• Antti selaa vuosikirjaa sohvalla

  Antti laittoi vuoden parhaat palat yksiin kansiin – näin syntyi jännittävä vuosikirja

  37-vuotias helsinkiläinen diplomi-insinööri Antti päätti taannoin, että tästä vuodesta lähtien omat merkitykselliset kuvat eivät katoa koskaan. Hän ryhtyi tuumasta toimeen ja teki vuosikirjan, johon kuvat valikoituivat tarkan syynin jälkeen miehen oman matkapuhelimen kuva-arkistosta.

  Nykypäivänä lähes meillä kaikilla on älypuhelimissamme valtava määrä kuvia arjesta ja juhlasta. Hetkien ikuistaminen on helpompaa kuin koskaan, mutta samaan aikaan rajattomien mahdollisuuksien keskellä kuvat usein unohtuvat ja jopa katoavat digitaaliseen äärettömyyteen.

  Mitä kaikkea vuosi 2019 onkaan pitänyt sisällään? Antin ei tuollaista kysymystä tarvitse liikaa aprikoida, sillä mies selaili äskettäin matkapuhelimensa kuvagallerian läpi ja kokosi sieltä oman näköisensä koosteen kuluneen vuoden tapahtumista fyysiseen muotoon. Näin syntyi vuosikirja 2019.

  ”Itse en niinkään välitä tällaisesta päivä kerrallaan -ajattelutavasta, vaan pyrin hallitsemaan isompia kokonaisuuksia ja keskitynkin elämään noin vuoden kerrallaan”, kuvailee Antti elämänfilosofiaansa.

  Antin vuosikirjan aukemama
  Äskettäin vietetyt synttärit ja harrastelijamäkihyppykauden avaus ehtivät myös vuoden 2019 kansien väliin.
  Antin vuosikirjan aukemama
  Antti on tyytyväinen, että kohtalaisen hyvin onnistunut vuosi on nyt yksien kansien välissä.

  TULEVAAN VUOTEEN PUHTAALTA PÖYDÄLTÄ

  Vuosikirjan tekeminen oli Antille yhtäältä hauskaa lähimenneisyyden muistelua ja toisaalta kivaa puuhastelua hektisen arjen vastapainoksi. Ifolorin tuotteet olivat hänelle ennestään osittain tuttuja, mutta selailuja pidemmälle hän ei ollut aiemmin edennyt. Nyt omin kätösin tietokoneella tehty ja koottu uunituore vuosikirja on valmis ja Antti on suuntaamassa vapautuneena katseita jo tulevaan vuoteen.

  ”Aina kun saan yhden vuoden pakettiin, niin aloitan uuden vuoden. Olen saanut nyt hiljalleen käsiteltyä vuoden 2019 ja laitettua silloiset hetket kuvateksteineen yksiin kansiin – ja sen kannen kiinni. Nyt voin lähteä puhtaalta pöydältä kohti uutta vuotta ja uusia haasteita”, hän jatkaa ja hypistelee tyytyväisenä vuosikirjaansa.

  Kuvakirjan voi tehdä ifolor Designer -ohjelmalla tai ihan perinteiseen tyyliin nettiselaimella. Antti käytti ensimmäistä vaihtoehtoa ja yllättyi, kuinka hauskaa kuvakirjan tekeminen oli.

  ”Tämä oli nyt tosiaan ensimmäinen kerta, kun perkasin kuvakokoelmaani ja ynnäilin ne yksien kansien väliin, mutta uskon, että tästä tulee perinne. Itse asiassa vuosikirjaa tehdessäni jouduin esittämään moneen otteeseen itselleni sen kysymyksen, että miksen ole aiempina vuosina älynnyt tehdä tällaista”, kertoo Antti kotisohvallaan ja osoittaa innoissaan syyskuussa napattua kuvaa, jossa hän on kannustamassa Suomen jalkapallomaajoukkuetta Tampereen Ratinassa.

  ”Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee, mutta itse ainakin fiilistelen jo valmiiksi, että sitten joskus kiikkustuolissa minulla tulee olemaan vino pino vuosikirjoja eletystä elämästä. Nuo vuosikirjat ovat muistoja itselleni ja myös läheisilleni. Olen pirun tyytyväinen”, päättää Antti asiakastarinahaastattelun ja laittaa vuosikirjansa olohuoneen hyllyyn näkyvälle paikalle.

  Antti selailee vuosikirjaa
  Vuosikirjaa selaillessa oli paljon mielenkiintoista muisteltavaa menneeltä vuodelta.

  Antin tekemä Deluxe-kuvakirjamalli on muuten Suomen suosituin kuvakirja. Tutustu lisää kuvakirjavaihtoehtoihimme ja tee halutessasi itsellesi tai lahjaksi oma kuvakirja.

  Lue lisää