Potretti: mies ja nainen juhlissa

Potretti salamalla vai ilman?

Käytätkö ahkerasti salamaa, kun kuvaat sisällä? Kesällä se on usein turhaa, sillä kesäisin sisätilat ovat yleensä riittävän valoisia valokuvaamiseen. Katso, mikä ero on salamalla ja ilman salamaa sisällä otetuissa juhlakuvissa.

Ei näin: salamalla otettu kuva

Kun käytät suoraa salamaa, voit olla lähes varma, että kuvattavien iho kiiltää kuvassa. Ja sehän ei pue ketään. Lisäksi salama latistaa huoneessa kylpevän valon ja saa kuvan tunnelman yksiulotteiseksi. Salamavalo nappaa kiinni seinällä roikkuvista taulunkehyksistä ja tuo taustan lähelle kuvattavia, jolloin kuvasta poistuu syvyysvaikutelma. Jos haluat käyttää salamaa, heijasta se katon tai seinän kautta.

Ota kuva näin: ilman salamaa

Huomaatko, kuinka paljon elävämpi ja pehmeämpi valo sekä tunnelma kuvaan syntyy, kun kuvaat ilman salamaa? Luonnonvalo ja varjot piirtävät isän ja pojan kasvoille kolmiulotteisuutta, jolloin kuvasta tulee luonnollisempi ja yksinkertaisesti kauniimpi.

Jos kaipaat lisää valoa, ota kuva ikkunan tai läheisyydessä. Voit avata vähän verhoja tai vaikkapa takaovea ja päästää valon sisään.

Lue lisää