• Vuoden kuvakirja 2017: Saarikettu

  Vuoden kuvakirja 2017 valittu: Saarikettu valloitti äänestäjien sydämet!

  Ilmeikäs ja sympaattinen Saarikettu on pääosassa kuvakirjassa, jolla Hannu Moilanen voitti ifolorin Vuoden kuvakirjakilpailun. Kirjaan on tallennettu Moilasen ja erikoisen värisen ketun kohtaaminen aikaisena talviaamuna.

  Moilanen lähtee lähes joka aamu varhain kiertämään kotikaupunkinsa Kokkolan rantoja. Kamera on mukana, mutta sillä ei aina kuvata. Kuvia voi ottaa vain, jos luonto niitä tarjoaa, kuuluu Moilasen valokuvausfilosofia.

  Saarikettu-kirjansa voiton syyksi Moilanen arvioi ihmisten kaipuun luonnon äärelle.

  – Olen tyytyväinen ja otettu voitosta. Tällaiset kirjat vetoavat, koska tässä kovassa maailmassa pehmeillä arvoilla on oma paikkansa.

  Hilpeät valokuvat ilmeikkäästä ketusta saivat paljon huomiota sosiaalisissa ja perinteisissä medioissa jo ennen kuvakirjan tekoa. Valmiin kirjan moni tuttu ja tuntematonkin on halunnut tilata itselleen. Ifolor lahjoitti Saarikettu-kirjoja Kokkolan päiväkoteihin, ja niitä on tilattu myös kirjastoihin, kouluihin ja vanhainkoteihin. Palaute on ollut hyvää kautta linjan.

  Kuvakirja-aukeama: saarikettu
  Kirjassakin esiintyvä kuva mököttävästä saariketusta on saanut paljon huomiota niin somessa kuin iltapäivälehdissäkin.

  Moilanen on iloinen siitä, että Saariketun suosion myötä luonto tulee lapsille tutummaksi. Oikeastaan Moilanen tarkoitti Saariketun alun perinkin lastenkirjaksi. Sen vetovoimasta hyvä todiste on Moilasen kolmivuotias sukulaispoika Riku, jolle Moilanen lahjoitti kirjan.

  – Olimme retkeilemässä Kokkolan merenrannassa, kun Riku otti minua kädestä ja sanoi: Hannu, tule näyttämään minulle missä se saarikettu on! Menimme rantaan ja kerroin, että täällä jossain se liikkuu. Tajusin, että kirja vetoaa siksi, että se kertoo ihan oikeasta, elävästä eläimestä, joka liikkuu omalla kotiseudulla. Lapsille olisi tärkeää näyttää, että luonto on ihan lähellä meitä, ja opettaa, kuinka tärkeä se on.

  Moilasella on haaveena tehdä Saariketusta ruotsin- ja englanninkieliset versiot, sillä sitä on kyselty ulkomaita myöten.

  – Sehän olisi aika kiva lahja Suomesta. Tiedän, että ainakin Sveitsiin, Saksaan ja Ruotsiin on jo mennyt muutama kappale.

  Saarikettu kierii lumessa kuvakirjan sivulla

  Vuoden kuvakirjakilpailulla juhlittiin jo kymmenen vuoden ikään ehtinyttä Ifolorkirjaa. Kisassa finaaliin pääsi kymmenen kirjaa, joista yleisö äänesti voittajan. Pääpalkintona oli 1 000 euron lahjakortti.

  ”Suomalaisten innostus kuvata ympäristöään näkyy kirjoissa vahvasti. Ifolorkirja on helppo tapa dokumentoida omaa tai lähipiirinsä elämää ja kiinnostuksenkohteita”, sanoo Ifolorin markkinointipäällikkö Päivi Pietarinen.

  Kuvakirjakilpailulla ifolor haluaa inspiroida ihmisiä löytämään uusia aiheita kuvakirjoihinsa. Tarinankerronta on noussut taas suureen arvoon, ja Ifolorkirja on mitä mainioin tapa kertoa tarinoita.

  Lue lisää