• Kehystetty valokuva koirasta

  Luontokuvat ilahduttavat Lohjan sairaalassa

  Kirjoittaja ifolor,

  Lohjalaiset valokuvaajat lahjoittivat valokuvatauluja Lohjan sairaalan osastoille. Upeat maisemakuvat ja hellyttävät eläintaulut ihastuttavat niin potilaita kuin sairaalan henkilökuntaakin.

  Valokuvaajat lahjoittamiensa valokuvien kanssa
  Kuvassa lahjoitukseen osallistuneita valokuvaajia, vasemmalta Laura Sundholm, Erkko Einiö, Noora Haapanen, Annika Riikonen, Pirjo Hakkarainen, Mira Sinisalo, Jesse Kainulainen, Mikko Wynne-Ellis, Jimi Österberg, Tomi Parviainen, Jaana Hietanen ja Mika Latvala. Kuvasta puuttuvat Henni Hillner, Jesse Holm, Suvi Häyrinen, Markus Lohi, Tomi Norrby, Henna Rajala ja Taru Turpeinen.

  Omilla kuvillaan voi tehdä hyvää. Tämän on oivaltanut lohjalainen valokuvaaja Mika Latvala, joka keksi idean valokuvien lahjoituksesta sairaalan seinille. Joskus hyvä idea lähtee lentoon kuin itsestään! Kun Latvala esitteli idean lohjalaisten valokuvaajien Facebook-ryhmässä, mukaan lähti parikymmentä kuvaajaa ja kuvia kertyi noin 70! Mukaan lähti myös Ifolor, joka teki kuvat fyysiseen muotoon – julisteiksi ja canvas-tauluiksi.

  Valokuvataulut koristavat yhteensä viittätoista Lohjan sairaanhoitoalueen yksikköä.

  Jokainen yksikkö sai valita seinilleen tulevat teokset itse sadoista kuvista. Sairaalaympäristössä kuvilla on monenlainen merkitys ja taulut valittiin asiakkaita miettien. Kuvat tuovat seinille kaunista katseltavaa ja odotustilassa voivat viedä ajatuksia pois vaikeistakin asioista.

  Osastonhoitaja Leena Tapanila kirurgian poliklinikalta otti kuvat ilolla vastaan: ”Aivan ihania kuvia. Iloa silmille ja mielelle.”

  Myös keuhkopoliklinikan väki on erittäin tyytyväinen heidän osastolleen lahjoitettuihin tauluihin. ”Olemme saaneet paljon myös positiivista palautetta potilailta”, kertoo osastonhoitaja Satu Munck.

  Lue lisää