Yhteiset hetket ovat kortilla – ilahduta ilmaisella postikortilla »

Ideoita kiitoskorttikuviin

Uudet ideat kiitoskorttikuviin!

Oletko perinteiden ystävä vai haluatko persoonaa peliin?
Tässä 8 vinkkiä mieleen jääviin kiitoskortteihin.

1. Profiili puhuttelee

1. Profiili puhuttelee

Maalauksellista, sivulta tummaa taustaa vasten otettua profiilikuvaa jää katsomaan pidempäänkin. Pyydä sankaria katsomaan oikealle – oikealle käännetty katse suuntaa kohti tulevaisuutta. Katso tarkasti valonsuunta, jotta kasvoille tulee kaunis myötävalo. Kokeile kuvata sankaria myös alhaalta päin, niin että molemmat silmät näkyvät. Anna taustan palaa lähes puhki, jolloin nuoren ihon herkkyys ja ilmeet tulevat kauniisti esiin. Ota myös toinen versio samasta paikasta, mutta kasvojen korkeudelta. Tunnelma muuttuu piirun läheisemmäksi.

2. Hyödynnä luontoa

2. Hyödynnä luontoa

Saat perinteiseen rippikuvaan lisää luonnetta, kun kuvaat sen luonnossa. Luonnonvalo muotoilee kauniisti sankarin kasvoja ja loihtii upean hiusvalon. Komea puunrunko tai pensas on hyvä tunnelmanluoja taustalle. Kokeile erilaisia rajauksia. Uskalla tulla myös lähelle kameran kanssa. Näin saat tallennettua rippilapsen ilmeen tai silmiinkatsomisen. Ota samasta paikasta myös kokovartalokuva. Näin saat monta vaihtoehtoa valittavaksi.

3. Käytä kuvapareja

3. Käytä kuvapareja

Mitäpä jos kiitoskortin kannessa sankari olisi kävelemässä upeassa mekossaan kohti katsojaa ja kortin sisäpuolella hän menisi kohti omia polkujaan? Näin saat korttiin lisää symboliikkaa. Lisäksi juhlamekkojen selkämyksessä on usein kaunis leikkaus tai yksityiskohta, joka on kiva taltioida muistoksi. Ja kiitoskortista tulee taatusti omannäköinen!

4. Vaikka paljain jaloin!

4. Vaikka paljain jaloin!

Kesäjuhlissa voit pyytää sankarin heittämään kengät hetkeksi nurkkaan. Kontrastit – juhlava mekko, paljaat varpaat – tuovat kuvaan persoonallisen piristeen. Pyydä sankaria tarttumaan mekon helmasta kiinni tai ottamaan pieniä juoksuaskelia. Näin saat kuvaan toimintaa ja vangittua hauskan hetken. Myös tähän kuvaan syntyy tarina: Mihinköhän päivänsankari rientää?
5. Leiki katseen suunnalla

5. Leiki katseen suunnalla

Kerro kuvattavalle, että kuvissa ei tarvitse aina katsoa kameraan. Herkkä tunnelma syntyy, kun sankari katsahtaa haaveellisesti sivulle maahan tai nostaa katseen kohti läheistä puunoksaa. Pyydä kuvattavaa myös vaihtelemaan käsien paikkoja: laittamaan ne vaikkapa rennosti sivulle, vyötärölle tai kaulan alueelle. Jos tuntuu, että käsille ei löydy paikkaa, nappaa luonnosta tai kimpusta hänelle kukka käteen.

Kun suunnittelet juhlakuvausta, käy katsomassa kuvauspaikat etukäteen. Etsi muutama erityyppinen taustavaihtoehto. Uskalla kokeilla: rosoinen tausta tuo luonnetta muuten juhlaviin kuviin.

6. Mekko pitää näkyä!

6. Mekko pitää näkyä!

Rippimekkoon satsataan, ja siitä kannattaa ottaa kaikki irti myös rippikuvissa. Kokeile erilaisia rajauksia.
Rippikuvia jossa kuvattavan mekko näkyy
7. Hiuksista ilo irti!

7. Hiuksista ilo irti!

Moni teettää juhliinsa kauniin kampauksen – se on myös loistoaihe kiitoskorttiin!

8. Lahjat ja asusteet kuvaan

8. Lahjat ja asusteet kuvaan

Tärkeä yksityiskohta kantaa kuvissa. Pyydä juhlan sankaria pitämään kädessään vaikkapa lahjakoruaan. Jos hänellä on näyttävät kengät tai muu asuste, kuvaa ne. Saat persoonallisen kiitoskortin!

Kokeile eri rajauksia: tiukkaa lähikuvaa esineestä, joka on aseteltu kivalle taustalle. Lähikuvaa, jossa näkyy vaikkapa kaula, ranne tai nilkka. Tai ota kuva, jossa näkyvät myös juhlakalun kasvot. Hyödynnä lisäksi juhlan tilanteet, tarjoilut ja lahjapöytä. Tuo ripille päässeen harrastus tai intohimo näkyväksi! Jos hän kulkee mopolla, ota menopeli rippikuvaan tai jos hän pelaa jalkapalloa, anna sen näkyä.

Voit myös teettää yksittäisen, uniikin henkilökohtaisen kiitoskortin tai esineen muistoksi itselle tai läheiselle ihmiselle. Anni teki itselleen muistoksi rippipäivästä kehyskuvan ja mukin.

alk.   per-item alk.  

Lue lisää