Yhteiset hetket ovat kortilla – ilahduta ilmaisella postikortilla »

Rippikutsut valokuvasta

Rippikutsut valokuvasta – katso 6 ideaa

Valokuvasta tehty kutsukortti on tämän kesän juttu! Rippikutsun kuvan voi suunnitella ja ottaa itse tai sitten voi kaivaa juhlasankarista otetut kuvat arkistoista. Kokosimme erilaisia tapoja käyttää valokuvaa rippikutsukorteissa.

Kirjoittaja ifolor,

6 ideaa rippikutsujen korttikuviin:

Rippikutsu yhdellä lapsuuskuvalla

Millainen tuleva rippikoululainen oli lapsena? Tykkäsikö hän autoleikeistä? Oliko koko suvun prinsessa vai raisu rämäpää? Selaa lapsuuskuvia. Jos joku kuvista esittää parhaiten juhlasankarin luonnetta, kuva on nappivalinta rippikutsukorttiin. Valitse kuvaan sopiva pohja korttivalikoimastamme. Huomaa, että monet valmiit korttipohjat ovat saatavilla sekä pysty- että vaakamallisena.

Katso valmis kortti-idea ja runo rippikutsuun »

Kuvakollaasi kasvamisesta

Vanhemmista ja juhlavieraista voi tuntua, että 15 vuotta on mennyt hurjan nopeaan. Vastahan hän syntyi ja nyt jo rippikoulussa! Etsi 2-3 kuvaa eri ikävuosilta ja tee hauska kuvakollaasi kasvamisesta. Valmiita korttipohjia löytyy useammallekin kuvalle runsaasti.

Tuoreella kuvalla

Nuoret osaavat poseerata kameran edessä. Millainen kuva hänestä sopisi parhaiten kutsukortin kanteen? Selaa korttimalleja etukäteen ja valitse suosikkisi. Seuraavaksi voitte suunnitella, millainen kuva siihen sopii ja kuvata kuvan varta vasten korttiin. Tästä tulee hauska yhteinen valokuvausprojekti!

Kuva rippirististä ja kotikirkosta

Kutsukortin kuva voi olla juhlaan sopiva yksityiskohta – mummin vanha rippiristi nuoren kädessä kuvattuna tai tuleva rippikirkko.

Kauniilla maisemakuvalla

Kuvaksi sopii myös pihan kukkiva omenapuu, kukkakimppu tai muu kaunis luontokuva. Tällainen kuva on helppo ottaa. Kortin yleisilmeestä tulee kiva, kun tekstin värit valitsee kuvassa esiin nousevista väreistä.

Kutsukortti pelkällä tekstillä

Aina ei tarvita edes kuvaa. Kortin kantta voi koristaa yksi sana ”KUTSU” tai juhlakutsuun sopiva runo. Jos runoa ei keksi omasta päästä, saattaa sopiva löytyä netistä. Sydämen saat tehtyä näppäinyhdistelmällä ALT + 3.

Lue lisää