Asiakaspalvelu palvelee tänä viikonloppuna la-su klo 10-17

 • 7 vinkkiä unohtumattomiin hääkuviin

  7 vinkkiä unohtumattomiin hääkuviin

  Näiden muutaman vinkin avulla hääpäivän kuvaaminen onnistuu myös taitavalta harrastajalta.

  1. Suunnittele ja keskustele

  Hyvä suunnittelu on kaiken a ja o. Keskustelkaa hyvissä ajoin ja perusteellisesti, mitä toiveita hääparilla kuvauksen suhteen on, ja että olette kuvauksen kanssa samoilla linjoilla niin kuvaajan taitojen kuin käytettävissä olevan tekniikan osalta. Pitkin hääpäivää kannattaa näyttää otoksia kameran ruudulta hääparille. Silloin he pysyvät kärryillä, millaisia kuvia on tulossa.

  2. Pohtikaa kuvauspaikat

  2. Pohtikaa kuvauspaikat

  Käykää katsomassa kaikki kuvauspaikat etukäteen, jolloin itse hääpäivänä kuvien sommittelu on helpompi ja nopeampi toteuttaa, ja valon määrä on tiedossa. Jos kuvia otetaan jossakin muualla kuin kirkossa tai hääpaikalla, kannattaa selvittää, tarvitseeko kuvaamiseen luvan. Huonoa säätä varten on tietysti hyvä olla varakuvauspaikat mietittynä myös.

   

  3. Varaa aikaa

  Varaa noin tunnin verran rauhallista aikaa hääparin kuvaamiseen, varsinkin niihin "virallisiin" potretteihin. Kiireessä morsiusparia ei kannata alkaa räpsiä. Siksi aikaa vieraille on hyvä järjestää ohjelmaa, etteivät he joudu odottelemaan tyhjän panttina kuvauksen päättymistä.

  4. Luo tunnelmaa

  4. Luo tunnelmaa

  Kun kuvaaja on hääparin tuttu, on kuvaushetken tunnelmakin yleensä luontevampi. Hääpäivä on parille jännittävä, mutta harva haluaa jännityksen näkyvän kuvissa. Koeta saada hääpari hassuttelemaan ja rentoutumaan kameran edessä.

  5. Käytä mielikuvitustasi

  Vaikka ihmiset ovat hääpäivän itsestäänselvä keskipiste, kannattaa hääkuviin suunnitella myös erilaisia yksityiskohtia. Juttele hääparin kanssa, millainen tyyli on heidän mieleensä. Kuvissa voi olla vaikka kullanvärinen taulunkehys, josta pari kurkistaa, samettinen sormustyyny tai koivunoksista taiteltu sydän, vain mielikuvitus on rajana.

  6. Pyydä apua

  Mikäli suinkin mahdollista, pyydä joku toimimaan avustajanasi hääkuvauksen aikana. Kuvaustilanteessa on paljon puuhaa käynnissä, ja neljä silmää ja kättä ovat aina enemmän kuin kaksi.
  7. Harjoittele etukäteen

  7. Harjoittele etukäteen

  Kuten sanottua, hyvä valmistautuminen on onnistuneen hääkuvauksen perusta. Mallaile, sommittele ja käy kuvauspaikoilla, mieti valon suuntaa ja varaudu erilaisiin tilanteisiin. Tee muistilista, ota kameraan vara-akku ja varamuistikortti.

  Ja kuvaa ainakin kerran nämä: sormukset, morsian ja sulhanen erikseen, jokainen vieras, kaaso ja bestman, suudelmia, kakku sekä kukka-asetelmat ja juhlapöydät.

  Hääkuvat talletetaan tietysti ikimuistoisiin Ifolorkirjoihin, joko Premium-kuvakirjaan tai Deluxe-malliin.

  Tilaa kuvakirja häistä

  Lue lisää