Matkakuvakirja lomakuvista

Näin syntyy täydellinen matkakuvakirja lomakuvista

– lopputulos vie mukanaan!

Miltä kuulostaa täydellinen valokuvakirja matkasi kohokohdista? Tee matkakuvakirjasta yhtä ainutlaatuinen kuin seikkailustasi. Heittämällä paras matkamuisto – kuvakirja – lumoaa jokaisella yksityiskohdallaan.

Seikkailu safarilla, risteily Atlantin yli, unelmaloma Lapissa tai pidennetty viikonloppu Euroopassa. Minne ikinä menetkin, jokainen matka on ainutlaatuinen luku elämässäsi. Tallentamalla lomamuistot valokuvakirjaan, voit kokea unelmiesi matkan jokaisella lukukerralla uudelleen. Koostimme vinkit, joiden avulla loihdit täydellisen lomakuvakirjan muistoksi itsellesi tai lahjaksi kanssamatkustajille.

Valitse kuvat ja kirjamalli

Ensimmäinen askel matkakuvakirjan tekemisessä on kuvien valinta. Sen sijaan että mahduttaisit kaikki matkan aikana ottamasi lomakuvat samojen kansien väliin, keskity otoksiin, jotka ovat sinulle merkityksellisiä. Mieti myös, millaisen tarinan haluat kuvakirjallasi kertoa. Luontevinta on edetä päivä päivältä tai kohde kohteelta, mutta voit rakentaa kuvakirjan myös teemoittain.

Kun kuvat on valittu, lataa koneellesi maksuton Designer-ohjelma. Sen avulla muutat visiosi todellisuudeksi. Designerin mukana saat lukuisia työkaluja, erilaisia mallipohjia ja vapauden rakentaa kuvakirjastasi juuri sellaisen kuin haluat.

Kirjamalleissa on varaa valita. Laadukkaita kuvia ja tarinankerrontaa arvostavalle suosittelemme Premium-kuvakirjaa. Aidolle valokuvapaperille painettu kirja toistaa värit kirkkaasti ja tarkasti. Laadukkaan sidonnan ansiosta lomamuistot säilyvät vuodesta toiseen.

Kansi kutsuu matkaan

Kansi antaa ensivaikutelman kirjasta. Jos aiot pitää kirjaa näkyvissä – ehkä sohvapöydälläsi tai kauniisti lipaston päällä – haluat kannen olevan todellinen katseenvangitsija. Kansikuva voi olla kuuluisa maamerkki, mykistävä maisema, tunnelmallinen hetki tai vaikkapa kuva sinusta ja matkaseurueestasi. Voit täyttää koko kannen kuvalla, mutta erityisen tyylikkään toteutuksen saat, kun jätät kuvan ympärille reilusti valkoista taustaa.

Entä mikä nimeksi kuvakirjalle? Nimeäminen saattaa osoittautua haastavimmaksi vaiheeksi. Ei ole häpeä pitää nimi simppelinä. Yksinkertaisimmillaan se voi olla maan tai kaupungin nimi, johon matkustit.

Matkakuvakirjan johdanto

Aloita lyhyellä johdannolla

Toteuta kuvakirjan ensimmäiselle sivulle lyhyt johdanto tai sisällysluettelo, joka antaa esimakua tulevasta. Listaa esimerkiksi paikat, joissa kävit ja millaisiin osioihin kuvakirja on jaettu. Voit sisällyttää myös lyhyet esittelyt matkaseurueen jäsenistä ja lisätä heidän kuvansa pyöreissä kehyksissä sivun laitaan. Designerissa on joukko erilaisia muotoja ja kehyksiä, joita voit käyttää mihin tahansa valokuvaan.

Saat lisänäyttävyyttä, kun käytät tekstin alla häivytettyä taustakuvaa. Valitse mahdollisimman rauhallinen kuva, jotta tekstin luettavuus ei kärsi. 

Teksti lisää syvyyttä tarinaan

Lisäämällä tekstiä kuvakirjaan voit syventää tarinaa, luoda yhteyksiä kuvien välille ja antaa lisätietoja lukijalle. Lisäksi tekstin avulla on helppo merkitä päivämäärät, kaupunginosat, ravintoloiden nimet ja muut tärkeät tiedot, jotka saattaisivat haalistua muistista ajan myötä.

Jotta kirja olisi alusta loppuun mahdollisimman yhteneväinen, pitäydy vain muutamassa fontissa. Yksi nimikkeille, toinen leipätekstille. Designerista löytyy useita erilaisia fontteja ja se tunnistaa myös tietokoneellasi olevat fontit.

Matkakuvakirjan aukeama

Anna kuvien loistaa

Muodosta lomakuvista erilaisia kokonaisuuksia kuvakirjasi sivuille. Yhdellä sivulla voi olla vain yksi suurempi kuva, toisella useampi pienempi kuva kauniisti ryhmiteltynä. Valitse sekä yleiskuvia, yksityiskohtia että erilaisia kuvakulmia rikastaaksesi tarinaa.

Jotta jokaisella kuvalla olisi riittävästi tilaa loistaa, ei välttämättä kannata asetella kuvia aivan toisiinsa kiinni. Jättämällä ilmaa kuvien väliin parannat myös kirjan luettavuutta. Erilaisilla tehosteväreillä kuvat erottuvat entistä paremmin. Esimerkiksi musta taustaväri tuo voimakasta kontrastia ja on visuaalisesti näyttävä, kun taas maanläheiset värit korostavat lämpöä ja tunnelmaa.

Kauniit panoraamakuvat ansaitsevat kokonaisen aukeaman. Premium-kuvakirjoissa käytetyn layflat-sidonnan ansiosta kirjan väliin ei synny perinteistä taitetta, vaan aukeama on yhtenäistä tasaista pintaa. Näin kuvia voi ihailla ilman, että osa kuvasta jäisi piiloon taitokseen.

Matkakuvakirjan aukeama

Päätä matkasi kohokohtiin

Koosta loppuun listaus matkasi kohokohdista. Voit myös kysyä muilta matkaseurueesi jäseniltä, mitkä hetket he haluaisivat nostaa kirjassa esiin.

Päätä kirja kiitossanoihin tai yhteenvetoon. Voit tehdä loppuun myös näyttävän kuvakollaasiin matkasi parhaista paloista. Tätä matkamuistoa arvostavat takuulla myös muut reissuseurueen jäsenet.

Lue lisää