Asiakaspalvelu palvelee tänä viikonloppuna la-su klo 10-17

 • Kaaso ja morsian lukevat polttarikirjaa

  ”Hyvästä polttarikirjasta välittyy iloinen ja aito tunnelma”

  Kirjoittaja ifolor,

  Sanna Marttinen vietti ikimuistoisia polttareitaan Italiassa. Sannan ystäväpiirissä on ollut perinteenä tehdä juhlinnasta polttarikirja, jollaisen Sannakin toivoi saavansa. ”Kuvat yksityiskohdista ja henkilökohtaiset terveiset hääparille tekevät kirjasta persoonallisen ja rakkaan muiston.”

  Polttarikirja-aukeama

  ”Olipa juhlat! Olen vieläkin väsynyt, onnellinen ja otettu siitä, että niin monet ystäväni pääsivät polttareihini. Isolla kaveriporukalla syntyvät parhaat muistot. Kaasoni ovat tunteneet minut pitkään ja luotan, että he valitsevat polttarikirjaani iloisia kuvia hyvällä maulla.”

  Sanna Marttisen, 29, polttareita vietettiin aurinkoisessa Italiassa. Sannan liikutuksen ymmärtää, sillä hän asuu sveitsiläisen kihlattunsa Thomas Gerberin, 30, kanssa Zürichissä.

  ”En tiennyt yhtään, juhlimmeko Suomessa, Sveitsissä vai jossain ihan muualla. Se, että minut vietiin Italiaan, oli mieletön yllätys. Paikalla oli 20 rakasta ystävääni, joista noin puolet oli matkustanut Suomesta asti. Liikutuin, kun näin, että he kaikki olivat tulleet sinne minua varten.”

  Sanna kiittää kaasojaan, jotka olivat nähneet paljon vaivaa viikonlopun onnistumiseksi. ”Kaasoni ovat todella kekseliäitä ja aikaansaavia. He tietävät, että tykkään urheilla ja olla ulkona. Majoituimme Milanossa, mutta kävimme kalliokiipeilemässä ja veneilemässä Como-järvellä, joka on yksi suosikkipaikoistani. Myös kaikki rekvisiitta oli tarkkaan ajateltua. Viikonloppu sisälsi paljon yllätyksiä. Nauru raikasi ja välillä myös kyynel nousi silmään, kun näin läheisteni ja sulhaseni lähettämät videoterveiset.”

  Yksityiskohdat kruunaavat kirjan

  Sannalla oli aiemmin kokemusta kaksista ystäviensä polttareista. Hän muistelee vieläkin ihaillen toiselle morsiamelle tehtyä muhkeaa polttarikirjaa.

  ”Kirjasta tuli upea. Jokainen polttarivieras antoi siihen oman panoksensa. Kirjaan laitettiin paljon kuvia kaikista juhlijoista ja vieraat kirjoittivat omat terveisensä. Mielestäni hyvässä polttarikirjassa on paljon kuvia polttariseurueesta ja siitä välittyy hauska ja aito tunnelma. Kuvat saavat olla vauhdikkaita, mutta eivät ketään nolaavia.”

  Kaaso ja morsian lukevat polttarikirjaa

  Sannasta olisi mahtavaa, jos hänenkin kaasonsa kokoaisivat Italian tapahtumat polttarikirjaksi.

  ”Ajatuksella tehtyä kirjaa on ihana selata vuosienkin päästä. Polttariviikonloppu oli yksi elämäni parhaista. Näin kerralla paljon rakkaita ihmisiä: siskoani, lapsuudenystäviäni, koripallokavereitani, opiskelukavereitani sekä Sveitsin-ystäviäni. Oli mieletöntä, miten toisilleen vieraat ihmiset tulivat niin loistavasti juttuun keskenään.”

  Sanna aprikoi, että polttarikirjassa voisi olla myös kuvia yksityiskohdista: ruoista, juomista, morsiamen ja polttariporukan asuista sekä aktiviteeteista. Muistamista auttaa, jos kuvien yhteyteen on kirjoitettu juhlan tapahtumista.

  ”Polttareissani teemana oli juusto! Se oli hulvatonta. Mieheni sukunimi Gerber on myös sveitsiläinen juustomerkki. Kaasoni olivat saaneet hommattua firmalta meille sponsorijuustot ja söimme yhtenä iltana Gerber-fondueta. Kaikilla oli Gerber-pääpannat ja minulla paita, jossa luki The Queen of Fondue, fonduekuningatar.”

  Polttarikirja viihdyttää häävieraita

  Sannan mukaan tyylillä tehty polttarikirja toimii hyvin häissä vieraiden viihdyttäjänä. Polttariseurueen hauskanpito kiinnostaa varmasti kaikkia, ja lahjapöydälle sijoitettua kirjaa on helppo käydä selaamassa.

  Morsian istuu huntu päässä hääpukuliikkeessä

  ”Minusta kirjassa voi hyvin revitellä ja laittaa kuvia loppuillankin juhlahumusta, kunhan kuvat ovat sellaisia, ettei kenellekään tule paha mieli. Ystävilläni on hyvä maku, enkä jännitä sitä, että kirjaan päätyisi jotain hölmöä.”

  Sannan mukaan kuvia valitessa kannattaa miettiä, millaisia otoksia itse haluaisi nähdä omassa polttarikirjassaan.

  ”Hyvä ohje voisi olla, että kuvat sopivat vanhempienkin häävieraiden silmille. Mielestäni vauhdikas tunnelma saa välittyä kuitenkin kuvista reilusti. Ainakin omat isovanhempani ymmärtävät nuorten elämää ja ovat varmasti vain onnellisia, että olen nauttinut ja pitänyt hauskaa polttareissani.”

  Sannan vinkit polttarikirjan tekijöille:

  Morsian huntu päässä

  1. Jos polttareita on juhlimassa iso ystäväjoukko, kannattaa huolehtia siitä, että polttariseurueesta otetaan jossain välissä iloisia ryhmäkuvia. Silloin kaikki juhlijat päätyvät varmasti kirjan sivuille.

  2. Jokainen polttarivieras pääsee osallistumaan kirjan tekoon, jos kaasot pyytävät heitä kirjoittamaan omat onnentoivotuksensa hääparille tai polttarisankarille. Se vaatii kaasoilta vähän vaivannäköä, mutta on sen arvoista. Henkilökohtaiset terveiset tekevät kirjasta vielä rakkaamman muiston.

  3. Polttaripäivän kuluessa kuvia kannattaa ottaa rohkeasti. Ihmisten lisäksi yksityiskohdat ovat kiinnostavia: millaisia asusteita morsiamella on, mitä hassuja tavaroita aktiviteetteihin liittyy, miltä ruoka-annokset näyttävät. Lähikuvat tuovat kuvamaailmaan kiinnostavaa rytmiä.

  Omannäköiset häät kutsukorteista kiitoksiin

  Lue lisää