Ylioppilasjuhlien kutsukortit

Suunnittele ylioppilasjuhlien kutsukortit itse

– 5 vinkkiä, joiden avulla onnistut

Itse tehdyt kutsukortit ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin voit tehdä edullisesti ja yllättävän vähällä vaivalla. Katso persoonallinen kortti-ideamme, jossa kutsukortit ylioppilasjuhliin on tehty ekaluokan kuvaa käyttäen. Näin teet tyylikkäät YO-kutsut itse!

1. Valikoi kuvat ”ennen ja nyt” -teemalla

Kun aika juhlia lakkiaisia lähestyy, kaiva esiin kuva juhlasankarin ensimmäiseltä kouluvuodelta. Onko kuva ekasta koulupäivästä vielä tallessa? Miten reippaalta pieni ekaluokkalainen näyttikään! Myös vanhasta koulukuvasta saat sympaattiset kutsukortit tuleviin ylioppilasjuhliin.

Tuoretta kuvaa valikoidessa voit kysyä juhlan päähenkilön omaa mielipidettä kuvavalintaan – näin varmistat, että kutsukortista tulee hänelle mieluisa, onhan kyseessä juuri hänen juhlapäivänsä.

Ylioppilasjuhlien kutsukortit ennen ja jälkeen -kuvilla

2. Valitse oma tapasi kutsukorttien suunnitteluun

Voit suunnitella kutsukortit valmistujaisiin nettisivuillamme, Designer-ohjelmalla tai vaikkapa puhelimellasi ifolor-sovellusta käyttäen. Nettisivuillamme on paljon valmiita kutsukorttipohjia, mutta jos haluat suunnitella kortit kokonaan itse, suosittelemme Designer-ohjelman käyttöä.

Ylioppilasjuhlien kutsukortit

3. Kokeile kollaasia ja asettele kuvat luovasti

Kun suunnittelet juhlakutsut itse, ei luovuudella ole rajoja. Designer-ohjelma antaa vapaat kädet mm. kuvakollaasien asetteluun. Voitte sitä paitsi tehdä kortit yhdessä juhlasankarin kanssa – valmistujaisjuhlien suunnittelu on loppupeleissä aika hauskaa hommaa! Tehkää siitä nuoren kanssa yhteinen projekti. Kaunis kutsu on jo itsessään ihana muisto läheisille.

Kuvatarrat kirjekuoreen

4. Tuunaa kutsut tarroilla

Jos olet askartelijatyyppi, saatat innostua myös kutsujen tuunaamisesta. Itse tehdyissä kutsukorteissa on se hyvä puoli, että kellään muulla ei taatusti ole samanlaista toteutusta. Kuvatarroilla koristelet sujuvasti niin kortit kuin kirjekuoretkin. Kuvatarroja voit käyttää myös, jos askartelet juhlakoristeita itse. Tarrat sopivat mm. leivoskoristeiksi ja paikkakorteiksi – katso kivat kattausvinkit tästä.

5. Teksti ylioppilasjuhlien kutsukottiin – loppusilauksena runo

Ylioppilasjuhliin kotona ovat tervetulleita läheiset, kummit ja ystävät ilman kutsuakin. Informatiivinen kutsukortti on kuitenkin hyvä tapa kertoa juhlapäivän aikataulusta ja paikasta etukäteen, etenkin jos juhlat järjestetään muualla kuin kotona. Hyvää tunnelmaa luo kaunis teksti ja viimeistelyyn sopii runo.

Voit lainata tästä runon kutsukorttiisi:

Tyttö pieni suurensuuri reppu selässään,
jännittäen, innostuen, kysymyksiä mielessään.
Rohkeasti kouluun meni,
heipat vanhemmilleen vilkutteli.

Oppia lisää ammensi,
tutki, ahersi ja tulevaisuuttaan kai rakensi.
Lakki valkoinen nyt uutuuttaan hohtaa
oi ihanaa - on aihetta juhlaan!

Tervetuloa juhlistamaan
Emilian pääsyä ylioppilaaksi
la 4.6. klo 13 alkaen
kotiimme Rantatielle.

Lue lisää