Tee rippikutsut helposti valokuvasta

– katso 6 ihanaa ideaa

Helppo ja nopea tapa tehdä rippikutsut? Valokuvasta tehty kutsukortti on tämän kesän juttu! Rippikutsun kuvan voi ottaa itse tai etsiä arkistoista. Kokosimme erilaisia tapoja käyttää valokuvaa rippikutsuissa. Valitse mieleisin kutsukorttimalli ja tilaa valmiit kutsukortit rippijuhliin helposti netistä.

6 valmista ideaa rippikutsuihin:

Rippikutsu yhdellä lapsuuskuvalla

1. Rippikutsu yhdellä lapsuuskuvalla

Millainen persoona rippikoululainen oli lapsena? Tykkäsikö hassutella? Oliko koko suvun prinsessa vai raisu rämäpää? Selaa lapsuuskuvia. Jos joku kuvista esittää parhaiten juhlasankarin luonnetta, kuva on nappivalinta rippikutsuun. Valitse kuvaan sopiva pohja korttivalikoimastamme. Huomaa, että monet valmiit korttipohjat ovat saatavilla sekä pysty- että vaakamallisena.

Rippikortti

2. Kuvakollaasi kasvamisesta

Vanhemmista ja juhlavieraista voi tuntua, että 15 vuotta on mennyt hurjan nopeaan. Vastahan hän syntyi ja nyt jo rippikoulussa! Etsi 2-3 kuvaa eri ikävuosilta ja tee hauska kuvakollaasi kasvamisesta. Valmiita korttipohjia löytyy useammallekin kuvalle runsaasti, ja esimerkiksi vapaalla kuvamäärällä saat muokattua kollaasista mieleisesi.

Rippikutsussa tuore kuva nuoresta

3. Rippikutsut tuoreella kuvalla

Nuoret osaavat usein poseerata kameran edessä luontevasti. Millainen kuva hänestä sopisi parhaiten kutsukortin kanteen? Selaa korttimalleja etukäteen ja valitse suosikkisi. Seuraavaksi voitte suunnitella, millainen kuva siihen sopii ja kuvata kuvan varta vasten korttiin. Tästä tulee hauska yhteinen valokuvaushetki!

Rippikutsu kauniilla kukkakuvalla

4. Kutsu kauniilla kukkakuvalla

Tyylikäs kuvaidea voi olla näinkin simppeli – lempikukka! Kuvaksi sopii myös pihan kukkiva omenapuu, kukkakimppu, ruusu tai kaunis luontokuva. Tällainen kuva on helppo ottaa. Kortin yleisilmeestä tulee viimeistelty, kun tekstin värit valitsee esimerkiksi kuvassa esiin nousevista sävyistä.

Rippikutsu

5. Juhlateemaan sopiva kollaasi

Kutsukortin kuvituksena voi olla juhlaan sopivia yksityiskohtia – kaunis tunnelmakuva isovanhemman tai vanhempien vanhasta rippirististä, tuleva rippikirkko, konfirmaatioasuun viittaava valkoinen kangas tai rauhallinen kuva taivaasta.

Rippikutsu pelkällä tekstillä

6. Pääosassa rippiristi ja kaunis teksti

Kuva rippirististä on klassinen valinta. Meiltä löytyy rippikutsuihin valmiita korttipohjia, joihin voi kirjoittaa tekstiä kuvan päälle. Taustapuolelle voit kirjoittaa tiedot juhlien ajankohdasta ja paikasta. Ei välttämättä yhtä persoonallinen kuin kortti, jossa on kasvokuva, mutta helppo ja aina parempi kuin pelkkä sähköinen viesti. Nämä rippikutsut on helppo tilata suoraan netistä.

Myös kuvien ottamista tulevaa kiitoskorttia varten kannattaa suunnitella etukäteen. Millainen kuva kiitoskorttiin? Kurkkaa ideat tästä »

 

Katso myös:

👉 Näin suunnittelet itse persoonalliset kutsukortit rippijuhliin

👉 Elämää helpottava vinkki: anna kiitoskortti jo juhlissa

👉 Kuvausvinkit rippijuhliin

Lue lisää