• Isoäiti lukee kuvakirjaa lapsenlapsen kanssa

  Kuvakirjat, jotka kiertävät suvussa

  Suku ja siihen liittyvät tarinat ovat kiehtovia. Monessa suvussa on perinteenä kokoontua juhlapyhinä yhteen ja kuulumisten lomassa myös muistella suvun vaiheita. Siinä apuna ovat vuosikymmenten mittaan otetut valokuva-albumit. Digikuvien myötä albumit voi vaihtaa kuvakirjoihin, jotka kiertävät lähisuvussa perheeltä toiselle – ja erityisen rakkaista kuvakirjoista voi teettää jokaiselle oman kappaleen muistoksi.

  Kuvakirjoista on tullut monille perheille ja suvuille tärkeitä

  Kuvakirjan avulla perheen arki- ja juhlahetket jäävät talteen ja suvun tarinat siirtyvät sukupolvelta toiselle. Kuvakirja säilöö muistot yksien kansien väliin, sen sijaan, että tärkeät valokuvat lojuvat eri tallennuslaitteiden uumenissa.

  Olemme myös kuulleet asiakkailtamme, että uuden kuvakirjan valmistumisen kunniaksi järjestetään perheen oma kirjajulkistamisjuhla isovanhempien luona. Se ei välttämättä tarkoita mitään hienoa ja suureellista, vaan perheen perinne on tavata muutaman kerran vuodessa nimenomaan kuvakirjojen katselun merkeissä kolmen sukupolven voimin.

  Liitä kuvakirjan sivulle lapsen tokaisu

  Vinkit kuvakirjojen tekemiseen

  1. Myös arkiset muistot talteen

  Nykyään kun kamera kulkee mukanasi kaikkialle, tulee kuvia otettua paljon enemmän kuin aiemmin. Materiaalia on siis runsaasti! Liittämällä kuviin mukaan tarinoita eli vaikkapa lasten nokkelan kommetin kuvanottohetkellä, saat kirjastasi kaksin verroin hauskemman. Voit kirjoittaa ne muistiin kamerasi muistikirjasovellukseen ja liittää ne sitten kirjaan sen tekovaiheessa.

  2. Pyydä kuvia myös muilta

  Käykö sinulle usein niin, että olet ollut kameran takana etkä itse kuvissa? Kuvakirjan tekijän kannattaa pyytää myös muiden kuvia kirjoihin, myös isovanhemmilta tai perheen teineiltä. Näin kirjan tarinalla voi olla monta näkökulmaa - ja saat kenties myös itsesi mukaan kuvakirjaan.

  3. Uskalla kokeilla!

  On ollut tärkeää löytää oma tapa tehdä kirjoja. Aluksi voi käyttää kuvakirjaohjelman valmiita asetteluja, mutta muutaman kirjan jälkeen uskalla muutella rennolla kädellä niin kuvan kuin tekstin paikkojakin. On ihanaa oppia joka kerta jotain uutta seuraavaa kirjaa varten.

  Tallenna juhlat kuvakirjaan

  Kuvakirja juhlista

  Rippijuhlat, ylioppilasjuhlat, sukujuhlat, syntymäpäivät, häät – ehdottomasti oman kuvakirjan arvoisia tähtihetkiä. Kun lisäät kuvakirjaan kuvia, liitä niiden oheen juhlapäivään ja sen päähenkilöihin liittyviä tarinoita, huomioita, hauskoja kommelluksia ja legendaarisia lausahduksia. Elävöitä kuvakirjaa myös kuviin liittyvien biisien sanoilla. Lue lisää siitä, miten kuvakirja kruunaa juhlapäivän.

  Laita juhlista teettämäsi kuvakirja kiertämään tai tilaa niitä useampi. Voit myös räätälöidä kuvakirjan sisällön ja tehdä siitä mummille erilaisen version kuin ystäville.

  Kuvakirjat ilahduttavat myös läheistä, joka ei syystä tai toisesta pääse paikalle juhliin – kuvakirjan sivujen kautta hänkin pääsee osalliseksi juhlahumusta.

  Vinkki! Kuvakirja voi olla myös lahja juhlan sankarille. Persoonallinen ja oivaltava yllätys, josta kukaan ei voi olla tykkäämättä! Jos et pääse ojentamaan kuvakirjaa lahjansaajalle henkilökohtaisesti, voimme lähettää lahjasi suoraan vastaanottajalle.

  Muita suosittuja teemoja kuvakirjoihin

  • Häät ja häämatka 
  • Raskaus, lapsen syntymä ja ristiäiset/nimiäiset 
  • Lapsen ensimmäiset vuodet 
  • Lomamatka 
  • Syntymäpäivät 
  • Sukujuhlat 
  • Juhlapyhät, esimerkiksi joulu 
  • Lisää kuvakirjaideoita
  Kuvakirjamallien erot

  Mikä on paras kuvakirjamalli juuri sinulle?

  • Premium-kuvakirja on kovakantinen kuvakirja erityisesti korkealaatuisille kuville. Valitse tämä kirjamalli, jos haluat valokuvillesi kirkkaimman värintoiston ja tarkkuuden.
  • Deluxe-kuvakirja on kovakantinen kirjamalli, jonka sivut tulostetaan painokoneella. Sopii kirjoille, joissa on kuvien lisäksi paljon tekstiä. Erinomainen lahjakirjaksi! 
  • Soft-kuvakirja on nimensä mukaisesti pehmeäkantinen, kestävä vihkomainen kuvakirja. Tämä malli on edullisempi kuin kovakantiset kuvakirjat. 
  • Spiral-kuvakirjoissa on muovitetut kannet ja kierresidonta, joten se sopii kovempaankin käyttöön. Toimii erityisen hyvin lasten kuvakirjana ja resepti- tai yhteislaulukirjana. 
  • Kuvakirjanen on näppärän kokoinen kuvakirja, jonka teet nopeasti vaikka kännykällä. Tämän kuvakirjan sivut on omistettu vain kuville. Mukaan voit ostaa myös lahjapakkauksen.
  Designer-ohjelmassa on monipuoliset muokkausmahdollisuudet

  Usein kysyttyä kuvakirjoista

  1. Mitä eroa on Designer-ohjelmalla ja netissä tehdyllä kuvakirjalla?

  Designer-ohjelmalla tehdyn kirjan voit tallentaa omiin projekteihin, jolloin kirjan tekemisellä ei ole aikarajaa. Ohjelmalla voit muokata kuvapaikkoja ja tekstikenttiä, ja voit myös vaihtaa jo aiemmin tehdyn kirjan mallia toiseen sekä siirtää kirjan aukeamia. Lisäksi ohjelmassa on paljon muitakin ominaisuuksia, joita ei ole nettisivujen kautta tehdyssä kuvakirjassa. Mikäli olet aloittanut kuvakirjan teon esimerkiksi sivuilla, sama kuvakirja ei näy Designer-ohjelmassa tai sovelluksessa.

  2. Mikä on kuvakirjan toimitusaika?

  Tarkista kuvakirjojen toimitusajat. Jos haluat kuvakirjan mahdollisimman nopeasti, valitse kirjamalliksi Spiral. Liimasidottujen kuvakirjojen (Premium, Deluxe, Soft) teko vaatii mm. liimasidonnan kuivumisen, jolloin valmistusaika on Spiral-kuvakirjaa pidempi.

  3. Mikä on kuvakirjassa käytettävien kuvatiedostojen suositeltava minimitarkkuus?

  Suositeltava minimitarkkuus kuvatiedostoille on noin 1600 x 1200 pikseliä. Tilausohjelmat varoittavat, mikäli resoluutio ei ole riittävä valittuun kokoon/tuotteeseen.

  Tilaa nyt oma kuvakirjasi

  Lue lisää