Ideoita kiitoskorttikuviin

Uudet ideat kiitoskorttikuviin!

Kiitoskortteja suunnitellessa kannattaa miettiä paria asiaa: millainen kuva kiitoskorttiin sopii ja mikä korttipohja olisi hyvä. Oletko perinteiden ystävä vai haluatko persoonaa peliin?
Tässä 6 vinkkiä mieleen jääviin kiitoskortteihin.

Rippilapsi ikkunan edessä

1. Heijastava pinta

Maalauksellista, sivulta tummaa taustaa vasten otettua profiilikuvaa jää katsomaan pidempäänkin. Pyydä sankaria katsomaan kameraan – ikkunapintaan heijastuva profiili tuo herkän tunnelman. Katso tarkasti valonsuunta, jotta kasvoille tulee kaunis myötävalo.

Anna taustan palaa lähes puhki, jolloin nuoren ihon herkkyys ja ilmeet tulevat kauniisti esiin.

Rippilapsi kuvattuna metsässä

2. Hyödynnä luontoa ja katseen suuntaa

Saat perinteiseen rippikuvaan lisää luonnetta, kun kuvaat sen luonnossa. Luonnonvalo muotoilee kauniisti sankarin kasvoja ja loihtii upean hiusvalon. Komea puunrunko ja vahva vihreä väritys on hyvä tunnelmanluoja taustalle.

Kokeile erilaisia rajauksia. Uskalla tulla myös lähelle kameran kanssa. Näin saat tallennettua rippilapsen ilmeen. Kaikissa kuvissa ei tarvitse katsoa suoraan kameraan. Leikittele katseen suunnalla. Ota samasta paikasta myös kokovartalokuva. Näin saat monta vaihtoehtoa valittavaksi.

Kuvapari rippilapsesta

3. Käytä kuvapareja

Mitäpä jos kiitoskortin kannessa olisi kaksi kuvaa: sankari lempiharrastuksensa parissa ja toinen perinteisempi potrettikuva? Kuvapareilla saa mukaan nuoren omaa persoonaa. Ja kiitoskortista tulee taatusti omannäköinen!

Kuvapari rippilapsesta

4. Rippiristit ja yksityiskohdat kuvaan

Tärkeä yksityiskohta kantaa kuvissa. Pyydä juhlan sankaria pitämään kädessään vaikkapa lahjakoruaan. Jos hänellä on näyttävät kengät tai muu asuste, kuvaa ne. Entäpä kukat, voisiko sen tuoda uudella tavalla kuvaan mukaan? Saat persoonallisen kiitoskortin!

Kokeile eri rajauksia: tiukkaa lähikuvaa esineestä, joka on aseteltu kivalle taustalle. Tai että juhlasankari ojentaa esinettä kohti kameraa. Voit kokeilla tarkentaa ensin esineeseen, sitten itse juhlasankariin. Kumpi kuva on parempi?

Rippilapsi puutarhassa

5. Pönötys pois!

Tuntuuko perinteinen potretti pensaan edessä liialta pönötykseltä? Kerro kuvattavalle, että kuvissa ei tarvitse aina katsoa kameraan. Herkkä tunnelma syntyy, kun sankari katsahtaa haaveellisesti sivulle maahan tai nostaa katseen kohti läheistä puunoksaa. Oikealle suuntaava katse kertoo suunnasta kohti tulevaisuutta. Myös liikkeelle lähteminen tuo rentoutta. Pyydä kuvattavaa kävelemään polkua pitkin kohti kameraa.

Pyydä kuvattavaa myös vaihtelemaan käsien paikkoja: laittamaan ne vaikkapa rennosti sivulle, vyötärölle tai kaulan alueelle. Jos tuntuu, että käsille ei löydy paikkaa, nappaa kimpusta hänelle kukka käteen.

Rippilapsi pitää sylissään koiraa

6. Hyödynnä rakennusten seinät taustana

Myös tasavärinen lautaseinä, puuaita tai vanhan rakennuksen kaunis oviaukko luovat kivan tausta kuville. Jos sankarin lemmikki on innokas kuvaan, voit ottaa sen mukaan. Aina ei suostuttelutkaan auta. Mutta juhlavieraiden kanssa kannattaa poseerata, niistä kuvista jää mukava muisto tallennettavaksi kuvakirjaan rippijuhlista.

Voit myös katsella valmiiksi sopivia kiitoskorttipohjia ja ottaa suosikkipohjaan sopivan kuvan. Tykkäätkö enemmän pysty- vai vaakamallisesta kortista? Vai kenties neliötaitekortti, jossa on upea helmiäishohtoinen pinta?

Lue lisää