Kuvausvinkki ylioppilaskuvaan: tarkista ylioppilaslakin lipan asento

Kuvausvinkki ylioppilaskuvaan:
katso tarkkaan lipan asento!

Ylioppilas ja lakki – siinä kaksikko, jonka kanssa sinun kannattaa olla ylioppilaskuvaa ottaessa tarkkana. Aurinkoisena päivänä ylioppilaslakin lipan varjo voi nimittäin pilata sankarin valokuvan.

Ihan ensimmäiseksi katso, ettei aurinko paista suoraan sankarin silmiin, sillä silloin hän joutuu siristelemään ja valo on kova. Se ei pue ketään.

Vältä myös suoraa takaa tulevaa valoa. Silloin kasvot jäävät pimeiksi. Onnistuneita kuvia saat, kun pyydät sankarin seisomaan (tai istumaan) siten, että valo tulee hänen kasvoilleen kauniisti sivulta. Näin kasvot eivät jää kuvassa varjoon. Hyvä kuva syntyy, kun valo on mahdollisimman tasainen.

Sitten katse lippaan:

Ei näin: ylioppilaslakin lippa varjostaa silmiä

Ei näin: Ylioppilaslakki on syvällä ylioppilaan päässä, jolloin lipan varjo lankeaa kulmakarvoihin ja silmille. Iloinen katse sammuu.

Tee näin: Vedä ylioppilaslakki otsalta hieman taaksepäin niin silmät eivät jää varjoon

Vaan näin: Vedä yo-lakki otsalta hieman taaksepäin. Silmät ja katse tulevat kauniisti esiin.

Vielä parempaa jälkeä: ota valkoinen paperi avuksi!

Vielä parempaa jälkeä: ota valkoinen paperi avuksi!

Aurinkoisena päivänä sankarin kasvoille tulee helposti isoja varjoja. Ota avuksesi iso A3-kokoinen tai sitä suurempi paperi, jonka avulla saat heijastettua kasvoille lisää valoa. Pyydä itsellesi apulainen, joka kääntelee paperia niin, että sivusta tuleva auringonvalo tuo paperin kautta valoa kasvojen varjoisiin kohtiin. Näin saat tasaisemman valon kasvoille ja kiiltoa silmiin – myös vähän pilvisenäkin päivänä!

Vinkki kiitoskortteihin!

Tahtooko kiitoskorttikuvien lähettäminen venyä? Nykyään moni ottaa lakkiaispäivän kuvan jo etukäteen kiitoskorttia varten ja antaa kiitoskortin vieraille ylioppilasjuhlissa.

Kirjoittajat:
ifolor

Lue lisää