Kuvausvinkki ylioppilaskuvaan: tarkista ylioppilaslakin lipan asento

Kuvausvinkki ylioppilaskuvaan:
katso tarkkaan lipan asento!

Ylioppilas ja lakki – siinä kaksikko, jonka kanssa sinun kannattaa olla ylioppilaskuvaa ottaessa tarkkana. Aurinkoisena päivänä ylioppilaslakin lipan varjo voi nimittäin pilata sankarin valokuvan. Tässä artikkelissa näytämme esimerkit miten otat hyvän yo-kuvan.

Ihan ensimmäiseksi katso, ettei aurinko paista suoraan sankarin silmiin, sillä silloin hän joutuu siristelemään ja valo on kova. Lippa ja mahdollisesti silmälasitkin voivat piirtää turhan vahvat varjot kasvoille. Tämä harvemmin pukee kuvattavaa.

Ensin huomio kasvoihin:

Ei näin: aurinko paistaa kuvattavan silmiin ja hän joutuu siristelemään

Ei näin: Kun aurinko paistaa suoraan silmiin, menevät juhlasankarin silmät sirrille ja ilme kurtistuu.

Tee näin: Valitse paikka, jossa auringonsäteet eivät osu suoraan kasvoihin, mutta valoa riittää.

Vaan näin: Valitse paikka, jossa auringonsäteet eivät osu suoraan kasvoihin, mutta valoa riittää. Ilme rentoutuu hetkessä.

Sitten katse lippaan:

Ei näin: ylioppilaslakin lippa varjostaa silmiä

Ei näin: Ylioppilaslakki on syvällä ylioppilaan päässä, jolloin lipan varjo lankeaa kulmakarvoihin ja silmille. Iloinen katse sammuu.

Tee näin: Vedä ylioppilaslakki otsalta hieman taaksepäin niin silmät eivät jää varjoon

Vaan näin: Vedä yo-lakki otsalta hieman taaksepäin. Silmät ja katse tulevat esiin.

Vältä myös kohtisuoraa, takaa tulevaa valoa – silloin kasvot jäävät pimeiksi. Vastavaloa voi toki käyttää tehokeinona tarkoituksella, mutta tekniikka vaatii hieman harjoittelua. Onnistuneita kuvia saat, kun pyydät sankarin seisomaan (tai istumaan) siten, että valo tulee hänen kasvoilleen kauniisti sivulta. Näin kasvot eivät jää kuvassa varjoon. Hyvä kuva syntyy, kun valo on mahdollisimman tasainen.

Näin otat onnistuneen potrettikuvan

Pönötys pois potrettikuvista! Yritä saada aikaan mahdollisimman rento fiilis, jotta kuvattavan on helppo olla oma itsensä. Lue vinkit, ja ota kuvat juhlasankarista itse.

Vinkki kiitoskortteihin

Tahtooko kiitoskorttikuvien lähettäminen venyä? Nykyään moni ottaa lakkiaispäivän kuvan jo etukäteen kiitoskorttia varten ja antaa kiitoskortin vieraille ylioppilasjuhlissa.

Lue lisää