Kutsukortit rippijuhliin

Näin suunnittelet itse persoonalliset kutsukortit rippijuhliin

Itse tehty kutsukortti toivottaa vieraat tervetulleeksi rippijuhlaan paljon henkilökohtaisemmin kuin kaupan hyllyltä napattu kortti. Katso nämä täsmävinkit miten suunnittelet rippijuhlien kutsukortit itse ja mikä teksti rippikutsukorttiin kannattaa valita – se voi olla vaikkapa runo.


Persoonalliset rippikutsukortit saat, kun kaivat kätköistäsi juhlasankarin lapsuudenkuvan sekä viimeisimmän otoksen rippikoululaisesta. Kuvapari itsessään kertoo kasvusta – siitähän rippijuhlassa on kyse! Nuoren persoonaan sopiva kutsukortti on helppo ja nopea tehdä. Persoonallisimman lopputuloksen saat, kun suunnittelet kutsut ifolorin ilmaisella Designer-ohjelmalla. Noin viikon päästä tilauksesta kutsukortit ovat jo kolahtaneet postiluukusta.

Rippikutsu

Näin teet tyylikkäät rippikutsut itse

Kun valitset kuvia, kysy myös nuorelta itseltään millaiset kutsukortit hän haluaisi rippijuhliaan varten – onhan kyseessä hänen juhlapäivänsä. Ehkä ne persoonallisimmat kuvat löytyvätkin nuoren omalta puhelimelta? Voit suunnitella kutsukortit rippijuhliin nettisivuillamme, Designer-ohjelmalla tai vaikkapa puhelimellasi ifolor-sovellusta käyttäen. Nettisivuillamme on paljon valmiita kutsukorttipohjia, mutta jos haluat suunnitella kortit itse, suosittelemme Designer-ohjelman käyttöä.

Kaikki rippijuhlan kortit samaa tyyliä

Kaikki rippijuhlan kortit samaa tyyliä

Saat näyttävät kutsukortit rippijuhliin, kun suunnittelet kortteihin kollaasin. Nämä kauniit ruusugrafiikat ovat vapaasti käytettävissäsi, latauslinkki löytyy alta! Tässä toinenkin hyvä vinkki: koristele ruusuisilla kuvatarroilla kutsujen kirjekuoret. Kuvatarroja voit käyttää myös, jos askartelet juhlakoristeita itse.

👉 Tallenna ruusugrafiikat itsellesi (zip-tiedosto, 4,7 MB)

Mikä teksti rippikutsukorttiin?

Kutsukorttiin kirjoitetaan ainakin nämä:

  • mikä tilaisuus
  • milloin (päivä ja kellonaika)
  • tilaisuuden paikka (osoite ja tarvittaessa saapumisohjeet)
  • kuka kutsuu (rippikutsuissa kutsujana voi olla joko juhlasankari tai koko perhe)
  • tieto, pitääkö osallistumisesta ilmoittaa (RSVP, vastauspyyntö)

Kasvuun liittyvä runo tai värssy on kaunis lisä tekstiin. Voit lainata tästä runoja rippikutsukorttiin:

Joko nyt lapseni pieni
astuu aikuisuuden tielle?
Rakkautta, viisautta, nuoruuden tuoreutta
elämä tarjotkoon.

Konfirmaatio ja ilon aika,
mukana kulkee nuoruuden taika.
Rippiristi kaulaan pujotetaan,
päivä juhlatunnelmaa pullollaan.

Kutsu rippijuhlaan

Milloin rippijuhlien kutsukortit pitää lähettää?

Rippijuhlat sattuvat usein kesän kiireisimpään loma-aikaan, joten on kohteliasta ilmoittaa rippijuhlan ajankohta vieraille niin aikaisin kuin mahdollista. Rippikutsukortti on siihen oiva tapa!

Kannattaa myös tarkistaa, mikä käytäntö rippikirkossa on. Mahtuvatko kaikki vieraat seuraamaan konfirmaatiota vai ei? Jos vain osa vieraista mahtuu kirkkoon, kutsukortteja kannattaa tehdä kahdenlaisia: toiset kirkkoon tulijoille ja toiset pelkkään rippijuhlaan saapujille.

Sitten vain suunnittelemaan juhlaan sopivat kutsukortit!

Ota rippipäivänä kuvia kiitoskortteihin

Kun suunnittelette rippipäivän kulkua, muista varata myös riittävästi aikaa päivänsankarin kuvaamiseen. Onnistuneiden kuvien otto kaipaa kiireettömän hetken. Mieti kuvauspaikkoja etukäteen. Ota kuvia vähintään parissa eri paikassa. Näin takaat, että kiitoskortteihin menevissä kuvissa on valinnanvaraa.

Jos kuvaajana toimii perheenjäsen, kannattaa lukea vinkkimme onnistuneisiin potrettikuviin ja harjoitella hieman etukäteen. Kuvaaminen voi juhlapäivän vilskeessä jopa unohtua, joten on hyvä antaa kuvausvastuu sellaiselle henkilölle, joka tykkää kuvaamisesta muutenkin.

Hauska tapa on myös ottaa kuva rippilapsesta jokaisen vieraan tai tuttavaperheen kanssa. Pyydä vaikka kummitäti rippilapsen kainaloon ja ikuista kummilapsen ja -vanhemman 15 vuotta jatkunut matka. Onko kummilapsi jo päätä pidempi?

Lue lisää