• 6 vinkkiä matkakuvakirjan tekoon

  6 vinkkiä matkakuvakirjan tekoon

  Kuvakirjojen kestoaihe on matkustelu. Eikä ihme, sillä matkoilla kamera kulkee mukana ja reissufiilistelyä voi luontevasti jatkaa vielä kuvakirjaa selatessa. Kokosimme parhaat vinkit matkakirjojen tekemiseen.

  1. Vuoden matkat yhteen kuvakirjaan vai kuvakirja jokaisesta matkasta?

  Vuoden matkat kansissa ja kuvakirja Dublinin matkasta

  Toinen tekee jokaisesta matkastaan oman kuvakirjan, toinen taas kokoaa useamman matkan kuvat samaan kirjaan. Kumpi tapa sopii sinulle paremmin? Vuoden matkat –kuvakirja sopii vähemmän kuvaavalle tai tyypille, joka tykkää fiilistellä sitä, missä kaikkialla sitä tulikaan käytyä vuoden mittaan. Jos taas tekee jokaisesta matkakohteesta oman kuvakirjan, on se kätevä ottaa kirjahyllystä, kun kaveri kaipaa matkavinkkejä. Matkahullulle käy molemmat tavat!

  2. Kuvaa koko matkakuvakirja kännykällä

  Kuvakirja-aukeama: jalkapallo-ottelu

  Välillä rentoon matkavarustukseen kuuluu pelkkä kännykkäkamera. Se ei kuitenkaan ole este matkakuvakirjan teolle. Kuvakirja on mukava tapa näyttää, mitä matkalla on osunut eteen. Samalla voi kirjoittaa matkan aikana virinneitä ajatuksia yksien kansien väliin. Matkakuvista jää kirjan myötä pysyvä tallenne, eivätkä kuvat häviä bittiavaruuteen.

  Vinkki: Lataa kuvat talteen tietokoneelle tai pilvipalveluun suoraan kännykästä, älä somen tai pikaviestinpalvelujen kautta. Monet some-kanavat ja pikaviestinpalvelut pienentävät automaattisesti kuvan kokoa, jolloin kuvan laatu kärsii.

  3. Tehkää matkakuvakirja yhdessä

  Kuvakirja-aukeama: ryhmämatkalla Floridassa

  Miten saada kaveriporukan lomamuistot kätevästi yhteen kuvakirjaan? Jos kuvia on paljon, kannattaa koota kuvat yhteen pilvipalveluun, sillä niihin voi tallentaa suurenkin määrän kuvia resoluution kärsimättä ja linkkiä on helppo jakaa. Kun teet kuvakirjaa Designer-ohjelmalla, voit tuoda kuvia suoraan pilvipalveluista, kuten Dropboxista tai OneDrivesta. Tällöin kuvia ei tarvitse tallentaa erikseen omalle tietokoneelle.

  Designer-ohjelmassa voi jakaa kuvakirjasi myös kesken kirjan teon matkaseurueelle linkin kautta, jolloin he voivat selata kuvakirjaa netissä.

  VINKKI: Järjestäkää kuvakirjan valmistuttua kirjajulkistustilaisuus. Se on hyvä syy kokoontua yhteen muistelemaan matkaa ja kenties suunnittelemaan seuraavaa…

  4. Opi parhailta: Matkahullun päiväkirja

  Cuba-kuvakirjan kansi

  Anni Vahlqvist tallensi kuvakirjaan muistot Kuuban-matkaltaan: vanhoja amerikanrautoja, toinen toistaan värikkäämpiä taloja, iloisia ihmisiä, sikareita ja ränsistynyttä romantiikkaa. Kirja voitti Ifolorin Vuoden kuvakirja 2017 –kilpailun Matka-sarjan. Kirja ihastuttaa värikkyydellään, hienoilla kuvilla ja taidokkailla graafisilla elementeillä.

  Selaa Annin kuvakirjaa:

  5. Maskotti on matkakuvakirjan koukku

  Kuvakirja: lego-hahmot Kreikassa

  Jotain erilaista twistiä matkakirjaan? Matkalla mukana kulkeva maskotti tai esine tuo kirjaan hauskan lisän, kun se on kuvattu eri paikoissa. Jo yli 30 vuotta legoja kerännyt Anne Jonasson on yhdistänyt matkoillaan kolme elämänsä suurta rakkautta: legot, Kreikan ja valokuvaamisen. Joka kerta reissuun lähtiessään hän pakkaa laukkuunsa viisi Lego-ukkoa. Tähän matkakirjaan Anne kuvasi nelihenkistä perhettään esittävät Lego-ukot milloin missäkin päin Kreikkaa.

  Selaa lego-kuvakirjaa:

  6. Vinkit matkakuvakirjan asetteluun

  Kuvakirja-aukeama: Santorini

  Matkakuvakirjan tekoon pätevät samat säännöt kuin kuvakirjoihin muutenkin: huolellisella asettelulla ja kuvien valinnalla saa matkakirjasta hetkessä tyylikkäämmän.

  Tilaa nyt oma kuvakirjasi

  Lue lisää