• Arvosana itselle kuvien järjestämisestä

  Näihin kuvapulmiin asiakkaamme kaipaavat apua

  Kirjoittaja ifolor,

  Lähes jokainen toivoo, että valokuvat olisivat hyvässä järjestyksessä. Kuitenkin vain alle kolmasosa antaa itselleen kiittävän arvion.

  Teimme tammikuussa Kuvat järjestykseen -kyselyn, jonka tuloksen näet tiivistettynä tässä alla. Suuri yksimielisyys vallitsi kuvien järjestämisen tärkeydestä ja toisaalta lähes yhtä suuri sen haastavuudesta. Aikapula nimettiin suurimmaksi syyksi, mutta sen jälkeen tulikin hajontaa: urakan suuruus, vaikeus, saamattomuus, ideoiden ja logiikan puute. Mutta ei huolta, tarjoamme sinulle apua moneen pulmaan.

  Lue vinkkejä kuvien järjestämiseen »

  Eniten opastusta toivottiin pilvipalveluiden käyttöön. Olemme koonneet tietopaketin suosituimmista pilvipalveluista

  Tutustu Dropboxiin, Google Driveen ja iCloudiin. Ohjeillamme pääset helposti alkuun.

  Tiedät varmaankin, että digikuvat on aina syytä tallentaa kahteen paikkaan. Myös paperikuvat voivat kärsiä olosuhteista kuten tekniset laitteetkin. Pilvipalvelut tarjoavat olosuhteista riippumatonta turvaa. Toisaalta jos kuvasi jäävät vain pilveen, katsot niitä todennäköisesti aika harvoin. Eli kuvat esille ja iloksi, mutta varmuudeksi myös turvaan ulkoiselle kovalevylle, tikulle tai pilveen.

  Kuvien järjestämiseen sopii tuttu sanonta: elefanttikin syödään paloissa. Jos urakka tuntuu suurelta, jaa se osiin. Poista ensin epäonnistuneet otokset. Jos sinulla on monta samanlaista kuvaa, jätä vain parhaat.

  Pilvipalveluissa ja omalla tietokoneella selkeä kansiorakenne on kuvienhallinnan perusta. Aloita itsellesi tärkeimmillä kuvilla: perheen ja lasten kuvat omiin kansioihin, sen jälkeen matkat ja harrastukset jne. Kansioon luot alakansiot itsellesi sopivan logiikan mukaan: vuosiluku, vuodenaika, tietty tapahtuma.

  Kun perustyö on tehty, esimerkiksi kuvakirjojen tekeminen käy nopeammin ja vaivattomammin.

  Ifolorin Kuvat järjestykseen -kyselyn tuloksia infograafina

  Lue lisää