Tee tyylikäs sisustustaulu vanhoista valokuvista

Tee tyylikäs sisustustaulu vanhoista valokuvista

Perinteisiin paperikuviin kiteytyy paljon – monia tärkeitä hetkiä vuosikymmenten takaa. Vanhoista kuvista tehty taulu on tunteisiin vetoava lahja niin omille vanhemmille kuin isovanhemmillekin. Katso miten digitoit vanhat kuvat kauniin sisustustaulun muotoon.

Merkityksellisen lahjan antaminen on aina ajankohtaista. Isänpäivänä, äitienpäivänä, pyöreitä vuosia täyttävän syntymäpäivänä ja jouluna. Canvas-taulu on suosittu taulumalli, sillä sen asentaminen on helppoa – canvas-taulut toimitetaan ripustusvalmiina.

Taulun suunnittelun voi aloittaa sukeltamalla kuvamuistoihin. Kylässä käyminen piristää paitsi vanhempaa väkeä myös omaa mieltä. Vanhoja kuvia selatessa nostalgia on käsinkosketeltavissa.

Taulun suunnittelun voi aloittaa sukeltamalla kuvamuistoihin.

Monipuoliset muokkausmahdollisuudet taulun tekemiseen löytyvät ifolorin ilmaisesta, tietokoneelle ladattavasta Designer-ohjelmasta, mutta puhelimen omalla kuvaeditorilla ja sovelluksilla pääsee tänä päivänä jo pitkälle. Esimerkiksi puhelimella laaditun kollaasin tuominen yhtenä kuvana suoraan tauluun helpottaa tilaamista.

Tee näin:

• Etsi vanhempien tai isovanhempien kätköistä vanhat kuvat, joihin on tallentunut tärkeitä muistoja, rakkaita ihmisiä tai merkityksellisiä paikkoja.

• Ota puhelimen kameralla kuvat niistä otoksista, jotka sopisivat tauluun kollaasiksi. Ota riittävän monta kuvaa, jotta voit valikoida tauluun sopivimmat.

• Yhden kuvan tauluun kannattaa valita sellainen valokuva, joka on alun perin tarkka ja hyvälaatuinen.

• Varmista, että valokuvan pintaan ei tule kuvatessa heijastuksia ympäröivistä valonlähteistä.

• Tee puhelimella tarvittavat kuvamuokkaukset (voit esimerkiksi muuttaa kaikki valitut kuvat samaan sävyyn mustavalkoisiksi).

• Valitse haluamasi taulumalli ja tee tilaus.

Vanhojen valokuvien digitointi puhelimen kameralla

Vanhojen kuvien digitointiin on toinenkin tapa. Voit tallentaa kuvat digitaaliseen muotoon skannaamalla paperikuvat tietokoneelle. Katso ohjeet tästä.

Sisustustaulua kevyempi vaihtoehto on kuvajuliste, joka on saatavilla matta- ja kiiltäväpintaisena. Julisteen ylä- ja alareunoihin magneeteilla kiinnittyvä julisteripustin helpottaa asennusta, sillä yksi taulukoukku tai naula seinään riittää, eikä nikkarointitaitoja tarvita. Julisteen voi tilata myös valmiiksi kehystettynä, jolloin mukaan saa halutessaan tyylikkään passepartout-aukkopahvin.

Vanhoista valokuvista tehty juliste

Lue lisää