• Ifolorin valokuvia pöydällä

  Hilloatko kuvia puhelimessasi? Kokeile tätä vinkkiä kuvien teettämiseen

  Montako kuvaa sulla on kännykässä? Valeäiti-blogia pitävän Hannen kännykässä kuvia on tällä hetkellä 8 306. Hän kehitteli itselleen matalan kynnyksen tekniikan, joka helpottaa sotkuisen kännykän aiheuttamaa kuva-ahdistusta.

  Kuvia otetaan enemmän kuin koskaan. Joskus jopa kymmenien kuvien settejä yhdestä tilanteesta. Turhat jää usein poistamatta. Niin on käynyt Hannellakin:

  “8000 kuvan joukkoon häviää ne kivat ja tärkeät yllättävän helposti. Lisäksi kännykässä asuvat kuvat on hankalia yhteisen muistelun kannalta.”

  Valokuva nukkuvasta vauvasta

  Vauvakirjat ja valokuvakirjat eivät ole Hannen juttu, koska ne vaativat hurjasti ryhtymistä, päätöksiä ja harkittua asettelua. Hän on jo monta vuotta yksinkertaisesti vain printannut noin puolen vuoden välein kasan kuvia ulos. Nykyään sekin on tuntunut liian isolta vaivalta. Hanne kuuli Instagram-seuraajaltaan ifolorin kännykkäsovelluksesta ja päätti kokeilla.

  "Latasin sovelluksen ja annoin sille pääsyn valokuviini. Perjantai-iltana, yhden imetyksen aikana valitsin melko summamutikassa ison joukon kuvia elämästämme lasten kanssa. Valitsin kaikkiin kooksi kymppikuvan, jolloin kuvat tulivat omassa kuvasuhteessaan ja vielä sopivan pieninä selailuun, viimeistelyksi otin mattapinnan. 99 kuvan tilaukseni maksoi alle 14 euroa ja se oli noudettavissa jo tiistaipäivällä.", Hanne sanoo.

  Kuvia ihasteltiin koko perheen voimin ja ne toivat mieleen tärkeitä muistoja.

  "Suosittelen lämpimästi kokeilemaan ainakin kerran tätä mä vaan tilaan nyt joitain kuvia -tekniikkaa. Se laatikko täynnä sekalaisia kuvia voi olla varastosi arvokkain esine vielä jonain päivänä. Ifolorin sovellus oli juuri oikea tähän tarkoitukseen – nopea, edullinen ja laadukas.

  Oleellista tässä tekniikassa on matala kynnys. Kuvia ei saa jäädä hinkkaamaan, käsittelemään, rajaamaan tai valitsemaan loputtomasti. Muuten se jää tekemättä."

  Lapsi selaa valokuvia
  "Oli aivan superia avata pakettia esikoisen kanssa. Hän ei tietenkään tiennyt mitä kuvia olin valinnut, joten kuvien läpikatselu oli kuin pieni joulu", kertoo Hanne.

  Myös Valeäiti-blogin lukijat innostuivat ideasta:

  “Ihana keksintö, miksei tuota ole itse keksinyt jo kauan sitten?! 👌😊

  “Pitäisi itsekkin ryhdistäytyä ja tilata valokuvia kesäkuussa syntyneestä esikoisesta. Puhelimessa on ”muutama” kuva. 🙈 Puhelimeen/tietokoneelle kaikki kuvat vain hukkuu eikä niitä tule samanlailla katsottua kuin oikeita valokuvia!”

  “Tämä olisi niin kiireisen arjen pelastus ja muistot saisivat arvoisensa muodon.”

  Lue lisää