• Kesän morsian Sanna Marttinen kirjoittaa hääkutsukortteja

  ”Persoonalliset hääkutsukortit kertovat juhlamme teemasta”

  Kirjoittaja ifolor,

  ”Kutsujen näperteleminen sakset kädessä ei ole juttuni, mutta ystävän kanssa oli hauskaa suunnitella juuri meidän näköiset hääkortit. Valmis design oli helppo istuttaa Ifolorin korttimalleihin”, Sanna Marttinen kertoo.

  ”Minulle on tärkeää, että häiden ilme on visuaalisesti yhtenäinen: selkeä, tyylikäs ja romanttinen. Valitsimme Thomaksen kanssa teemaväriksi hempeän persikan. Väri toistuu paitsi kaasojen puvuissa ja kukissa, myös kaikissa kutsukorteissa, juhlatilaan tulevissa julisteissa sekä menu- ja ohjelmakorteissa.”

  He juhlivat häitään merellisessä Helsingissä.

  ”Lähetimme ensimmäiset Save the date -kortit häävieraillemme ennen vuodenvaihdetta. Halusimme olla ajoissa liikkeellä. Monet tuttumme ja Thomaksen perhe asuvat ulkomailla, ja näin he ehtivät varautua päivään ja myös varata lennot ajoissa.” Kuvatuotteet olivat näkyvästi mukana parin häissä, sillä molemmat tunnustautuvat innokkaiksi valokuvaajiksi.

  Sanna halusi tilata kaikki häiden kuvatuotteet ifolorilta, jonka helppokäyttöiset kuvaohjelmat ovat hänelle ennalta tuttuja.

  ”Olen tehnyt Designer-ohjelmalla kuvakirjoja, joten kynnys suunnitella omat hääkortit oli matala. Kun suunnittelen kortit itse, saan niihin mukaan meidän persoonaamme ja tarinaamme.”

  Hääpaikan muutos toi dramatiikkaa

  Hääpaikan muutos toi dramatiikkaa

  Sanna kertoo, että häiden suunnittelu oli hauskaa, mutta välillä stressaavaakin. Hän koki suurimman järkytyksen vuoden alussa, kun lokakuussa varattu hääpaikka perui varauksen paikan vuokralaisen vaihdoksen takia.

  ”Saimme tiedon peruutuksesta tammikuussa. Se oli melkoinen shokki. Aluksi minua itketti, suututti ja ahdisti. Mistä ehtisimme löytää uuden juhlatilan ja vielä meren ääreltä? Onneksi uusi hääpaikka löytyi lopulta kauniilta saarelta Helsingin edustalta.”

  Sanna kiitteli silloin, ettei kirjoittanut Save the date -kortteihin hääpaikan sijaintia.

  ”Kortit olivat tyylikkään minimalistisia ja niissä oli vain tärkein tieto: nimemme sekä hääpäivämme ja -kaupunkimme. Minusta Save the date -korttien lähettäminen on ihana tapa, sillä se tekee naimisiinmenosta jotenkin totta ja konkreettista. Nyt kaikki läheiset tietävät!”

  Sannan mukaan monet hänen ystävistään avioituvat kesällä. Ajoissa lähetetyillä Save the date -korteilla pariskunta halusi varmistaa, että mahdollisimman moni vieraista pääsi varmasti juhlimaan heidän kanssaan.

  Morsian tanssahtelee tulevan juhlapaikkansa lattialla hunnun kanssa

  ”Suunnittelin hääkortit kaasojen kanssa”

  Sannasta hääkorttien suunnittelu oli hauskaa ja inspiroivaa. Hän ideoi häiden kuvatuotteiden visuaalista ilmettä yhdessä kaasojensa kanssa.

  ”Pohdimme alkukesän juhlaan sopivaa teemaa ja värimaailmaa. Päädyimme raikkaaseen persikkaan, joka oli Thomaksenkin mielestä hyvä ja sopiva väri. Kaikissa hääkorteissa toistuvat tyylitelty valonauha ja ruusukuvio, sillä häihimme tulee paljon ruusuja.”

  Save the date -kortit häihin
  Save the date -kortit, hääkutsukortit ja häiden ohjelmakortit samalla teemalla

  Sannan mies jätti hääkorttien suunnittelun hyvillä mielin morsiamensa vastuulle.

  ”Olen tarkempi detaljeista kuin Thomas. Hän oli tyytyväinen ehdottamiini kuvatuotteisiin. Pidän kyllä askartelusta, mutta en ole niin kekseliäs, että lähtisin sakset kädessä omien hääkutsujen ja ohjelmakorttien tekoon.”

  Hääkorttien suunnitteluun Sanna sai apua ystävältään, joka muokkasi erillisellä kuvankäsittelyohjelmalla juuri Sannan ja Thomaksen häiden teeman mukaiset kutsut sekä hääjuhlan ohjelma- ja menukortit. Valmis design oli helppo istuttaa Ifolorin taitekorttiin.

  ”Korteista tuli mielestäni meidän näköisemme. Save the date -kortit olivat yksiosaisia, mutta varsinaisista kutsukorteista halusimme taitettavat. Kaksiosaiset kortit ovat juhlavampia ja niihin mahtuu enemmän tietoa hääjuhlasta. Laitoimme hääkutsuihin myös kihlajaiskuvamme muistuttamaan tärkeästä hetkestämme. Se hetkihän käynnisti häiden suunnittelun.” Parin kansainvälisyys näkyy kutsuissa. Sana ”tahdon” kirjoitettiin kortteihin myös saksaksi ja englanniksi.

  Omannäköiset häät kutsukorteista kiitoksiin

  Lue lisää