Parhaat vinkit matkakuvakirjan tekoon

Parhaat vinkit matkakuvakirjan tekoon

Matkan ja loman jälkeen kännykkä ja kamera ovat pullollaan kuvia. Osa postataan someen, mutta entä loput? Älä unohda hienoja kuviasi pilvipalvelun uumeniin, vaan kokoa niistä näyttävä kuvakirja! Lomakuvakirja antaa kuvillesi uuden elämän ja voit fiilistellä upeaa reissuasi aina uudelleen. Nappaa tästä vinkit matkakuvakirjan tekoon!

Nähtävyydet, ihmiset, illalliset, retket – lomalla saa koko ajan olla kamera valmiina. Reissun jälkeen matkakuvat vain tahtovat jäädä puhelimeen ja mahtava lomakin haalistuu mielessä. Tähän on ratkaisu: tee matkakuvista ifolorin kuvakirja, jossa muistot säilyvät! Voit selailla upeaa lomakuvakirjaa koska vain ja kokea lomasi uudelleen. Jos reissaatte porukassa, lomakuvakirja on aivan mahtava lahja matkaseurueelle!

Ota erilaisia, yllättäviä, tunnelmallisia kuvia

Suurella todennäköisyydellä matkakuvakirjassa on samanlainen kuva Eiffel-tornista kuin miljoonilla muillakin. Kuvakirja kuitenkin paranee, mitä enemmän kuvissa on vaihtelua ja monipuolisuutta. Etsi kuviin kiinnostavia yksityiskohtia ja uusia kuvakulmia. Luo rohkeita ja yllättäviä kuvia. Yritä vangita hienon hetken värit ja valaistus. Luo kuviin kontrasteja esimerkiksi vanhan ja uuden välillä, isojen maisemakuvien ja pienten yksityiskohtien välillä. Kerro kuvillasi tarinaa. Ja ota upeita selfieitä, joilla ensin keräät runsaat määrät peukutuksia somessa ja sitten ikuistat ne lomakuvakirjaasi!

Deluxe-kuvakirja esittelee rakkaimmat lomamuistosi tyylikkäästi.

VINKKI: Suosituin malli Deluxe-kuvakirja esittelee rakkaimmat muistosi tyylikkäästi. Valitse sopiva koko vaakana, pystynä tai neliönä ja koosta matkakuvat helposti näyttäväksi kuvakirjaksi!

Kännykkä riittää

Kännykkäkuvat riittävät mainiosti matkakuvakirjan tekemiseen. Otat enemmän ja useammin kuvia, kun saat kännykän nopeasti esille, eikä tilanne ehdi mennä ohi. Ennen matkaa on hyvä tutustua kännykkäkameran säätömahdollisuuksiin. Kokeile, miten muotokuva, yökuvaus, panoraama ja ammattilaisen asetukset vaikuttavat lopputulokseen.

Lomakuvat Deluxe-kuvakirjassa

Vinkki: Lataa kuvat talteen tietokoneelle tai pilvipalveluun suoraan kännykästä, älä somen tai pikaviestinpalvelujen kautta. Monet some-kanavat ja pikaviestinpalvelut pienentävät automaattisesti kuvan kokoa, jolloin kuvan laatu kärsii.

Millaisia tekstejä matkakirjaan?

Tuttu ongelma: Kuvat on valittu, mutta mitä ihmettä niistä kirjoittaisi? Hienotkin hetket häviävät muistista, joten kirjoita ylös perusfaktat kuvasta. Kirjoita teksteihin ainakin lomakohteen nimi, maa, päivämäärät ja matkaseurueesi nimet. Reissulla syntynyt ihan oma läppä tai tilannekuvaan liittyvä vitsikäs repliikki tekee kirjan kuvat eläviksi. Matkakirjaa kootessasi katso kuvia ja kirjoita siitä herääviä tunnelmia, ajatuksia ja kokemuksia kivoiksi kuvateksteiksi.

Listaa jo matkan aikana faktat muistiin

Puhelimeen on kätevä tehdä muistiinpanoja matkalla. Ravintolan ja hotellin nimi, se taivaallinen ruokalaji ja muut kivat asiat on hyvä kirjoittaa heti ylös kännykän muistiinpanosovellukseen. Näin tiedot ovat tarkkoja ja täsmällisiä ja saat esimerkiksi hauskat repliikit heti muistiin. Voit rentoutua matkalla, eikä jälkeen päin tarvitse pinnistellä muistia.

Tee matkakirja heti reissun jälkeen

Kun vielä melkein tunnet lämpimän auringon ihollasi ja vieraiden herkkujen maun kielelläsi, on oikea aika tehdä matkakuvakirja. Matkasta innostuneena luot helposti eläväisen ja inspiroituneen kuvakirjan. Muistat yksityiskohdat ja kirjoitat helposti kuvatekstit. Mikä parasta: Saat kuvakirjaa tehdessäsi järjestettyä matkakuvat, kun valitset sopivat ja poistat tiedostoista ylimääräiset.

Premium-kuvakirja tuo kuviisi aivan erityistä hohtoa, sillä kirja on valotettu aidolle valokuvapaperille.

VINKKI: Laadukkaille luontokuville, maisemakuville sekä kuvien värikylläisyyttä ja terävyyttä arvostavalle sopii parhaiten Premium-kuvakirja. Se tuo kuviisi aivan erityistä hohtoa, sillä kirja on valotettu aidolle valokuvapaperille.

Osallistukaa porukalla matkakirjan valmisteluun

Kuvakirjan ideointi yhdessä on hauskaa hommaa, kun keräännytte muistelemaan matkan sattumuksia. Monipuolinen kuvakirja syntyy useamman henkilön matkakuvista, muistoista ja teksteistä. Vetovastuu kannattaa silti antaa yhdelle puuhakkaalle henkilölle, jotta kirja varmasti valmistuu.

Jos kuvia on paljon, kannattaa koota kuvat yhteen pilvipalveluun, sillä niihin voi tallentaa suurenkin määrän kuvia resoluution kärsimättä. Käyttäkää samaa pilvipalvelua yhdessä – tällöin matkakirjan tekijän on helpompi hoitaa homma maaliin.

Kun lomakuvakirja on valmis, kaikilla on oma konkreettinen muisto upeasta yhteisestä matkasta!

Lue lisää