Tiia Kelloniemi ja DIY-vuosikirja – näin syntyi kuvakirja omasta harrastuksesta

Tiia Kelloniemi ja DIY-vuosikirja – näin syntyi kuvakirja omasta harrastuksesta

Onko sinullakin rakas harrastus tai projekti, jonka haluaisit dokumentoida kansien väliin? Ehkä käsityö- tai neuleharrastus, rakkaus savitöitä kohtaan, keräilyharrastus, kenties DIY- tai askarteluharrastus? Tee kuten Tiia ja kokoa vuoden projektit kuvakirjaksi! Harrastukset ovat monelle meistä iso ja tärkeä osa elämää, joten vuosikirjan tekeminen on loistava tapa tallentaa pysyvä muisto sinulle rakkaasta aiheesta.

Muutama vuosi sitten DIY-harrastus nousi ihan uudelle tasolle, kun porvoolainen sairaanhoitaja Tiia Kelloniemi alkoi jakaa Instagram-tilillään kuvia inspiroivista askarteluprojekteistaan. Nyt Tiian oma @tiia_diy sometili on kerännyt yhteen tuhansia innokkaita askarteluharrastajia, ja yhteisöllinen somekanava tarjoaa valtavan suurelle joukolle visuaalista sisältöä ja ohjeita harrastusteeman ympärillä. Tiia teetti askarteluistaan Deluxe-mallisen vuosikirjan ifolorilla. Siitä tuli kertakaikkiaan upea – ja luvassa on myös jatko-osa!

DIY-vuosikirja

Tiian DIY-vuosikirja on ehtaa inspiraatiota kannesta kanteen

”Katson kulunutta vuotta kiitollisena taaksepäin. Paljon ihania juttua, uusia kokemuksia, onnistumisia ja uuden oivaltamista. Olikin ihana niputa kaikki vuoden tärkeimmät käsityöni samojen kansien sisään ifolorin Deluxe-kuvakirjaan. Voin sitten joskus kun instagram on muisto vain ihailla mitä kaikkea kivaa sitä tulikin tehtyä.”

Vuosikirjan koostaminen on terapeuttinen tapa katsoa ajassa taakse. Sen lisäksi, että kirjan tekeminen on kivaa, on kättensä jälkeä mukava tarkastella jälkeenpäin vaikkapa silloin, kun lahjaksi annetut tuotokset ovat jo saaneet uuden omistajan.

Käsillä tekemisen muotoja on monia. Siinä missä yksi rakastaa nikkarointia, toinen upottaa kätensä saveen ja kolmas kokoaa legoista rakennelmia uudelleen ja uudelleen. Tiian oma juttu ovat käsityöt. Katso tästä Tiian vuosikirjapostaus vuodelta 2022.

”Kuvakirjaan tuli 96 sivua ja se on luotu mukaillen tiliäni. Otsikoin jokaisen kuukauden. Aloitin tammikuusta ja päätin kirjan luonnollisesti joulukuuhun. Designer-ohjelmalla suunnittelu ja teko onnistuu helposti.”

Tiian DIY-vuosikirja on ehtaa inspiraatiota kannesta kanteen

Vuosikirja omasta harrastuksesta on rakkaimpien projektiesi varmuuskopio

Muisto itsellesi, dokumentaarinen kooste tärkeästä asiastasi tulevaisuuden Sinulle – juuri tätä on vuosikirja. Siihen voit koota harrastuksestasi yhteen kaiken oleellisen, niin kuvina kuin tekstinä. Voit koostaa kirjaa projektikohtaisesti, teemoittaa erilaiset aihealueet tai edetä aikajärjestyksessä kuukausi kerrallaan.

Tässä esimerkkejä Tiian DIY-vuosikirjan sisällöstä:

  • Langasta askarrellut minipipot, jotka istuvat mehupullon kaulaan
  • Vahaan dipatut kukkasipulit
  • Värikkäät tuunaus- ja koristeluideat kynttilöille
  • Erilaiset lahjojen paketointiin keskittyvät ideat
  • Huopakankaasta, hamahelmistä tai paperista askarrellut koristeet ja lahjat

Tee vuosikirjan koostamisesta tapa

Moni on hurahtanut kuvakirjojen maailmaan, ja asiakkaamme rakastavat erityisesti ifolorin Deluxe- ja Premium-malleja. Vuosikirjaksi sopii parhaiten kuvakirja, jossa on riittävästi tilaa. A4 tai jopa A3 -koon mallit soveltuvat hyvin vuosikirjaprojektiin. Ifolorin Deluxe ja Premium säilyttävät upeutensa erityisen pitkään, ja paksumpi opus toimii oivallisesti kahvipöytäkirjana, ns. ”coffee table book” -trendin hengessä esillä pidettävänä teoksena.

Kanta-asiakkaamme suosivat kirjaprojekteissaan ifolorin ilmaista Designer-ohjelmaa.

Luonnollinen aika vuosikirjan tekoon on silloin, kun vuosi on vaihtumassa. On kiva katsoa miltä oma vuosi näytti ja mitä kaikkea sitä tulikaan tehtyä. Harrastukset ovat ehdottomasti ikuistamisen arvoinen aihe!

Vuosikirja omasta harrastuksesta

Lue lisää