tilan oranssi vuodesohva, tummansiniset seinät sekä tunnelmallinen työpiste loivat puitteet tauluvalinnoille. Kiiltäväpintaiset galleriataulut sopivat tänne loistavasti – kuin ikkuna avautuisi muistojen maailmaan.

”Kuva kuuran peittämistä ruskean oransseista lehdistä on ollut jo kuvanottohetkestä (mummini pihassa Turussa 2018) asti mielessäni, että tästä haluan joku päivä taulun. Tätä olen pitänyt yhtenä upeimmista kuvistani. Kaverini jopa kysyä, onko kuva lavastettu, eli olenko asetellut lehdet ja pihlajanmarjat. En ole :D. Luonnosta löytää upeita luonnon omia asetelmia.

Toinen taulu on aamu-usva Urho Kekkosen kansallispuistossa, Lankojärven tuvan edestä ihan ensimmäiseltä ruskavaellukseltani 2014. Kuva on otettu silloisella pokkarikamerallani, jonka kuvanlaatu tai -koko ei ole mitään verrattuna nykyiseen kameraani. Jännitti, riittäisikö kuvanlaatu tauluksi asti. Riitti.

Galleriatauluissa on akryylilasipinta, joka tuo kuvan aivan upealla tavalla esiin.”

Herkulliset gallariataulut keittiössä

Me ifolorilla tapaamme sanoa, että kodikkuus on asujasta kiinni. Saara on tehnyt upean työn suunnitellessaan persoonallista sisustusta, jonka tunnelmaa muovaavat omista kuvista tehdyt sisustustaulut. Saaran blogipostauksesta pääset lukemaan tarkemmin mitä kannattaa ottaa huomioon tauluja tilatessa ja kokonaisuutta miettiessä.

”Vihdoin keittiössä on tyhjää seinätilaa, ja pääsisin teetättämään juuri sen yhden tietyn taulun, jonka olin halunnut teetättää kuvanottohetkestä lähtien.

Mökillä satoi rankasti. Äiti ihmetteli, kun ryntäsin kaatosateeseen kameran kanssa ja palasin sateesta hihkuen takaisin, että ai että kun nyt tuli upeita tomaattikuvia! Sadepisaroiden päällystämät mökillä kasvavat tomaatit olivat niin graafisen kauniita, että ne ansaitsivat galleriataulun.

Sen kanssa pariksi sopi yksi lemppariruokakuvistani, joka on sekin mökiltä. Kuusenkerkkäjuomat, jotka kuvasin ilta-auringossa vastavaloon mökin metsässä.”

Taulunäyttely mattapintaisilla alumiinitauluilla

Uskoisitko, että kaikki nämä upeat kuvat on otettu ajanjaksona, joka tyypillisesti mielletään vuoden harmaimmaksi ja ankeaksi? Luulot pois, nämä alumiinitaulut ovat värisyttävän kauniita!

“Loka-marraskuu on suosikkivalokuvieni perusteella lempikuukauteni. Hassun hauskaa, kukaan ei meinaa välittää noista talvenodotuskuukausista, mutta juuri talven odotushetket tuo mukanaan upeita luontokokemuksia. Hallan. Kuuran. Ensilumen. Huurteisen valkoiset puut. Ne hauraan upeat hetket. Harmonisia värejä ruskan väriloiston jälkeen.

Tykästyin ifolorin alumiintauluihin. Monessa paikassa on valoa, joka heijastuisi kiiltävästä taulusta ikävästi. Mattapintainen alumiinitaulu näyttää kaikista suunnista hyvältä. Alumiinitaulut ovat myös kevyitä, eli helppoja kiinnittää ja kaiken lisäksi myös yksiä edullisimpia kuvatauluista.”

Kaikki taulut ifolorilta – persoonallinen sisustus on taattu

Ifolorin sisustustuotteiden valikoima on erittäin kattava. Kun haluat panostaa laatuun, tilaa taulusi meiltä. Suosituin taulumallimme on todellinen klassikko: canvas. Voit tilata canvas-taulut myös näyttävänä taulusarjana. Siinä yksi kuva jaetaan automaattisesti kolmeen 40 x 60 cm pystytauluun, jotka yhdessä luovat upean galleriatyylisen kokonaisuuden.

Lue lisää