Valokuvat narulla

Kesämorsian-Sanna: Näin saat kuvatuotteilla hauskuutta häihin

Kirjoittaja ifolor,

Julisteet hääparista juhlapaikan oveen. Palapelejä lapsille ajanvietteeksi. Teemaan sopivat mukit tuoreen avioparin kahvihetkeen. Naruihin ripustettavia kuvia yhteiseltä taipaleelta. ”Kuvatuotteilla saa luotua helposti hauskuutta hääjuhlaan”, pian avioituva Sanna Marttinen sanoo.

Hääparin tarinan voi kertoa kuvilla monin tavoin hääjuhlassa. Kesän alussa alttarille asteleva Sanna Marttinen, 29, ja hänen sveitsiläinen kihlattunsa Thomas Gerber, 30, ovat molemmat innokkaita valokuvaajia. Sveitsin Zürichissä asuvalle parille oli alusta asti selvää, että kuvat tulevat olemaan tärkeässä osassa heidän Helsingissä pidettävissä merihenkisissä häissään.

”Olemme olleet yhdessä yli kahdeksan vuotta ja ottaneet paljon kuvia matkoiltamme ja arjestamme. Halusimme teettää kaikki häiden kuvatuotteet ifolorilla: näin saamme juhlaan kauniin ja visuaalisesti yhtenäisen ilmeen. Teemaväri persikka toistuu ensimmäisistä Save the date -korteista häiden ohjelmakortteihin ja julisteisiin.”

H-hetki lähestyy ja Sanna myöntää perhosten lentelevän jo vatsanpohjassa.

”En ole stressaajatyyppiä, mutta häihin on enää kuukausi ja tuntuu, että aika paljon on vielä tekemättä! Onneksi tilasin kuvatuotteet ajoissa. Ifolorin kuvaohjelmia on helppo käyttää. Olen järjestellyt häitä pitkälti Sveitsistä käsin ja on hienoa, että tuotteita pystyy suunnittelemaan kätevästi omalta kotisohvalta.”

Kaaso ja morsian selailevat kuvakirjoja

Häävieraiden kuvista kauniita kollaaseja

Sanna kertoo pohtineensa paljon Thomaksen ja kaasojensa kanssa, miten loihtia hääpaikkaan persoonallista ja omannäköistä ilmettä. Kuvat ovat henkilökohtainen ja edullinenkin tapa tuoda juhlavieraille hauskaa katseltavaa ja puheenaiheita.

”Olen nauranut ja pyyhkinyt liikutuksen kyyneleitä selatessani kuvia tietokoneelta. Mitä mahtavia muistoja sieltä löytyykään! Olen teettänyt nipun kuvia ifolorilla paperikuviksi. Juhlatilaan saa näyttävää koristelua, kun kuvia ripustaa vaikkapa pyykkipojilla naruihin seinälle.”

Sanna vinkkaa, että hääväelle voi järjestää yllätyksen teettämällä kuvat kaikista vieraista.

”Kuvien läpikäynti vaatii hieman aikaa ja vaivannäköä, mutta kaikki kuvaavat niin paljon kännyköillään, että useimmilta löytyy varmasti joku otos jokaisesta kutsutusta. Kuvilla voi osoittaa, kuinka tärkeitä vieraat parille ovat.”

Kuvatuotteilla viihdykettä lapsillekin

Sannan mukaan pariskunnan toiveena on järjestää ennen kaikkea rennot ja hauskat häät, joissa vieraat tekevät juhlan.

”Meille tulee vieraita Suomesta ja Sveitsistä sekä muualta ulkomailta. Esillä olevilla kuvilla voimme näyttää heille huippuhetkiä yhteiseltä matkaltamme. Hääteeman mukaiset kuvatuotteet tuovat juhlaan tyylikästä ja leikkimielistäkin tunnelmaa.”

Sanna on tilannut ifolorilta julisteita häihinsä

Sanna on tilannut ifolorilta myös julisteita, joihin valitsi merkityksellisiä kuvia parin historiasta.

”Julisteet toimivat hyvin juhlapaikan ulko-ovessa ja lahjapöydän yläpuolella. Häihimme tuleville lapsille teetin kolme erilaista palapeliä ajanvietteeksi. Niihin valitsin kuvia reissuiltamme.”

Sanna pohtii, että palapelejä voisi käyttää aikuistenkin hauskuuttamiseen.

”Jos ohjelmassa on morsiamen ryöstö, niin sulhasen voi laittaa kokoamaan palapelin, jotta hän saa vaimonsa takaisin. Silloin ei kyllä kannata hankkia mitään tuhannen palan pähkinää purtavaksi”, hän naurahtaa.

Kuvamukit vitsikäs huomenlahja

Persikanväristen ohjelma- ja paikkakorttien lisäksi Sanna on harkinnut myös samantyylisten vinkkikorttien tilaamista.

”Kortit voisi asetella pöydille ja häävieraat voisivat kirjoittaa niihin terveisensä tai neuvonsa avioliittoon. Niistä saisi ihanan muiston. Rakkaiden ihmisten toivotuksiin voisi palata myöhemmin ja katsoa, mitkä ennustukset ovat oikeasti toteutuneet.”

Sannan ystävät tilasivat vitsikkäät kuvamukit huomenlahjaksi hääparille

Sanna esittelee vielä hauskoja kuvamukeja, jotka hänen ystävänsä teettivät ifolorilla hääparille vitsikkäiksi huomenlahjoiksi.

”Kaverimme antoivat meille huumorilahjana mukit ensimmäiseen hääaamuumme. Thomas sai Mr. Right - ja minä Mrs. Always Right -mukin. Hieman kyllä nauratti, kun avasimme paketin. Huumori on tärkeä osa suhdettamme.”

Lue lisää