Valokuvakirja muistoksi häistä

Valokuvakirja muistoksi häistä

Hääpäivänä otetaan jopa enemmän kuvia kuin minään muuna päivänä. Kokoamalla kuvat yksin kansiin hääpäivän tunnelmiin pääsee sukeltamaan yhä uudestaan. Lue vinkit tyylikkääseen hääkuvakirjaan.
 

Häiden valokuvaukseen panostetaan paljon. Kuvat voi ottaa joku häävieraista, mutta usein mukana on ammattikuvaaja. Dokumantaarinen hääkuvaus on trendi, jonka ansiosta hääpäivän tapahtumat ikuistetaan jopa jo hääparin valmistautumisesta lähtien. Moni pari toivoo kuvauspakettiin mukaan myös ns. first look -kuvia, joihin tallentuu ensikohtaaminen hetkeä ennen vihkimistä. Päivän mittaa otetut kuvat kertovat hääpäivän tarinan, ja siitä syntyy luontevasti myös juoni hääkirjaan.

Tyylikäs hääkirja on yllättävän helppo tehdä. 1-4 kuvaa sivua kohti riittää hyvin, ja yhdellä näyttävällä kuvalla voi peittää kokonaisen sivun. Yleisilme säilyy rauhallisena, kun toistat muutamaa harkittua asetteluamallia kirjan sivuilla. Tekstiä voit tuoda mukaan juuri sen verran kuin on tarpeen – jos ollenkaan, sillä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

7 vinkkiä tyylikkääseen hääkirjaan

Hääkuvakirjan aukeama

1. Valitse tunnelmaltaan merkityksellinen kuva kanteen ja tyylittele teksteillä. Hääkirjan kansitekstinä toimivat esimerkiksi nimikirjaimet, kokonimet, uusi yhteinen sukunimi tai häiden päiväys. Tekstiä saa myös kirjan päätyyn.

2. Aloita kirja johdantosivulla. Johdantoon sopii hyvin vaikkapa hääkutsussa ollut runo rakkaudesta tai kuva hääkutsusta.

Hääkuvakirjan kansi

3. Muista lähikuvat! Esimerkiksi vihkisormukset voi ikuistaa hääkimppua hyödyntäen. Kukista syntyy kaunis tausta, kun kameran fokuksessa ovat sormukset.

4. Leikittele mustavalkokuvilla. Valitse esimerkiksi aukeaman toiselle sivulle värikuva ja täytä toinen sivu samasta tilanteesta otetulla tunnelmakuvalla – mustavalkoisena. Sekä värit että harmaansävyt toistuvat tyylikkäästi kaikissa kirjamalleissamme. Deluxe-kuvakirjan klassinen kirjantaitto on toteutettu liimasidonnalla.

5. Käytä tehokeinona upeita koko aukeaman kuvia. Premium-kuvakirjassa aukeamat avautuvat kokonaan, antaen yhtenäisen tilan vaikkapa juhlaväen ryhmäkuvalle tai miljöön taltioinnille.

Koko aukeaman kuva hääkirjassa

6. Ryhmittele päivän kulku. Sen voi tehdä esimerkiksi näin:

 • Morsiamen valmistautuminen
 • First look – kun sulhanen näkee morsiamen ensimmäistä kertaa hääpäivänä
 • Kirkko- / siviilivihkiminen
 • Seremoniat vihkipaikan pihalla + ryhmäkuva
 • Juhlapaikka ja tarjoilut
 • Hääparin kuvat – etenkin se varsinainen hääkuva teistä kahdesta avioparina
 • Hääjuhlan ohjelmanumerot
 • Potrettikuvia häävieraista
 • Loppuun menoa ja meininkiä

7. Mikä kuva takakanteen? Ehkä jokin osuva teksti? Mieti, mikä kuvastaa iloa yhteisen aviotaipaleen alusta tai uuden seikkailun alkamista. Noin! Täydellinen lopetus hääkirjalle.

Premium-kuvakirja

Premium-kuvakirja parhaimmille kuvillesi

Premium-kirjoissa kuvan voi asemoida koko aukeamalle, sillä kirjan layflat-sidonta ei katkaise kuvaa taitoksen kohdalta. Aito valokuvapaperi tuo sävyihin eloa ja vivahteita. Kuvakirja kruunaa juhlapäivän – vinkkejä juhlakuvakirjan tekoon löydät tästä.

Klassinen hääkirja kertoo hääpäivän kulun. Muita hääteemaan liittyviä kuvakirjan aiheita:

 • Polttarikirja voi olla lahja kaasoilta morsiamelle tai bestmaneilta sulhaselle – nykyään on tosin varsin tyypillistä sekoittaa pakkaa, eivätkä polttareihin osallistuvatkaan ole rajatusti vain tiettyä sukupuolta. Kuulostaako kaaso / bestman sanana turhan stereotyyppiseltä? Mikä termi kuvastaisi teidän apujoukkojanne parhaiten?
 • Matka alttarille – suunnittelusta h-hetkeen: Tähän kirjaan saa tallennettua behind the scenes -tunnelman hääpuvun sovituksesta hääpäivän aamuun, jolloin kuvista välittyy odotuksen tuntu, ehkä jännityskin. Kirja on ihana muisto myös apuna häärineille taustavoimille.
 • Meidän tarinamme -kuvakirja kertoo sen, mistä kaikki sai alkunsa. Hääjuhlassa se viihdyttää vieraita ruokailun ja ohjelman väliajoilla.
 • Häiden vieraskirja saa persoonallisen sipaisun, kun sen kanteen ja sisäsivuille lisää kuvia hääparista. Voit suunnitella myös ihan oman vieraskirjan vaikkapa Spiral-kuvakirjana.
 • Elämänviisauksien kirja lahjaksi hääparille. Tällaisen lahjakirjan voi tehdä joku hääparin vanhemmista, kummi tai ystävät yhdessä.
 • Häämatka. Ehkä maailman romanttisin matkakirja, jonka parissa voi fiilistellä ja haaveilla uusista yhteisistä seikkailuista.

Lue lisää