• Tilaa rippikutsut ifolorilta

  Rippikutsut

  - vinkit persoonallisiin kutsukortteihin

  Persoonalliset rippikutsut saat, kun kaivat kätköistäsi tulevan juhlasankarin lapsuudenkuvan sekä viimeisimmän otoksen päivänsankarista. Kuvapari itsessään kertoo kasvusta pikku tytöstä nuoreksi naiseksi. Siitähän rippijuhlassa on kyse!

  Nuoren persoonaan sopiva kutsukortti on helppo ja nopea tehdä. Noin viikon päästä tilauksestasi kutsukortit ovat jo kolahtaneet postiluukustasi.

  Rippikutsu päivänsankarin lapsuudenkuvasta ja viimeisimmästä otoksesta

  Näin teet tyylikkäät rippikutsut itse

  Voit suunnitella kutsukortit nettisivuillamme, Designer-ohjelmalla tai vaikkapa puhelimellasi ifolor-sovellusta käyttäen. Nettisivuillamme on paljon valmiita kutsukorttipohjia, mutta jos haluat suunnitella kortit itse, suosittelemme Designer-ohjelman käyttöä.

  Kaikki rippijuhlan kortit samaa tyyliä

  Kaikki juhlan kortit samaa tyyliä! Nämä kauniit ruusugrafiikat ovat vapaasti käytettävissäsi.

  👉 Tallenna ruusugrafiikat itsellesi (zip-tiedosto, 4,7 MB)

  VINKKI: Koristele ruusutarroilla myös kirjekuoret. Kuvatarroja voit käyttää myös, jos askartelet juhlakoristeita itse.

  Mitä tekstiksi rippikutsuihin?

  Kutsukorttiin kirjoitetaan ainakin nämä:

  • mikä tilaisuus 
  • milloin (päivä ja kellonaika) 
  • tilaisuuden paikka (sekä tarvittaessa osoite ja tulo-ohje) 
  • kuka kutsuu (rippikutsuissa kutsujana voi olla joko juhlasankari tai koko perhe) 
  • tieto, pitääkö osallistumisesta ilmoittaa 

  Kasvuun liittyvä runo tai värssy toimii rippikutsuissa. Voit lainata tästä runon kutsukorttiisi:

  Joko nyt lapseni pieni
  astuu aikuisuuden tielle?
  Rakkautta, viisautta, nuoruuden tuoreutta
  elämä tarjotkoon.

  Milloin rippikutsut pitää lähettää?

  Rippijuhlat sattuvat usein kesällä kiireisimpään loma-aikaan, joten on kohteliasta ilmoittaa rippijuhlan ajankohta vieraille niin aikaisin kuin mahdollista. Rippikutsu on siihen oiva tapa!

  Kannattaa myös tarkistaa, mikä käytäntö rippikirkossa on. Mahtuvatko kaikki vieraat seuraamaan konfirmaatiota vai ei? Jos vain osa vieraista mahtuu kirkkoon, kutsukortteja kannattaa tehdä kahdenlaisia: toiset kirkkoon tulijoille ja toiset pelkkään rippijuhlaan saapujille.

  Ja sitten vaan suunnittelemaan juhlaan sopivat kutsukortit! Valikoimastamme löydät korttimalleja sekä kirjekuorilla että ilman. Sinun tehtäväksesi jää vain osoitteiden kirjoittaminen ja postimerkkien liimaaminen.

  Menukortti pöydällä

  Rippipäivänä kuvia kiitoskortteihin

  Kun suunnittelette rippipäivän kulkua, muista varata myös riittävästi aikaa päivänsankarin kuvaamiseen. Onnistuneiden kuvien otto kaipaa kiireettömän hetken. Mieti kuvauspaikkoja etukäteen. Ota kuvia vähintään parissa eri paikassa. Näin takaat, että kiitoskortteihin menevissä kuvissa on valinnanvaraa.

  Jos kuvaajan tehtävä lankeaa jollekin perheenjäsenelle, kannattaa lukea etukäteen vinkkimme onnistuneisiin potrettikuviin ja harjoitella kuvaustilanteita jo etukäteen. On ikävää harmitella jälkikäteen, jos kuvien otto on unohtunut juhlapäivän vilskeessä.

  Hauska tapa on ottaa kuva rippilapsesta jokaisen vieraan kanssa.

  Hauska tapa on myös ottaa kuva rippilapsesta jokaisen vieraan tai tuttavaperheen kanssa. Pyydä vaikka kummitäti rippilapsen kainaloon ja ikuista kummilapsen ja -vanhemman 15 vuotta jatkunut matka. Onko kummilapsi jo päätä pidempi?

  Lue lisää