Kuvakirja kruunaa juhlapäivän

Kuvakirja kruunaa juhlapäivän

Rippijuhlat, ylioppilasjuhlat ja pyöreitä täyttävän synttärijuhlat ovat tärkeitä päiviä elämässä. Niin tärkeitä, että niille on omistettu omat kuvakirjansa. Tässä artikkelissa kerromme, miten saat juhlakuvat aseteltua kuvakirjaan siten, että juhlan tyylikkyys säilyy läpi kirjan.

 

Vinkit juhlakuvakirjan tekoon

1. Koosta erilaisia aukeamia juhlasankarin kuvista

Kuvia juhlasankarista kertyy paljon. Ettei kirjasta tulisi tylsä, hae vaihtelua erityyppisillä kuvilla: yksi jossa juhlasankari ojentaa kukkaa kameraa kohti, yksi sisällä ikkunan edessä, jossa tytön heijastus luo upean taustan kuvalle ja yksi lähikuva rippirististä.

Kuvakirja-aukeama rippijuhlista

Samalla idealla on koottu ylioppilastytön aukeama. Lakki ja lakin omistaja ovat silloin pääosassa! Kaikissa kuvissa kukkakimpun ei tarvitse olla perinteisesti kädessä, vaan se voi olla rekvisiittana maljakossa taustalla. Eikä kaikissa kuvissa tarvitse katsoa suoraan kameraan. Kuvakirjassa on hyvä vaihdella erilaisia kuvakulmia, osa enemmän läheltä ja osa kauempaa otettuna. Tämän aukeaman tunnelmallisin kuva on kenties tuo, jossa ylioppilas tuoksuttelee kielokimppua.

Kuvakirja-aukeama ylioppilasjuhlista

2. Anna tilaa upeimmille kuville

Kirjan yhtenäisyys kärsii heti, jos laittaa liian monta kuvaa jokaiselle aukeamalle. Lopputuloksesta tulee helposti sekava ja tyylitön. Rauhoita rohkeasti! Etenkin Premium-kuvakirjassa koko aukeaman kuvat toimivat, sillä kirjamallin layflat-sidonta avaa aukeaman kokonaan tasaiseksi pinnaksi. Valokuvapaperille valotetussa Premium-kuvakirjassa valokuvat pääsevät parhaiten oikeuksiinsa, värit toistuvat upeasti ja voit valita kirjaasi joko matan tai kiiltävän pinnan. Se on sitten aivan makuasia, kummasta pitää enemmän.

Premium-kirjamallin layflat-sidonta ja kokonaan avautuvat aukeamat

3. Ryhmäpotreteissa saat kaikki vieraat kirjaan

Juhlapäivä on hyvä hetki ottaa potrettikuvia perheestä ja sisaruksia. Monissa juhlissa kuvataan potretit kaikkien vieraiden kanssa erikseen, ne on tärkeä saada kirjaan mukaan. Mutta yksi kuva per perhe tai vieras usein riittää kirjaan! Vaihtele vaaka- ja pystykuvia taidolla. Asettelu säilyy tyylikkäänä, kun erikokoisten kuvien reunat ovat samalla tasolla ja kuvien ympärillä sopivasti tilaa.

Potrettikuvia perheestä, sisaruksista ja sukulaisista

4. Kuvaile juhlatunnelmaa myös tekstillä

Entäs ne kirjan tekstit? Moni vierastaa kirjoittamista kuvakirjaan, mutta aivan turhaan! Lyhyet ja yksinkertaiselta tuntuvat tekstitkin tuovat juhlakirjaan aina jotain lisää ja toimivat vuosien päästä muistin virkistäjänä. Esim. Onneksi Toni-velikin ehti juhliin viime hetkillä jalkapalloleiriltään Espanjasta. Tätäkin täpärää tilannetta juhlien onnistumiseksi muistellaan vielä monet kerrat hymyssä suin.

Yksinkertainen teksti mukana kuvakirjassa

5. Tyylikäs kansi

Kansi johdattaa kirjan sisältöön – tärkeään juhlapäivään. Teetkö kannen ensin vai vasta viimeisenä? Kuvakirjakonkareissakin löytyy tämän suhteen kahta koulukuntaan. Mutta useimmiten kanteen valitaan mahdollisimman edustava kuva. Käytä otsikossa tarpeeksi isoa ja erottuvaa fonttia, se antaa ryhtiä. Jos kuvasta löytyy rauhallista tilaa otsikolle, kuvan voi vetää koko kanteen. Paras lopputulos löytyy kokeilemalla.

Kuvakirjan otsikko kannessa ja kirjan päädyssä
Muista kirjoittaa kirjan nimi myös päätyyn. Näin löydät kirjan helposti hyllystä tai kuvakirjapinosta.

6. Tunnelmakuvia kirjan loppuun

Jos kirjan alkuosuus oli omistettu juhlasankarille ja virallisille potrettikuville, niin kirjan loppuun voi koota kollaasin juhlatunnelmasta. Ruokailu- ja kahvitteluhetkiä, kuohujuoman kilistelyjä ja muita fiiliskuvia. Älä unohda yksityiskohtia kattauksesta! Ne ovat juhlien järjestelijän ylpeydenaihe, johon mielellään palaa vuosien päästäkin.

Juhlien tunnelmakuvia
Sekalaisiin tunnelmakuviin on hyvä käyttää hyvin yksinkertaista asettelua, se pitää kirjan tyylikkäänä loppuun asti.

Iloinen juhlakirja päättyy loppuillan tuuletukseen. Se on hyvä lopetus kirjalle. Kiitos juhlista!

Lue lisää