Kehystetty juliste lahjaksi äidille tai mummille

Toiveissa unohtumaton äitienpäivä?

Järjestä kuvaussessio, jossa äidistä ja perheestä otetaan upeat kuvat!

Tiedätkö, mitä yllättävän moni äiti todella arvostaa? Hyviä valokuvia itsestään ja rakkaistaan! Paras äitienpäiväidea on antaa kuvaussessio lahjaksi äidille, mummolle tai muulle tärkeälle äitihahmolle. Äiti ilahtuu sekä onnistuneista kuvista että mukavasta yhdessäolosta. Jälkikäteen kuvista saa tehtyä kauniita tauluja, julisteita ja muuta ihanaa kotiin. Katso vinkit täydelliseen lahjaan!

Äitienpäivänä on ihana viettää aikaa yhdessä, fiilistellä tulevaa kesää ja herkutella kakun ääressä. Kun haluat tehdä päivästä ikimuistoisen, järjestä kuvaussession lahjaksi äidille tai isoäidille! Ammattikuvaaja on hyvä investointi, jos budjetti sallii. Mutta itsekin saa otettua hyviä kuvia tai kuvaajaksi voi pyytää kuvaamisen salat taitavan ystävän.

Vinkki! Jos et ehdi järjestää kuvaussessiota äitienpäiväksi, anna lahjaksi lupaus kuvaushetkestä ja sopikaa ajankohta yhdessä. Ihanan idean voi toteuttaa kesämmälläkin!

Miten ottaa hyviä henkilökuvia?

Kuvien tavoitetta on hyvä miettiä etukäteen. Kuvataanko asiallisia potretteja vai hullutellaanko? Miten äidin persoonallisuuden saa parhaiten kuvissa esiin? Onko äidin kanssa kuvissa rakas koira, itse muotoiltu keramiikkavati tai äidin moottoripyörä? Kuvauksiin on myös hyvä valita pari erilaista asua, joita voi vaihdella.

Miettikää myös etukäteen, onko kuvissa vain äiti vai tehdäänkö perhekuvaus.

Rauhallisuutta, hyvää mieltä ja rakkautta, niin kuvaussessio onnistuu!

Kuvattavana oleminen ei kaikille ole helppoa. Mummo saattaa olla vaatimaton tai äiti ylistressaantunut, joten kuvauksessa on tärkeätä säilyttää rauhallisuus ja hyvä mieli. Kyseessä on ihana lahja ja kiitollisuuden osoitus omalle äitihahmolle. Varatkaa siis sopivasti aikaa, hyvää naposteltavaa ja rauhallisia juttelutuokioita kuvattavien kanssa. Testikuvia on kiva katsella yhdessä ja jatkaa niistä vielä parempiin kuviin.

Missä kuvat kannattaa ottaa?

Ympäristö ilmentää henkilön persoonaa. Kotona kuvatessa tärkeintä on taustan selkeys ja rauhallisuus. Kirjavat verhot ynnä muut onkin hyvä siirtää kuvausten ajaksi.

Ulkona luonnossa on enemmän tilaa ja kuvista tulee upeita! Äidin lempipaikka voi olla puutarhassa, mökillä tai veden äärellä. Onko teillä jokin yhteinen paikka, joka tuo erityisiä muistoja mieleen? Ottakaa kuvat siellä!

Sisustustaulu lahjaksi äidille tai mummille

Kuvissa valaistus ratkaisee

Luonnonvalo on paras valo. Tosin kirkkaalta taivaalta täysillä porottava keskipäivän aurinko tuo kuviin kovuutta ja varjoja, luonnollisempia kuvia saa pilvisellä säällä. Valon suunnallakin on merkitystä: viistosti kohteeseen osuva valo tuo syvyyttä.

Sisälläkin on hyvä hyödyntää luonnonvaloa, kuten ikkunoista tai parvekkeelta tulvivaa valoa. Kontrastia ja valoisuutta voi parantaa kokeilemalla kameran tai puhelimen säätömahdollisuuksia.

Mitä ihanaa kuvista voi tehdä?

Kun hyvät kuvat on saatu aikaan, ne kannattaa tietenkin jatkojalostaa ja laittaa kotona esille. Kodin sisustuksesta tulee lämminhenkinen ja persoonallinen erilaisilla kuvista tehdyillä sisustustauluilla:

  • Äidin rakkaus tai perhekuvan herkkyys valaisee canvas-taulussa koko huoneen. Suositut canvas-taulut ovat eloisia ja ripustusvalmiita, tarjolla on eri kokoja, pienin 20 x 30 cm ja suurin 75 x 100 cm.
  • Moderni ja edullinen valinta hyville perhekuville on teettää julisteita. Näyttäviin julisteisiin saa myös kehykset tai kätevän julisteripustimen.
Kuvaussessio lahjaksi äidille tai mummille

Muuta mukavaa omista kuvista lahjaksi äidille:

  • Kuvamukista juodessa rakkaat voi pitää aina lähellä
  • Palapeliä on harvinaisen kiva koota, kun kuvassa on omaa perhettä
  • Metallirasia omalla kuvalla säilyttää niin aarteet kuin arkisemmatkin tavarat
  • Tarrajuliste äidistä tai mummosta piristää lastenhuonetta ja on helppo siirtää jälkiä jättämättä

Lue lisää