• Juhlavieraat pöydän ääressä

  Juhlakuvaajan muistilista: Tulivathan kaikki kuvaan?

  Valokuvissa pääset elämään juhlasi uudelleen. Nappaa tästä muistilista ristiäisiin, häihin, synttäreihin tai ylioppilasjuhliin, jotta sankarista ja kaikista juhlavieraista jää varmasti muisto.

  1. Ota päivänsankari zoomiin

  1. Ota päivänsankari zoomiin

  Potretti päivänsankarista on ilman muuta saatava. Saat henkilökuviin vaihtelua, kun otat niitä eri etäisyyksiltä: iloinen lähikuva kasvoista, puolivartalokuva ja kokovartalokuva. On kiva nähdä myös tärkeän päivän juhla-asu koko komeudessaan. Muista ottaa vaaka- ja pystykuvaa, niin saat vaihtoehtoja kuvien asetteluun vaikkapa kuvakirjaan tai kiitoskorttiin.

  Mikäli päivän päätähti ei pidä kuvattavana olemisesta, yritä tehdä kuvaustilanteesta rento ja hauska. Aina ei tarvitse edes poseerata. Pyydä häntä vaikka katsomaan sivulle yläviistoon, haistelemaan kukkaa, nostamaan lasia. Tai ottamaan kuvaan jonkin hänelle tärkeän esineen tai harrastukseen liittyvän asian. Voit myös kuvata häntä useampaan otteeseen juhlien aikana, jolloin sankari ehtii rentoutua ja tottua kameraan.

  Juhlavieraat poseeraavat puutarhassa

  2. Kaikki näkyviin yhteiskuvassa?

  Kuvaa vieraita myös eri tilanteissa. Elä hetkessä! Kaikkien kuvien ei kannata olla järjestettyjä, sillä aidoimmat kuvat saat kuvaamalla ihmisiä heidän huomaamattaan.

  Kiipeä tuolille tai vaikkapa katolle hakemaan uutta kuvakulmaa, jos uskallat. Saat taatusti kuvaan tempauksestasi ilahtuneita ilmeitä!

  Ylioppilas ja serkut yhteiskuvassa

  3. Sukulaiset koolla pitkästä aikaa

  Myös ryhmäkuvat serkuista on hauskoja. Niitä on mukava katsella vuosienkin päästä ja nähdä, kuinka aika kulkee. Lapsia muistetaan yleensä kuvata, mutta älä unohda myöskään aikuisia serkuksia tai sisaruksia.

  Juhlavieraat ja morsiuspari pelleilevät

  4. Ikuista ystäväsi valokuva-arkistoosi

  Saatat nähdä ystäviäsi usein, mutta arkisissa tilanteissa kuvaaminen ei ole ehkä juolahtanut mieleesi. Korjaa tilanne iloisessa juhlatunnelmassa. Ota vaikka selfie-kuvia yhdessä ystäviesi kanssa ja rakenna niistä kuvakollaasi.

  Morsiustytöt puutarhassa

  5. Kummit ja papit kuvaan

  Ristiäisissä tai vihkiäisissä on päivän päätähtien lisäksi myös muita tärkeitä tyyppejä: suloiset morsiusneidot, kaaso, bestman, lapsen kummit ja pappi. Kun kuvaat, katso myös mitä on taustalla. Värikäs tapetti, kirjavat huonekalut tai parkkipaikka tekee kuvasta levottoman.

  Lähikuva morsiuskimpusta

  6. Kuvien vaihtelu yleiskuvasta yksityiskohtiin

  Albumia tai kuvakirjaa varten on mukava ottaa erityyppisiä ja -tunnelmaisia kuvia. Esimerkiksi hääparia kuvatessasi voit henkilökuvien lisäksi kuvata yksityiskohtia, kuten parin vihkisormukset ja hääkimpun. Upea juhlakakku tai juhlatilan koristeet pääsevät lähikuvassa paremmin oikeuksiinsa. Ikuista juhlan tunnelma ja miljöö ottamalla yleiskuvaa juhlatilasta. Vaikuttavimpia kuvia saat, kun menet lähelle ihmisiä. He saavat näin kuvassa pääosan, ja juhlamiljöö taltioituu taustalle. Muista myös kakun leikkaaminen, morsiuskimpun heitto ja ristiäisissä kasteen hetki.

  7. Pyydä vieraita ottamaan kuvia Instagramiin

  Jos et halua viettää koko juhlaa kameran takana, jaa kuvausvastuuta. Osa juhlavieraistasi käyttää todennäköisesti ilmaista kuvanjakopalvelua Instagramia. Luo juhlalle oma, erottuva hashtag ja ilmoita se juhlavieraille vaikka juhlapöytiin asetetuissa kuvakehyksissä. Valittua hashtagia käyttämällä vieraat voivat jakaa kännykkäkuvia Instagramissa. Näin saat talteen monenlaisia tunnelmia juhlapäivästäsi.

  Lue lisää